Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за GPS

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Съвет за GPS

    Първоначално публикуван от svetkavica Преглед на мнение
    Здравейте колеги, търся си GPS навигация. Казаха ми че гермин са много добри навигации но аз реших да попитам и вас. Коя марка навигации са добри за България и Европа. Тази я предлагат в Технополис, GARMIN NUVI 1390T BG за 249 лв. Питам се дали е добра. Не съм работил със такъв вид навигации. Ползвам IGO на телефона но съм решил да сменям телефона със обикновен защото на този се получава някаква микрофония и нищо не се разбира, а и в студено време тези тъчскринове не работят когато са ти студени ръцете. Дайте съвет за навигация до 250 лева.
    Не мога да ти кажа нищо за този гармин, даже не съм го и чувал (като чуя гармин продължавам нататък, най-малкото заради това, че много ги хвалят), но увлечен от дадените вече алтернативни полезни съвети, ще ти кажа какво направих аз по въпроса.
    Понеже все се оказвам "най-лоялния клиент" на операторите се зарибих със следната "специално за мен" конфигурация на Вивател(сом). Един таблет Prestigio (Multipad 7.0 Prime ....... не мога да видя точния модел щото е в колата, и в момента ползвам неговия интернет, другия ми, и той мобилен, позавяхна) 7" с Андроид 4.1.2 или нещо такова. И договор за 2 години за карта с 1000 мв инернет на "висока скорост" месечно. Таблетът ми струваше 150 лв. платени на място (можеше и с вноски за две години по договора ама много ги мразя такива) и 5.90 лв месечно за картата с интернета. За сега в градски "условия" скороста е добра, навън от населените места - не толкова но не съм останал без интернет.
    Един познат ми сложи на таблета "последното IGO, с последните карти на България, с последните камери и последно още не знам какво (3D сградите имат чак прозорци)". Сложил съм го на носач на равнището на таблото "на една ръка разстояние" и трябва да внимавам как размахвам цигарата но на друго не пречи.
    Не се разбирам още с андроида(вижда ми се тъпа система, привидно лесна за използване), на телефоните ми с WM Igo-тата си ги инсталирах аз, но .... засега се "обръщам към приятел" за този таблет.
    Предполагам, че ще има вариант за андроид на софтуер на гармин но не съм го търсил (а и не ми се научават вече нови неща). Айгото ми върши работа - при мен навигациите са по-скоро атракция. Сложил съм му един "Wiatrack" (и съм го регистрирал на Orange) и стана и тракер(с месечен отчет къде съм ходил). В същото време го ползвам и като Wi-Fi рутер за телефоните си. Рядко се отдалечавам на повече от 50 м от колата си.
    От много време се каня да си купя картата на Offroad ама като стигна до "гармина" и отлагам. Всъщност не ми трябва много. Имам работа с GIS и с информация, която е много по-детайлна от тази карта.
    Ако си вземеш "навигация" на Prestigio със същия екран, вероятно ще струва пак около 150 лв но ще имаш само "навигация". И сигурно ще е със същия чип за GPS със същите възможности.
    Последно редактирано от bogilloff; 19-04-14, 22:21.
    ОФБ ДБ X22SE
    Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

    Коментар


    • #17
      От: Съвет за GPS

      Светкавица, телефона е галакси с2.
      Но съм слагал гармина и на таблет 3100 май беше модела на самсунг пак с 4.1.2.
      Предполагам на всеки с тази версия ще бачка без грижи.
      Просто един таблет/китаец с андроид с тази версия е идеален да сложиш поне 4 навита и да си доволен и неограничен от към софт и карти.
      Кофти е че за по новия андро няма още стрийт пилот.
      Старите версии може и да са гадни,аз съм с 2.16 от вами и нямам забележки.

      Коментар


      • #18
        От: Съвет за GPS

        Колеги благодаря на всички за отговорите ви. Аз реших проблема така - понеже както казах моя телефон му се повреди микрофона за слушане и като ми звънне някой се чува едно дезгаво и почти нищо не се разбира, а и ми се е случвало да ме търси някой телефонът ми не звъни а е включен именно за това реших да го сменям. Въпросният телефон е СОНИ ХСПЕРИЯ ТИПО много е добър на батерия, напримерно днез пътувах ВРАЦА - СОФИЯ (НОВАЧЕНЕ, НИКОЛА ПЕТКОВ) - НОВИ ХАН - ЕЛИН ПЕЛИН - ВРАЦА. На телефона имам ИГО ПРИМО та много ми помогна защото не знаех адресите, а и се обърках в София защото околовръсното е в ремонт и се отбива движението и аз не отбих където трябва и влязох в София. ИГО навигацията на телефона ми веднага преизчисли маршрута и ме заведе точно на адреса. Много съм доволен от това ИГО ПРИМО. Преди два дена свалях картата на телефона и сд. картата, като вкючих после телефона без карти той си работеше и ИГО ПРИМО навигацията съяо работеше та реших да запазя телефона и да го ползвам само за навигация. Само за разговори си харесах между тези два модела телефони понеже имат и блутут а на мен ще ми трябва понеже съм шофьор:NOKIA 108 DUAL SIM или SAMSUNG GT-E2252 DUOS M.SILVER.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X