Обява

Свий
Няма добавени обяви.

MAGELLAN

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• MAGELLAN

Приканвам ползвателите на GPS приемници да поговорим за марка MAGELLAN, която май не е много популярна в България.

С поздрав - Николай
    Човек е умен за дълго, но глупав за цял живот.

Магелан

Много добре, тъкмо се чакаше някой с Magellan да каже какви са неговите стандартни файлове за тракове и waypoints. Това е необходимо за да може да се направи свободна конвертация между отделните марки...
    VPetrov.photography

Коментар

Йок. Гармин като са стиснали кодовете, и не пускат. Никви конвертори. Майкрософтщина няква(((

Коментар

Здравейте.
        Аз по принцип съм любител на навигациони и комуникациони апарати .
        Много по сигурно се чувствам когато тръгна да обикалям нашата родна страна в раничката да имам едно локи токи и GPS.Естествено е ,че в дружинката всички имат локи токита но не всеки може да си позволи да притежава GPS.Също така след като си закупиш такъв и да не те сполетят разни формални пречки.от рода :имаме ли подробна карта на Родопите,как ще я конвертирам за да я кача на моя GPS,от каде да си я копна .Ваобще мразя да ставам слуга на вещ която трябва тя да ми служи.Та копувам това което ще ми върши работа ,а не това което само на гледно ми харесва.......
        Много поздрави!!!

Коментар

За Magellan в BG

Здравейте,
          Виждам, че някой се е поинтересувал за GPS на Magellan и да споделя малко инфо  Вярно е, че Magellan не са много навлезли в BG, но като се замисля и самата GPS технология не е много популярна все още. Но като се замисля напоследък все по често започвам да срещам да се продават в спортни и рибарски магазини. Аз лично имам SporTrak Pro и съм много доволен от него. Ще обясня накратко:
          Тракове и точки можете да сваляте с повечето популярни програми като Trackmaker и OziExplorer, които поддържат Magellan или NMEA интерфейс. Ако ви интересуват детайли около самите протоколи и т.н. можете да видите форумите в yahoo - mobilemapper, mapsend_format и др. Също така тези от вас които имат Magellan с поддръжка на карти могат да си изтеглят от dryjki.centrum-group.com/gps/Magellan програмата MapSend Worldwide Basemap която ви дава възможност да качвате базови карти за всяка част от света (доста неточни) или Streets Europe – детайлни карти за Западна Европа. По принцип това е комерсиален софтуер и се продава, но никъде (все още) не се продават карти за BG. За тези от вас, които имат много време да четат и им се занимава могат да си направят карти сами. Инфо ще намерите в горните форуми в yahoo и www.msh-tools.com А оставих най-хубавото накрая и щях да го забравя: на адрес free.bol.bg/magellanmaps можете да си свалите два стари варианта на карта на BG за Magellan която е почти 1:1 с популярната Garmin такава. Ако имате още въпроси питайте. И обърнете внимание на картите, защото без тях GPS се превръща в един много скъп компас.

Коментар

Карта

Картата на България за MAGELLAN, която се продава е същата като за GARMIN - на МЕГАКОМЕРС. Включва градски карти на София, Пловдив, Варна и Бургас + пътна мрежа на страната с мащаби на населените места, бензиностанции, хотели, болници и някои други "points of interest".

Когато пътувам из странат много ме кефи, че мога да видя посоката на следващия завой и колко е остър. Това ми дава предимство когато се правя на шосеен състезател и се гонкам с тези с по-хубавите коли. Разбира се малко е опасно, защото не всичко е точно. Например има едно село между Обзор и Варна (специално ще проверя кое беше), край което построиха обходен път, а на картата шосето върви през центъра на селото.

Друго, което ми харесва е, че когато съм в някой от изброените по-горе градове и наближа кръстовище виждам коя улица ще пресека. Освен това картата е съвместима с функцията FIND на MAGELLAN и мога да си откривам улици и места, на коитоне се намирам в момента.

Веднъж бях в Пловдив с един приятел и се разделихме по свойте си работи. В същност разделихме си работата за да свършим по-рано и да има време за повече кръчми, но когато свършихме той ми звъмнна и ми каза на коя улицае и аз го открих. Абе и това не е цялата истина, защото така се бях зазяпал по екрана и подминах аверчето, та той се наложи да ме върне в реалния живот с едно шляпване за д врата.

Коментар

Море

Морските карти са друго нещо. Там MAGELLAN властва за сезона Ляро'2004. Разработката е на www.navionics.com и е кеф да се ползва. Включва цяло Черно и Азовско море+Босфора в мащаб 1/4 от морската миля.

Коментар

Хе! Ей го значи за кво ми крещели да си трая едни моряци А аз им се хвалех че съм схванал как работи секстана...))

Коментар

Секстант

Да се знае как е ставало едно време никога не трябва да се забравя. Не случайно на големите параходи задължително има секстант.

Мисля, че някои от съвременните похвати в off-road също са измислени и въведени от off-road -ърите с каруците преди векове..

Коментар

Ммм ... Като махнеш електричеството от лебедките ... Добре де, и от свещите на бензиновия мотор ...
                    )))))

Коментар

eXplorist

От известно време в сайта ма Magellan се рекламира новата серия eXplorist 100.200.300.400.500.600.

Основното е, че новите антени ще работят с до 14 спътника едновременно. Цените са доста евтини, но ми се струва, че са последвали пътя на GARMIN. Шарена серия с два елементарни евтини модела + няколко стойностни, но скъпи апарата. Все пак хватката с 14 спътника ми изглежда интересна.

На мен обаче не ми харесват.

Въпреки, че ще приемат 14 спътника, точността си остава както следва:

1. хоризонтална - <3м
                      2. вертикална - <7м

Смалили са размерите: външни 5,3*11,7 см, на дисплея: 3,6*4,6см
                      Мога да го нарека "ръчен" формат. На това дисплейче какво ще му видиш.

Тегло - 110гр. Ще го запиплееш някъде без да разбереш. Детска играчка от вида на Garmin Etrex.

Тaзи ситуация ми напомня Magellan Pioner + Blazer 12. Неуспешни модели, с който фирмата експерементира преди да пусне SporTrak + Meridian. Мисля. че ще си изпробват 14 спътниковата антена преди да навлязат (както каза Петров) Галилей и ГЛОНАС.

Коментар

Re: Карта

Първоначално публикуван от Николай Андреев
                        Картата на България за MAGELLAN, която се продава е същата като за GARMIN - на МЕГАКОМЕРС. Включва градски карти на София, Пловдив, Варна и Бургас + пътна мрежа на страната с мащаби на населените места, бензиностанции, хотели, болници и някои други "points of interest".

Когато пътувам из странат много ме кефи, че мога да видя посоката на следващия завой и колко е остър. Това ми дава предимство когато се правя на шосеен състезател и се гонкам с тези с по-хубавите коли. Разбира се малко е опасно, защото не всичко е точно. Например има едно село между Обзор и Варна (специално ще проверя кое беше), край което построиха обходен път, а на картата шосето върви през центъра на селото.

Друго, което ми харесва е, че когато съм в някой от изброените по-горе градове и наближа кръстовище виждам коя улица ще пресека. Освен това картата е съвместима с функцията FIND на MAGELLAN и мога да си откривам улици и места, на коитоне се намирам в момента.

Веднъж бях в Пловдив с един приятел и се разделихме по свойте си работи. В същност разделихме си работата за да свършим по-рано и да има време за повече кръчми, но когато свършихме той ми звъмнна и ми каза на коя улицае и аз го открих. Абе и това не е цялата истина, защото така се бях зазяпал по екрана и подминах аверчето, та той се наложи да ме върне в реалния живот с едно шляпване за д врата.

Хайде ако имаш тази карта я качи някъде за да я видим как изглежда. ( за 120$ трябва да е доста добре)
                        Или някой дрг ако я има би ли я споделил.?
                        Напомням, че има безплатен вариант, но нямам идея каква е разликата между двете.

Коментар

Карта

Здравеите, момчета!

Неук съм по въпроса за сваляне на безплатни карти и всичко компютърно. Аз съм само заядлив потребител. Знам, че едно от нещата в живота, които няма да направя, е да вникна в дебрите на Негово величество "software" - а.

Аз имам картата на фирма Мегакомерс - София, която зная. че се разпространява от представителите на GARMIN и MAGELLAN. Има градски карти на София, Варна, Пловдив и Бургас с детайлна информация за улици, болници, банки и др. + пътна карта на страната. Качена е на SD карта и преди 8 мес. струваше 170 USD. Имам цифров апарат с такава карта, но не съм пъхал пътната с идеата да я сваля, защото ме е страх да не усети чуждата намеса и да се блокира, а пък е и партийна. Виж колко съм далеч от нещата '' .

НО: .... Скоро, много скоро ще дойда в София ''
                          и ще Ви дам всичко каквото имам за да му направите каквото пожелаете.

Коментар

Здравейте и от мен!От известно време посещавам често форума и намерих доста полезна информация така че с удоволствие ще споделя въпросната карта !Мястото е тук http://store2.data.bg/patricius/GPS/maps/Garmin/ ,има и растерни карти на София и България на Датамап една директория по горе.

Коментар

Първоначално публикуван от Patricius
                              Здравейте и от мен!От известно време посещавам често форума и намерих доста полезна информация така че с удоволствие ще споделя въпросната карта !Мястото е тук http://store2.data.bg/patricius/GPS/maps/Garmin/ ,има и растерни карти на София и България на Датамап една директория по горе.
                              И как да я изпползвам тази разработка на Magellan. В този сайт навсякъде пише с големи букви Garmin.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X