Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шум от nuvi® 1490T

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шум от nuvi® 1490T

Наскоро си купих гармин 1490Т и с изненада открих, че машинката издава шум когато е пусната. Шумът е монотонен прилича на шум от тонколона, когато не е пусната музика. Това нормално ли е или нещо моя уред не е наред? Когато звукът е настроен на 10-20% не е много дразнещо и не се чува, особено в колата, но на повече се чува и е неприятно. Предишния ми уред беше 255w и не си спомням да е издавал такива звуци :-(

От: Шум от nuvi® 1490T

И при мен на нуви 765Т е така....но за да го чуеш трябва да е много тихо ....
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Според мен не е нормално а имат шум.Аз съм сменил 3 китайски навигации и дори с включен ФМ трансмитер не съм имал никакъв шум.Шум винаги ли го има или само на запален двигател?
      Дилян Петров

Коментар

Моята също е 1490Т.Имам я от година и половина и не издава такъв шум,поне досега.

Коментар

Допускам, че шума е от говорителя на нувито. Намалих моя на порядък, когато го захраних през доп. филтър за изглаждане пулсациите на тока на алтернатора. Можете да пробвате горното, захранвайки го от колата, но ако го издава с неговата си батерия, не знам...
          LZ1AIV

Коментар

Повтаря се, но при мен 765 Т още със закупуването се прояви този "дефект" да има шум. Той изчезва или поне не се чува, когато навигацията "говори".
            Нищо не е съвършенно, все си мислех, че с някой от ъпдейтите това ще се оправи, но уви....
            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

При мен шума си го има на батерия и на захранване с кабел. Все пак това нормално ли е или не? Явно при някои го има при някои го няма и интересно, каква е причината?

Коментар

Според мен това не е конструктивно обусловено,а по-скоро е дефект.Така че, ако навигационните ви системи са гаранционни,най-добре е да се свържете със съответния сервиз.

Коментар

При мен не забелязвам такъв "дефект" дори и на 80% увеличен звук.
                  Най-добре ако са в гаранция - сервиз.
                  Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Има го винаги,не е от брум при работа на двигателя,обаче аз лично го забелязах няколко месеца по късно,в смисъл трябва да е много тихо примерно през ноща ,да не ти работи радиото за да го чуеш,през деня няма шанс да го забележиш това !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Шумът не е силен, във високите честоти е, но се чува. Най-осезаемо е, ако се обърне обратно приемника.

Моят уред е чисто нов (на две седмици), но проблемът е че си го взех от Амазон т.е. гаранцията му не важи за България. Ще видя кое ще ми е по-евтино - пощенски разходи или евентуална поправка в тукашния сервиз на Геотрйд. Някой ползвал ли е услугите на сервиза и какви му са впечатленията?

Коментар

Първоначално публикуван от nwm Преглед на мнение
                        Шумът не е силен, във високите честоти е, но се чува. Най-осезаемо е, ако се обърне обратно приемника.

Моят уред е чисто нов (на две седмици), но проблемът е че си го взех от Амазон т.е. гаранцията му не важи за България. Ще видя кое ще ми е по-евтино - пощенски разходи или евентуална поправка в тукашния сервиз на Геотрйд. Някой ползвал ли е услугите на сервиза и какви му са впечатленията?
                        Колега, това че си го взел от Амазон за теб е добра новина. Защо ли? Ами защото уред взет от тях си е в гаранция и то директно от Гармин. НЕ ти и трябва да се занимаваш със сервиз на Гармин тук, няма изобщо да ти обърнат внимение на този проблем. Аз също взех (няколко ) уреда от Амазон. Единия беше 1490. След около 7 месеца нещо му се скапа тъч скрина. Писах им на ГАрмин, те ме препратиха към Гармин Европа. От там ми писаха да им го пратя (до Англия), видяха, че има проблем и ми го смениха с чисто нов. Съмнявам се че тук в сервиза някой ще ти смени уреда , пък с каквото и ще повреда да е. Ще се почнат едни ремотни и накрая ще те посъветват да си купиш нов както се е случило с един молега от форума на Гармин...
                        Пиши на хората, трябва да им докажеш, че си го купил от Амзаон (искат платежен документ и номер на поръчката) Това се пази в хисторито на твоя профил в Амазон.Ако можеш запиши този шум и им го прати. Там поне всичко е бетон, ако има нещо наистина нередно-направо ще ти го сменят без увъртяния и глупости...
                        Последно редактирано от ISG; 25-01-12, 16:12.

Коментар

peshoa благодаря за съвета, писах до Гармин за случая и чакам отговор. С каква поща изпрати уреда в Англия - Български пощи или друга?

Коментар

С български пощи, вземи си бар кода на пакета. Излезе ми около 10 лева колетчето. Аз пратих само уреда, без другите неща. Ти ги питай какво ще искат да им пратиш...хайде късмет...

Коментар

До колкото знам и в България сменят уред ако нещо не е наред,на баджанака който е и наш колега в форума му смениха нувито даже с по следващ модел понеже стария не е бил наличен вече !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X