Здравейте днес си купих Garmin Nuvi 250- интересува ме как се работи с него. Нямам кабел за PC в комплекта нито диск с карти.Имам само подставка за колата и кабел за запалката. Но като го пуснах намери каде се намирам и до колкото можах да разгледам има някаква карта в него,но нямам и SD карта сигурно му е в паметта.Може ли някой да ми каже какъв кабел ми трябва за да кача карти от нета в устройството.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Nuvi 250
Свий
X
-
До: Помощ Nuvi 250
Първоначално публикуван от G2233 Преглед на мнениеЗдравейте днес си купих Garmin Nuvi 250- интересува ме как се работи с него. Нямам кабел за PC в комплекта нито диск с карти.Имам само подставка за колата и кабел за запалката. Но като го пуснах намери каде се намирам и до колкото можах да разгледам има някаква карта в него,но нямам и SD карта сигурно му е в паметта.Може ли някой да ми каже какъв кабел ми трябва за да кача карти от нета в устройството.Garmin Nuvi 860 T
-
До: Nuvi 250
Първоначално публикуван от G2233 Преглед на мнениеЗдравейте днес си купих Garmin Nuvi 250- интересува ме как се работи с него. Нямам кабел за PC в комплекта нито диск с карти.Имам само подставка за колата и кабел за запалката. Но като го пуснах намери каде се намирам и до колкото можах да разгледам има някаква карта в него,но нямам и SD карта сигурно му е в паметта.Може ли някой да ми каже какъв кабел ми трябва за да кача карти от нета в устройството.Ползваи повечко чичко Google
Коментар
-
Кабел за всички Нувита може да си купите много лесно и евтино - просто елементарно - във всеки магазин за GSMи... Просто искате кабел за Моторола V3....
Също така по пазарите срещу 7-8 лв, мисля, има устройство-трансформатор от 220В към 12В тип запалка за кола... - идеално е да си зареждаш Нувито/Нувитата/ през него!!!Последно редактирано от alex_markov; 28-07-09, 08:47.
Коментар
-
Първоначално публикуван от plamink Преглед на мнениеВсички NUVI могат да се зареждат през USB-кабела от коммпютьра. Напьлно се зарежда за около 4 часа.
Естествено, че могат да се зареждат през PC-то, но става по-бавно - сам казваш за около 4ч.... през трансформатора тип запалка за кола е като в автомобила - доста по-бързо!
Първоначално публикуван от plamink Преглед на мнениеВсички NUVI могат да се зареждат през USB-кабела от коммпютьра. Напьлно се зарежда за около 4 часа.
Последно редактирано от alex_markov; 28-07-09, 08:47.
Коментар
-
От гледна точка дьлготрайност на батерията, с колкото по слаба сила на тока я зареждате (респективно по-продьлжително време) толкова повече цикли на зареждане ще издьржи. Освен това зареждащият ток през USB-тo на PC е много по-изправен (без пулсации, за разлика от трансформаторчето, за което става вьпрос). Но това е друга тема и не й е мястото в този форум.
Коментар
-
Първоначално публикуван от G2233 Преглед на мнениеМоже ли на нювито до като караш да излизат иконки от типа - каде има бензиностанция, паркинг,светофар, и др?
Коментар
-
Здравейте, от вчера и аз съм с Nuvi 250 w. Доволен съм от навигацията, но мисля че има друг проблем - като го включа в запалката и минава в режим USB Mass Storage Device, тоест все едно съм го боцнал в ПСто, при тва положение на дисплея излиза иконка че е вързан към компа и за навигация и дума не може да става.... Иначе на батерия е перфектен. Дали това е нормално? Ако го рисетна каква информация ще загубя?
Коментар
-
Не трябва да излиза USB Mass Storage. Прегледай дали е добре включен кабела кьм НУВИ-то, дали не е обьрнат, дали е включено добре кьм запалката. Провери за бушончето което е в зареждащия кабел от страната на запалката (има го в упьтването как да стане).
Ако го изключиш от запалката трябва да те попита дали да се иключи след 30 секунди.
Ако нищо не помага - в сервиз.
Ако го ресетнеш няма да загубиш картите, а само някои настройки.
Коментар
-
Другото което забелязах е че тръгва нормално само ако захранването се подаде докъто зарежда картата(докъто е началния екран). Да речем ако го влюча и го подкарам така, и след гасене на двигателя и палене отново, пак влиза в тоя режим.Тоест трябва да го включа и докъто зарежда картата да запаля двигателя... Много е куцо така...
Ходих до Пловдив там на картата има само реките, е тва е вече простотия, иначе за София няма грешка
Коментар
-
Първоначално публикуван от gtsvg Преглед на мнениеЕстествено, че могат да се зареждат през PC-то, но става по-бавно - сам казваш за около 4ч.... през трансформатора тип запалка за кола е като в автомобила - доста по-бързо!
а как да го накарам да буутва от картата?
в смисъл в картата съм сложил в папка Garmin файл за ъпдейт
знам с кабела как става но питам от картата дали става и как
Коментар
-
Първоначално публикуван от DMX_a Преглед на мнениеЗдравейте, от вчера и аз съм с Nuvi 250 w. Доволен съм от навигацията, но мисля че има друг проблем - като го включа в запалката и минава в режим USB Mass Storage Device, тоест все едно съм го боцнал в ПСто, при тва положение на дисплея излиза иконка че е вързан към компа и за навигация и дума не може да става.... Иначе на батерия е перфектен. Дали това е нормално? Ако го рисетна каква информация ще загубя?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар