Обява

Свий
Няма добавени обяви.

nokia e71 най-добрият GPS???;)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: nokia e71 най-добрият GPS???

Някой може ли да ми помогне??? Имам е71 с ови мапс : показва ми карти,марти всичко моето местонахождение на картата на офлайн мод .. и после като цъкна да ми намери например София ми намира хиляди резултати улици и цъкам да ме заведе до някаде си и ми пише calculating route i posle ::route not found ...... казаха ми ,че има опция да работи навигацията на офлайнмоде

Коментар

От: До: nokia e71 най-добрият GPS???

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=45837
      Nothing comes from nothing...

Коментар

От: nokia e71 най-добрият GPS???

Ъъъъъъ, Нокия ? GPS ? Ай стига бе ! Някога поне телефони бяха, сега какво са - джапанки, гуми или сапун?
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Зависи от гледната точка
          Нокията с гармин се справя по-добре от Андроида с Иго ..
          Поне спрямо изчезване на сигнал и бързо позициониране при старт.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
            Ъъъъъъ, Нокия ? GPS ? Ай стига бе ! Някога поне телефони бяха, сега какво са - джапанки, гуми или сапун?
            Хич не й пречи да е и телефон, и за навигация да става.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Хич не й пречи да е и телефон, и за навигация да става.
              Колко струват тия двете неща при нокията , заедно имам (на в )предвид?
              И колко бързо , и за къде бързаме?
              ПП. Първият ми МОбифон бе Нокия - 1200 ДМ.
              След това няколко ГСМ-а на по-тънки цени.
              Но при смартфоните нещата съвсем не са същите, както едно време.
              Стара слава - глава затрива.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от kles Преглед на мнение
                Поне спрямо изчезване на сигнал и бързо позициониране при старт.
                Говориш точно за тая нокия, или по принцип? Щото имам едни спомени от N85-цата ми, дето без да си свали текущите данни за сателитите от интернет, сгряваше малко преди да стигна до дестинацията. Ace2-ката, сравнена с Colorado 300, сгрява може би за същото време, или може би 20-40% повече време, но мноооооого по-бързо от N85-цата, без да тегли абсолютно нищо от интернет.

и... търкалял съм я с гарминската карта, и като изключим нямането на офроудски маршрути, не мога да кажа кое е по-добро. За малки населени места на майната си определено IGO-то има по-добро покритие от последната гарминска карта, дето съм ползвал, която в интерес на истината вече е дъртичка, но факта си е факт - IGO-то има и улиците в "Сусурлево" дори.

Иначе и двете работиха на принципа - пускам, мятам на седалката на пътника, и то ми приказва кое-що. Много рядко поглеждам в него. Garmin mobile XT обаче е отчайващо дърт софтуер към днешна дата, освен ако не са изкарали нещо по-ново тия дни.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нъцки, нищо не са, а и не искат, да изкарат. Странно, явно нямат проблем с кризи, рецесии и т.н.
                  А иначе си бясно прав, и АйГоу, и Навигона, еле па той, са много по-бързи , а в картите и много по-добри, без офроуда разбира се.
                  Държа един телефон с ВинМоб и ГарХТ само заради офф-картите на Събин, иначе да съм го разкарал отдавна.
                  Толкоз за БилиГея.
                  Не че Нокията с нейния Симбиан става за нещо.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ами сравнявам 5800 с галакси С.
                    Не са много стари, нито пък млади модели.
                    Картата на събин последната е май по-добрата от двете (игото си е с навтекската, която е и в гармин на европа).
                    То си има и разни модчета за гпс-а, но на улицата по някога игото ми казва няма връзка
                    Гармина никога не ми го е правил особено на улицата.
                    Не знам за какво сваляне на данни говориш даже или пък за интернет ... пускаш и тръгва.
                    Иначе съм ги тествал в моя град и навтек е леко трагичен спрямо геотрейда.
                    Може по другите места да е по-добре .. знам ли.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                      ... Не че Нокията с нейния Симбиан става за нещо.
                      Не знам на кой какво му трябва, ама на мен Е52 си ми върши достатъчно добра работа. И като телефон с добра батерия, и като навигация при нужда (със свалени на телефона карти). Даже ги има и имената на улиците на села, които в нашата карта липсват. Ако ми трябва нещо различно от нейните карти - и Гармина върви съвсем прилично та кеф ти офф, кеф ти Сити Навигатор.

Пуснал съм й да ползва и A-GPS-а, така че в някои случаи захапва по-бързо от бойния GPS.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от kles Преглед на мнение
                        Не знам за какво сваляне на данни говориш даже или пък за интернет ... пускаш и тръгва.
                        Говоря за това че GPS-а като го включиш, веднъж трябва да засече сигнал от спътниците, и после да разбере всеки къде е. Разбира кой-къде е от така наречения "алманах". Това може да се свали или директно от спътниците, или от интернет. Като се свали, тогава и GPS-а сгрява къде си и тръгва окончателно. Проблема е малко по-лек, ако ползваш GPS-а например всекидневно. Обаче ако го пускаш веднъж в месеца като мен, данните, които си е напрупал от предното сваляне, вече са тотално неактуални, и трябва да си ги свали наново.

Та. Нокията, докато свали това от спътниците - брадясваш. Аз за трите години, докато я ползвах, така и не намерих нерви да я изчакам. Colorado-то се справя за около 2-3 минути максимум. Ace2-то - пак така, айде да речем с една идея повече. Нокията съм я чакал от любопитство 10 минути, и повече не издържах. Пусна ли я да си свали алманаха от интернет - загрявя за половин минута. Нищо чудно на твоята тръгваща моментално нокия да е пуснато по подразбиране да си го сваля от интернет. Вярно е че Ace2-то такава опция въобще няма, или поне в стандартния софтуер. За друго не съм се ровил, защото не ми е трябвало - загравя за съвсем вменяемо време, дори когато съм му забрания всакаква външна връзка, освен за телефон. И това не зависи от софтуера, а от хардуера.

Относно сигнал - при мен не помня никой от трите да е губил сигнал. Пак ти казвам - даже не е на стойка, а просто сложен на седалката. Говоря за София. Губят сигнал единствено ако съм в тунел например.

За най-новата карта на Събин нямам идея. Може и да е по-добра. Просто много отдавна ми е изтекъл абонамента, и от тогава не съм обновявал.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Прав си, Ако и да си седнал. Губенето на връзка не зависи от софта- гармин, айгоу, навигон. Зависи от тутурутката. Преди 10 години ТомТом ме докара до центъра на с.Долен, общ.Сатовча, а гармина хал хабер си нямаше де е туй село. Верно на симбиан, ама не на нокия. Сони му викаха на оня телефон тогаз.
                          ПП. Сега с сетих, че първият ми гсм (мобифона си беше нокия) беше филипс, някой да е чувал нещо за филипс напоследък.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X