Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin Nuvi 3760T - проблем с виждането на карти cityXplorer

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Garmin Nuvi 3760T - проблем с виждането на карти cityXplorer

Наскоро се сдобих с прекрасния навигатор Nuvi 3760T, който ме очарова с прекрасния диспей и бързата работа. Тъй като ми предстои пътуване, реших да си кача някоя и друга карта cityXplorer. След като я закупих от сайта на Garmin и я инсталирах от там се оказа, че уреда не я вижда. Картата се е инсталирала в папка Map, където е и картата на България. Отидох до магазина на "Гурко" 45, но момчето което беше там не беше наясно с въпроса, след това в магазина на Геотрейд ефекта беше същият. Тогава преименувах файловете на gmapsupp след което ги качих на micro SD и картата се появи, но възниква въпроса за 8 Mb, колкото е една такава карта да се използва micro SD от 2 или повече гигабайта е малко странно.

Въпросът ми е към Sabin : Тъй като когато се качват картите от типа cityXplorer, те се инсталират с ориналните си названия, има ли възможност това да се промени
    в папка Map, тъй като моите опити бяха без успех.

От: Garmin Nuvi 3760T - проблем с виждането на карти cityXplorer

Първоначално публикуван от valeko Преглед на мнение
    Въпросът ми е към Sabin : Тъй като когато се качват картите от типа cityXplorer, те се инсталират с ориналните си названия, има ли възможност това да се промени в папка Map, тъй като моите опити бяха без успех.
    Не съм Събин, но де да знае човек... Може да е от полза...
    1. Единият от вариантите (особено след като е свален оригинална карта, а не хакната) - дали към тази карта не се инсталира в директорията MAP (или в скрития фолдер SYSTEM) и още един файл с разширение unl. Ако е така - то тогава задължително трябва и отключващия файл с разширение unl да е със същото име, каквото си дал и на картата от cityXplorer. Иначе няма как да я отключи, за да се вижда. А в същото време, като я качиш като gmapsupp.img в микроSD картата - тогава поради това име отключващия я файл със същото име в директория MAP или в скрития фолдер System я разпознава и отваря.
    Тук трябва да провериш и дали случайно от Гармин при инсталирането не са сложили отключващия код в същия файл с разширение unl, където се намира отключването на картата на Геотрейд. Понеже и той е с име gmapsupp.unl. И там да има два ключа...

2. Ако предишното мнение не помага - тогава най-простото нещо е да отключиш напълно с key generator alternative картата и спокойно може да я сложиш с каквото си искаш име във фолдер MAP. При мен такива карти от типа cityXplorer направени по този начин в този фолдер работят. ПО-точно виждат се. А дали работят коректно не мога да кажа, защото не съм ги тествал на живо. Най-вече функцията - автобусни спирки и метростанции, които да се включват като част от маршрута...
    Таралежчето е "птица" упорита, не го ли ритнеш - не излита !

Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.

Коментар

Kihi,

Благодаря ти за бързия отговор !

Ето съдържанието на моята папка и тогава , ако можеш дай съвет.

Firenze_2011_10_3d.gma
      Firenze_2011_10.gma
      Milano_2011_10_3d.gma
      Milano_2011_10.gma
      garminsw.log
      Firenze_2011_10_3d.img
      Firenze_2011_10.img
      gmapsupp.img
      Milano_2011_10_3d.img
      Milano_2011_10.img
      Firenze_2011_10_3d.unl
      Firenze_2011_10.unl
      gmapsupp.unl
      Milano_2011_10_3d.unl
      Milano_2011_10.unl
      Последно редактирано от milstan; 10-08-10, 19:38.

Коментар

1. Доколкото разбирам - тези файлове са във фолдер MAP?
        2. Дали си спомняш кои от тях имаше в този фолдер преди да свалиш и да се инсталират cityExplorer картите от Гармин? СПоред мен би трябвало педи това да е имало само gmapsupp.img и gmapsupp.unl? Дали е така?
        3. Само на Италия ли си искал и платил картите? Ако е така - би трябвало тези карти, които са изписани на италианските градове да са отключени и да ги виждаш в подменюто Мои карти, след като влезеш през Настройки, като от там трябва само да ги активираш или дезактивираш.
        4. Колко е голяма gmapsupp.img?
        5. Пробвал ли си първоначално да включиш Европейската карта на Гармин, да изключиш българската на Събин и чак след това да се опиташ да активираш градовете-cityExplorer, които си свалил от Гармин?
        6. Ако всичко продължава на поразия да не се отваря - моят съвет е да презапишеш всичко от фолдер МАП на хард диска и след това с алтернативния генератор да отключиш картите. Тогава няма да имаш нужда и от файлове с разширение unl.

Все пак - интересно ми е да отговориш на въпросите, за да видя дали мога да се ориентирам в хаоса...
        Последно редактирано от milstan; 11-08-10, 19:48.

Кто-то из Великих и Мудрых сказал, что когда меняют пастуха, только стадо считает, что меняется хозяин.

Коментар

Прав си . В папката Map имаше тези файлове gmapsupp.img и gmapsupp.unl. След инсталацията се появиха другите. Номера с изключване на българската карта не даде резултат. Честно казано този генератор не ми говори нищо, така че , ако можеш да ме осветлиш ще ти бъда благодарен. Но странно и след като си закупиш законен софтуер ти започват проблемите и човек се замисля.
          Последно редактирано от milstan; 11-08-10, 19:47.

Коментар

Първоначално публикуван от valeko Преглед на мнение
            Прав си . В папката Map имаше тези файлове gmapsupp.img и gmapsupp.unl. След инсталацията се появиха другите. Номера с изключване на българската карта не даде резултат. Честно казано този генератор не ми говори нищо, така че , ако можеш да ме осветлиш ще ти бъда благодарен. Но странно и след като си закупиш законен софтуер ти започват проблемите и човек се замисля.
            След като не си запознат с генераторите - ще ми е трудно тук да го обясня набързо... А и няма да е много коректно... Освен това е възможно да са отключили картите за друг апарат (ако имаш регистриран към Гармин и по-стар модел). Абе - аз нямам нищо против да погледнем заедно за какво става дума. Ако си от София - нямам нищо против в събота (тогава ще съм на работа цял ден) да се засечем с двата ни апарата (аз имам Нуви 3790) и да се опитаме да оправим някак нещата... Във връзка с това си виж личните съобщения!

Коментар

Сега като погледнах профила ти - може и да не получиш точно лично съобщение. Ако това се случи - ето ти един e-mail за кореспонденция: kihi53@mail.ru

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X