Обява

Свий
Няма добавени обяви.

nokia e71 най-добрият GPS???;)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: nokia e71 най-добрият GPS???

На Nokia N82 също е смазващ GPS-а. Най добрия с който съм работил. Те предполагм са еднакви чиповете де...просто явно на различните нокии зависи как и къде е разположен чипа, и явно някой са малко по чувствителни. Но е по добър от Гармин 10х и Виста HCx ...поне с това имам да го сравня.

Коментар

Като си инсталираш Mobile XT на телефона можеш да си сложиш каквито искаш карти за гармин.
      Купуваш си картата на събин от магазина и работи. има карти на турция гърция от форума които са супер. Мой познат има на събин картата на тел и е супер, гласови команди, избор по адрес.
      Вградения софтуер на Н95 нокиа мапс тегли от ГПРС и е скупо а и не е толкова прецизен като картата на събин за България.
      Поздрави
      Prado
      Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

Оня ден сложих гармин на такъв телефон и мога да кажа че е яка резачка!!!

Коментар

Аз ползвам Е51 и инсталирана Google map ,трябва да ви кажа че ми дава местонахождението по сигнала от клетката на GSM .Когато е в града определя местонахождението в по тесен периметър.Тегли трафик през GPRS или Wi-FI.

Коментар

не е ли скъпо колега?
            По-добре един външен приемник за 80-100 лв. Инсталираш си гармин или том том и става.
            Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

На мен телефона също много ми хареса - на външен вид и като функционални възможности. Вероятно ще предприема конкретни стъпки по придобиването му. Искам да съчетая телефон, ГПС, да си следя пощата през него и др.
              Не съм ползвал обаче до сега ГПС - може ли да чертае трак, могат ли да се инсталират топографски карти за допълнителна ориентация.

Благодаря ви предварително.
              !

Коментар

Нокиа имат добри телефони... и до там!
                Когато искате да имате няколко устройства в едно, последното нещо, което трябва да изберете е телефон със симбиан. Верно е, че за симбиан има доста софтуер, но от няколко години вече, не ноже и да има сравнение с WM. За варианта да ползвате топографски карти, от симбиан 7 нагоре, забравете... Дори да преглътнете факта, че липсва достатъчно добър софтуер, липсата на тъчскрийн, не може да се компенсира.
                Не на последно място са и цените. Добър покет с вграден GPS може да се намери на цена от порядъка на 400 лева (HTC P3300, О2XDA Orbit), а много добър 600-700 (HTC Diamand, O2XDA Orbit II). Разбира се втора ръка, но обикновено О2 се внасят от Англия нови.
                Относно чувствителноста на приемника, тя зависи не само от чипсета, но и от конкретното устройство. Сравнявайки един и същ модел, почти винаги съм установявал, че имат различна чувствителност. За съжаление, не съм открил начин за донастройка на GPS приемника... Единствения начин е, ако имате възможност за избор, при едни и същи устройства, да пробвате кой приемник е по-чувствителен...
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                  Нокиа имат добри телефони... и до там!
                  Когато искате да имате няколко устройства в едно, последното нещо, което трябва да изберете е телефон със симбиан. Верно е, че за симбиан има доста софтуер, но от няколко години вече, не ноже и да има сравнение с WM. За варианта да ползвате топографски карти, от симбиан 7 нагоре, забравете... Дори да преглътнете факта, че липсва достатъчно добър софтуер, липсата на тъчскрийн, не може да се компенсира.
                  Не на последно място са и цените. Добър покет с вграден GPS може да се намери на цена от порядъка на 400 лева (HTC P3300, О2XDA Orbit), а много добър 600-700 (HTC Diamand, O2XDA Orbit II). Разбира се втора ръка, но обикновено О2 се внасят от Англия нови.
                  Относно чувствителноста на приемника, тя зависи не само от чипсета, но и от конкретното устройство. Сравнявайки един и същ модел, почти винаги съм установявал, че имат различна чувствителност. За съжаление, не съм открил начин за донастройка на GPS приемника... Единствения начин е, ако имате възможност за избор, при едни и същи устройства, да пробвате кой приемник е по-чувствителен...
                  Ей тук вече не съм съгласен
                  Уиндоус телефоните са "пълна боза" - бавни, харчат бързо батерията, не правят Точно това което искаш (имал съм повечето най-най модели, включително и споменатият Диамант, който смених с нокиа-та). Да тъч скрина е и плюс, но и минус особено що се отнася до телефон (например при позвъняване всички си Включват тъчскрина и докато го извадя от джоба или съм отговорил или отсвирил обаждащият се, при е71 - този проблем не съществува).

По-принцип е най добре да си имаш отделен ГПС (Гармин), но телефона е отлична екстра, ходиш си някъде и искаш да видиш къде си (особено в чужбина или на непознато място), така че си е кеф

А с Джорджо съм съгласен за Растерните карти, не ме кефят и не ползвам, така че не знам дали въобще има софтуер, по-доброто (но и по скъпо) решение е да си сложиш (освен ХТ-то) и Гугъл Ърт (звучи много смешно с тази транскрипция) той ти дава и карта и Спътникова снимка на района, на този телефон перфектно се свързва с ГПС-а, а ако не искаш да се "набутваш", можеш да ползваш и Wi-Fi

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                    Ей тук вече не съм съгласен
                    Уиндоус телефоните са "пълна боза" - бавни, харчат бързо батерията, не правят Точно това което искаш (имал съм повечето най-най модели, включително и споменатият Диамант, който смених с нокиа-та). Да тъч скрина е и плюс, но и минус особено що се отнася до телефон (например при позвъняване всички си Включват тъчскрина и докато го извадя от джоба или съм отговорил или отсвирил обаждащият се, при е71 - този проблем не съществува)...
                    Всички тези неща се настройват, ако някоя настройка ти липсва в самия уиндоус, то за сметка на това има куп програми, разрешаващи да го "персонализираш"...

Коментар

Оставям на вас спора Симбиан или Уиндоус ...
                      За мен все пак топографската карта е най-добрият начин за ориентиране в местността. Гугъл ърт няма достатъчно прецизни снимки за горските райони в нашият край.
                      Ще помисля още над вариантите.

А телефона наистина много ми харесва и сигурно ще го взема, а после предполагам, че ще намеря начин да му кача и използвам с ГПС топографските карти.
                      !

Коментар

Да не съм лош пропрок, но топографски карти, които да ползваш с GPS ще успееш да качиш на телефон със симбиан, само ако е произведен преди 2005 г.

Коментар

Някой да има случайно user manual в електронен вариант (на английски), че телефона ми пристигна само с книжка на унгарски . Ама нали зор да е черен .
                          Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                            Някой да има случайно user manual в електронен вариант (на английски), че телефона ми пристигна само с книжка на унгарски . Ама нали зор да е черен .
                            Пробвай тук
                            http://europe.nokia.com/appmanager/U...p-windowState=
                            Прикачени файлове

Коментар

Хммм, а снощи рових сума време и нищо не намерих...

Благодаря ти!
                              Зима иде

Коментар

От: До: nokia e71 най-добрият GPS???

Здравейте, някой ползва ли NOKIA MAPS???

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X