Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Nuvi 255W - бял екран

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Nuvi 255W - бял екран

Имам Nuvi 255W и при опит за поставяне на нов фърмуер (по всяка вероятност неподходящ) екрана стана бял и се рестартира постоянно, когато го свържа с USB към компютъра. Пробвах много варианти за стартиране на Гармина, но всичките неуспешни. Опитах с Updater.exe и .rgn, но компютърът не разпознава устройството и не може да влезе в Preboot mode. Тъй като не може да се установи връзка между компютъра и Гармина, реших да пробвам с SD card, на която поставях варианти на GUPDATE.GCD но и тях не ги зарежда за моето устройство. Пробвах и със задържане на Power on бутона и свързване с USB. Имате ли някакви идеи как може да се оправи този проблем?
    Последно редактирано от Garminn; 28-02-11, 15:29.

От: Проблем с Nuvi 255W - бял екран

А как влизаш в preboot mode? Слагаш ли отметката на USB в ъпдейтъра?

Коментар

Re: От: Проблем с Nuvi 255W - бял екран

Да, включвам първо Updeter.exe, слагам отметката на USB долу, не на компортовете горе. После задържам копчето за включване наляво и си слагам пръста в ляво най-горе на дисплея, светва ми изцяло бял екран и тогава включвам usb кабела, но като го свържа с кабела започва да премигва белия екран и дотам, просто не мога да влезна в preboot mode.

Коментар

може да си пре**** буутлоадера.(това не е хубаво, защото не може да се запише фърмуера и най вероятно това е причината да не може да влезе и в буут режим). Какъв HwID ползва нувито? С какъв фърмуер си искал да го флашнеш?

Коментар

Първо слагаш пръста горе в ляво и без да пускаш вклюваш от копчето , продължаваш да държиш пръста , пускаш копчето и вкарваш кабела в USB -то.

П.П. Преди да светне бяло влизал ли си в preboot?

Коментар

Re: Проблем с Nuvi 255W - бял екран

Не му знам HwID-то брат ми се е мъчил да вкарва софтуер за камион да стане като нюви 465 но ... уви...

И какъв е варианта да се оправи буутлоадъра да мога да го включа в боот режим и да му поставя нормална версия на 255W чрез Сд карта има ли някакъв вариант и откаде да сваля файлове за поправка и кой точно?

Коментар

А някакъв бекъп на файловете не е ли направил? Значи с фърмуера на 465 така ли? Оффф....

http://www.garmin.com/software/nuvi2...DFile__710.gcd

http://www.garmin.com/software/nuvi2...e-MTK__710.gcd

Пробвай с тези двата. Записваш в папка x:/Garmin/ и имeнуваш на GUPDATE.GCD

Пробвай и това, което ти е написал Милстан с .rgn.
              HID 0827: >>>hgfjgf <<< fw 6.10
              HID 1091: >>> kbkjh. <<< fw 6.00

Коментар

Re: От: Проблем с Nuvi 255W - бял екран

Тези двата
                http://www.garmin.com/software/nuvi2...DFile__710.gcd

http://www.garmin.com/software/nuvi2...e-MTK__710.gcd

не ги бях свалял но и с тях като ги сложа на SD карта в папка Garmin преименувам ги на GUPDATE.GCD и включа gps-a светва само пак белия екран седи 1,2,3 секунди и огасва сам.
                А тези също няма как да ги подкарам защото немога да влезна в preboot mode .
                Като го включа да се зарежда само се включва белия екран за две три секунди и пак се гаси и после пак светва и пак се гаси и така......
                Няма ли някакъв друг начин да влезна в preboot mode за да заредя някой rgn файл?

П.П няма ли такъв GCD фаил за SD Card като този nuvi255w Бял Екран: >>> Поправящ firmware на PouchX... <<< fw 2.50 да опитам с него на SD Card

Коментар

П.П няма ли такъв GCD фаил за SD Card като този nuvi255w Бял Екран: >>> Поправящ firmware на PouchX... <<< fw 2.50 да опитам с него на SD Card
                  С тази програма може да си създадеш GCD файла:
                  http://turboccc.wikispaces.com/RGN_Tool

Тези двата
                  ...
                  не ги бях свалял но и с тях като ги сложа на SD карта в папка Garmin преименувам ги на GUPDATE.GCD и включа gps-a светва само пак белия екран седи 1,2,3 секунди и огасва сам.
                  Пробвай няколко пъти, също пробавай и като държиш с пръст най-горе в дясно на екрана, пробвай и със задържане на копчето за включване. Също пробвай и като промениш версията на софтуера примерно на 7.20 с RGN tool. Също пробвай като промениш HwID на 943 (на 465) и версия 7.20.

Няма ли някакъв друг начин да влезна в preboot mode за да заредя някой rgn файл?
                  Има два извода до USB входа на платка, но не знам как става с тях. Нещо като JTAG е.

Коментар

Знам колега ,че може да се създават rgn фаилчета но не съм чак толкова на ти със software . Просто не ми дава по никакъв начин да мина в boot режим на навигацията.

Коментар

Разбрах как се работи с ргн тоол но пак не зацепва никакъв файл.

Коментар

От: Re: Проблем с Nuvi 255W - бял екран

Еми...

Изводът е, че когато се правят експерименти задължително се ползва стандартният буутлоадер (boot.bin) и HwID, така че ако нещо забие или започне да се растартира да може отново да може да се буутне нувито.

Коментар

От: Re: Проблем с Nuvi 255W - бял екран

Колега,и аз бях решил да го апдейтна, но след дълго четене по форумите се отказах.Моят 255 W е с HIWD 1091 и тип на дънната платка S4 и в момента не подлежи на апдейт до 465.
                          Виж линка -за бял екран може да успееш да го съживиш.
                          http://www.garminclub.bg/index.php?topic=199.0

Коментар

Колега Garminn, дали успя да си оправиш навигацията? Един колега има абсолютно същият проблем на своето Nuvi 255 - постоянно премигващ бял екран и никакво пре-буут меню. По никакъв начин не мога да го вкарам в пре-буут за да го флашна наново.

Коментар

Не, не успях продадох го за части .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X