Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НОВО !!! ---------------- "Alexander"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: НОВО !!! ---------------- "Alexander"

Първоначално публикуван от gtsvg Преглед на мнение
    Пише си траковете, може да се скрият и да не се показват. Може да заредиш трак от файл и да си го запишеш в маршрути. 50 маршрута се съставят и пазят...
    Гена, има ли трак непривързан към пътя(суров трак)?
    последна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/

Коментар

ИМА! По 2 начина - 1/ да си заредиш офроуд трак като маршрут и 2/ да си сложиш настройка в апарата - ИЗВЪН ПЪТЯ в НАВИГАЦИЯ - НАСТРОЙКА МАРШРУТ, като по този начин може да си създаваш маршрути на картата от точка до точка, но тях ще ги свързва естествено права линия... Но ако си сложиш много междинни точки - става...

Коментар

допълвам - естествено , че при настройка офроуд, то си пише сурови тракове извън пътищата...

Коментар

Скоро - ъпдейт!!!
          А тук още информация - http://www.gps-forum.ru/cgi-bin/foru...collapsed&sb=5

Коментар

Всичкото това ще тръгне ли на приемниците с ГЛОНАСС?
            Не съм сигурен че мога да бъда особено полезен, но ако нещо - то. С удоволствие.

Коментар

Има 5-6 системи за позициониране - американската GPS - изградена, руската ГЛОНАСС - изградена, европейската - Галилео - предстояща и в тестове, китайска, индийска и японска.... - азиатските са повече за тихоокеанския регион. Съществуващите апарати са за системата на американските спътници. Вече има и руски и малко западни за ГЛОНАСС и GPS, но са доста скъпички... Има и само руски за ГЛОНАСС - на пари са по-скъпи за сега от стандартните ЖПС... Програмите за навигация и картите към тях нямат нищо общо с ЖПС чипа на апарата - от коя групировка спътници ще лови сигнала.

Коментар

Вчера си купих Nuvi1300 с едничката цел да сложа тази "прошивка" , но се оказа , че човека работи само с WebMoney. Даже не знам какво представлява ( е , прочетох и не ми стана весело) и в България единственото представителство е в Пловдив, и временно не работи. Е гати кефа!

Коментар

От седмица вече съм с тази прошивка и съм много доволен. В режим на навигация виждам имената на улиците и населените места , виждам всички POI от картата (има филтър за POI) , LaneAssist (и за транзитните кръстовища) , Junction View и т.н.
                  Последно редактирано от milstan; 13-01-11, 11:58.

Коментар

От петък и аз съм с този FW благодарение на колегата milstan.

Доста е добре и си заслужава парите.

Забелязах обаче нещо, което ако не се лъжа е по-зле отколкото на оригиналния - Лейн ассист-а сработва само 300 метра преди кръстовището.
                    Май на оригиналния 4.90 показваше многото стрелки непосредствено след последната маневра. Така човек много по-лесно може да се престрои. Все пак има места в София, където в трафика последните 300 метра вече е трудно да те пуснат в друго платно.
                    Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                    Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Писах на Александър за това още като взех моя софтуер , но според него това било от картата. В неговия софтуер Lane Assist би трябвало да се появява не горе в дясно , а в синьото поле в средата на екрана. Обаче има случаи когато и двете полета не се оппявява или ми се е случвало да се покаже на 60м от кръстовището. Даже и снимки му пращах , защото според него не било възможно това. В крайна сметка виновна била картата. В интерес на истината с картата на Молдова (която ми пратиха) такива проблеми няма. Ако искаш пиши му и ти. Но май е малко докачлив на тази тема (като мен).
                      Моя Nuvi1300 нямаше LA и пробвах на Nuvi465 , там LA се показваха нормално. Обаче пък Молдова работи нормално на "Deluxe" - луда работа!

Коментар

Това синьото поле е за кръстовища, през които преминаваш, но нямаш маневра. А за тези, на които ще завиваш, се показват горе в ляво и за тях ми беше въпроса.
                        Почти 90% съм сигурен, че не е от картата, защото доколкото си спомням, на nuvifone M10 там стрелките се покзваха още след последната маневра с OFRM 5.40.
                        Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Така е , и на Nuvi465 се показват веднага с новата маневра. Но Александър твърди , че в неговата весрия освен на кръстовищата , в синьото трябва да се показва и текущата маневра. Поне аз така го разбрах. В крайна сметка не можахме да се изясним.

Коментар

Честно да си призная нямах нервите да прочета темата му в gps-forum.ru. Много идиотско ми се видя с тази дървовидна структура и орязано търсене...

Та моето мнение е (а и така ми изглежда най-логично), че сините стрелки долу се показват за всяко кръстовище, което има такава информация. А горе в ляво зелените са само за кръстовища, където маршрутът ти прави маневра.

Но е факт, че при симулиране на маршрути (не знам да ли това влияе на показването им), на едни и същи кръстовища, стрелките горе излизат на различно разстояние. А тези долу никога не ми се показват на такова, на което завивам....
                            Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Във форума има един оранжев бутон "ПОДРЯД" , с него форума става нормален.
                              Да , логиката е такава , и аз се опитах да му го обесня даже с картинки , но той спря да ми отговаря. А в синьото съм имал случаи да се появява текущата маневра , но не винаги. Според мен проблема е в неговия софтуер , но не знам какво може да се направи - в случая със зеленото поле горе в дясно.

Коментар

Как да си върна оригиналния софт за да видя как е с него.
                                Просто не бях обърнал внимание как точно се държи с него.

Но ако наистина проблема е в Александър, и като гледам как масово отрича предложения за корекци...май може и да не дочакам следващата му версия
                                Тоя ще се окаже по-зле и от Стив Джобс. Той ще ми каже какво ми трябва и какво не в гпс-а.
                                Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X