Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nuvi 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nuvi 250

Здравейте днес си купих Garmin Nuvi 250- интересува ме как се работи с него. Нямам кабел за PC в комплекта нито диск с карти.Имам само подставка за колата и кабел за запалката. Но като го пуснах намери каде се намирам и до колкото можах да разгледам има някаква карта в него,но нямам и SD карта сигурно му е в паметта.Може ли някой да ми каже какъв кабел ми трябва за да кача карти от нета в устройството.

До: Помощ Nuvi 250

Първоначално публикуван от G2233 Преглед на мнение
    Здравейте днес си купих Garmin Nuvi 250- интересува ме как се работи с него. Нямам кабел за PC в комплекта нито диск с карти.Имам само подставка за колата и кабел за запалката. Но като го пуснах намери каде се намирам и до колкото можах да разгледам има някаква карта в него,но нямам и SD карта сигурно му е в паметта.Може ли някой да ми каже какъв кабел ми трябва за да кача карти от нета в устройството.
    USB to miniUSB
    Garmin Nuvi 860 T

Коментар

До: Nuvi 250

От http://www.bulcom2000.com/img/OBIAVI/200_250_26755.pdf можеш да прочетеш как се работи с него.A от https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=1345# можеш да видиш какъв кабел ти трябва Ползваи повечко чичко Google

Коментар

Кабел за всички Нувита може да си купите много лесно и евтино - просто елементарно - във всеки магазин за GSMи... Просто искате кабел за Моторола V3....

Също така по пазарите срещу 7-8 лв, мисля, има устройство-трансформатор от 220В към 12В тип запалка за кола... - идеално е да си зареждаш Нувито/Нувитата/ през него!!!
        Последно редактирано от alex_markov; 28-07-09, 08:47.

Коментар

Всички NUVI могат да се зареждат през USB-кабела от коммпютьра. Напьлно се зарежда за около 4 часа.

Коментар

Първоначално публикуван от plamink Преглед на мнение
            Всички NUVI могат да се зареждат през USB-кабела от коммпютьра. Напьлно се зарежда за около 4 часа.

Естествено, че могат да се зареждат през PC-то, но става по-бавно - сам казваш за около 4ч.... през трансформатора тип запалка за кола е като в автомобила - доста по-бързо!

Първоначално публикуван от plamink Преглед на мнение
            Също така от опита ми, ми се струва , че зареждането от 12в държи повече - някак си пълни батерията по-качествено.....
            Последно редактирано от alex_markov; 28-07-09, 08:47.

Коментар

От гледна точка дьлготрайност на батерията, с колкото по слаба сила на тока я зареждате (респективно по-продьлжително време) толкова повече цикли на зареждане ще издьржи. Освен това зареждащият ток през USB-тo на PC е много по-изправен (без пулсации, за разлика от трансформаторчето, за което става вьпрос). Но това е друга тема и не й е мястото в този форум.

Коментар

Може ли на нювито до като караш да излизат иконки от типа - каде има бензиностанция, паркинг,светофар, и др?

Коментар

Може ли на нювито до като караш да излизат иконки от типа - каде има бензиностанция, паркинг,светофар, и др?
                  Може да задаваш търсене на бензиностанции,паркинги и тн от самото нюви от менюто Where to? На самите иконки отговарящи на търсеното от теб и там ще ти показва такива икони. Но да виждаш сфетофари безиностанции и тн докато караш нестава ако си задал примерно някои дестинация на адрес.

Коментар

Аха. Защото гледам че на Sony показва тези иконки до като шофираш, без да си посочил определената бензиностанция

Коментар

Здравейте, от вчера и аз съм с Nuvi 250 w. Доволен съм от навигацията, но мисля че има друг проблем - като го включа в запалката и минава в режим USB Mass Storage Device, тоест все едно съм го боцнал в ПСто, при тва положение на дисплея излиза иконка че е вързан към компа и за навигация и дума не може да става.... Иначе на батерия е перфектен. Дали това е нормално? Ако го рисетна каква информация ще загубя?

Коментар

Не трябва да излиза USB Mass Storage. Прегледай дали е добре включен кабела кьм НУВИ-то, дали не е обьрнат, дали е включено добре кьм запалката. Провери за бушончето което е в зареждащия кабел от страната на запалката (има го в упьтването как да стане).
                        Ако го изключиш от запалката трябва да те попита дали да се иключи след 30 секунди.
                        Ако нищо не помага - в сервиз.
                        Ако го ресетнеш няма да загубиш картите, а само някои настройки.

Коментар

Другото което забелязах е че тръгва нормално само ако захранването се подаде докъто зарежда картата(докъто е началния екран). Да речем ако го влюча и го подкарам така, и след гасене на двигателя и палене отново, пак влиза в тоя режим.Тоест трябва да го включа и докъто зарежда картата да запаля двигателя... Много е куцо така...
                          Ходих до Пловдив там на картата има само реките, е тва е вече простотия, иначе за София няма грешка

Коментар

Първоначално публикуван от gtsvg Преглед на мнение
                            Естествено, че могат да се зареждат през PC-то, но става по-бавно - сам казваш за около 4ч.... през трансформатора тип запалка за кола е като в автомобила - доста по-бързо!

а как да го накарам да буутва от картата?
                            в смисъл в картата съм сложил в папка Garmin файл за ъпдейт
                            знам с кабела как става но питам от картата дали става и как

Коментар

Първоначално публикуван от DMX_a Преглед на мнение
                              Здравейте, от вчера и аз съм с Nuvi 250 w. Доволен съм от навигацията, но мисля че има друг проблем - като го включа в запалката и минава в режим USB Mass Storage Device, тоест все едно съм го боцнал в ПСто, при тва положение на дисплея излиза иконка че е вързан към компа и за навигация и дума не може да става.... Иначе на батерия е перфектен. Дали това е нормално? Ако го рисетна каква информация ще загубя?
                              Най-вероятно не си с оригиналното зарядно. Стават и други, но си купи някое марково, а не боклуците от 7-8 лева.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X