Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Waze

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Waze

Някой тук има ли пръст в разработката на тази интерактивна чудесия?
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Едва ли някой ще има очи да признае участието си в такава сакатия...

И питаш за драскачи или за такива, които имат права да обновяват картата?
    Враг усраине

Коментар

ко, ко каза?

Коментар

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Това към мен ли е?
        И аз питах в каква насока е въпросът.
        Иначе отношението ми към вазата е точно както към г0вно.
        Необходимото зло

• IvanIvanovi
        IvanIvanovi коментира
        Редактиране на коментар
        Не, към Тропчо, който явно е бил снощен като е писал

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
      Някой тук има ли пръст в разработката на тази интерактивна чудесия?
      Какво точно ти трябва за Waze? Нещо функционално или друго?
      Nothing comes from nothing...

Коментар

Първоначално публикуван от ISG Преглед на мнение
        Какво точно ти трябва за Waze? Нещо функционално или друго?
        На едно друго място джуркахме подробно някои проблеми. Примерно, но не само, появата върху малка площ на огромен брой "фуражки", достойни за полицейски симпозиум. От друга страна, три пъти докладвам затворена за ремонт основна улица в Хасково, но накъдето и да задам маршрут, програмата пак се опитва да ме прекара през нея. Това в рамките на час- час и половина. Проблемите с интерактивните приложения са ясни. Нещата зависят не само от платформата, но и от потребителите ѝ. Та-а-а-а, там се появиха някои реплики от рода- в началото направихме..., после тръгнахме..., след време редактирахме..., наложи се да променим... Знам, че тук има някои активни на тема навигации, членове. Не само потребители, но и приложници, че и разработчици. Не съм много съгласен, че Уейз е боклук. В някои отношения е изключително удобно приложение. Та, така.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• Тропчо
          Тропчо коментира
          Редактиране на коментар
          Преди час, на онова "другото място" с мен се свърза някакъв пич и в момента, тази част от бул. "Освобождение" в Хасково е затворена вече. Някакво съвпадение, вероятно.

Приложение на което настройките се намират в лупата/търсене, налага се да го убивам ръчно при всяко ползване и не може да рецетира “Аз съм българче” офлайн не е моето.
        Меко казано.
        Просто няма алтернатива. Необходимото зло!!!
        Враг усраине

Коментар

• Тропчо
          Тропчо коментира
          Редактиране на коментар
          Специално за ръчното убиване, може би има някаква логика. Дори след достигане на целта, да продължи, да работи "бекстейдж" и да следи движението ти. Колкото повече потребители наблюдава, толкова по- точна информация за трафика, примерно, дава.

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Много дразни, че не е предвидено това да се изключва.
          Ясно е, че точно с тази цел е жива пиявицата му с пиявица!
          Всеки друг зофт ако не е в режим на навигиране не работи в бекграунд режим, не ползва ресурс.
          Не и вазата!

Естонците пращат информацията за ремонти, знаци и т.н. директно и официално на Уейз и Гугъл.
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Ми хухъля не е алтернатива защото няма толкова разнообразни и актуални репорти.
          Да, трафик има но доклади за милиция например няма.

А за хептен офлайната, по времето, в което се пътуваше по места на които това имаше значение ползвах хере.
          Това на телефона, за всеки случай и по изключение като съм с кола.
          Иначе си ползвам Зумо.
          Всъщност вазата я ползвам само и основно заради заради репортите!

• Тропчо
          Тропчо коментира
          Редактиране на коментар
          Еспер, като я ползваш основно заради репортите, ти правиш ли репорти?

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Правя, да.
          Сега не съм като един колега, например.
          Той е луд!
          Репортва, снима в движение, има прева да прави корекции на картата и го прави.
          И на мотора дори, имам усещането, че няма да може да потегли ако ме запали тъпата ваза!
          Аз не съм такава добра фея но цъкам понякога.
          Дори получавам мерси-та понякога, че съм бил помогнал на балиго колко хора.
          Това пък как те го правят няма идея.
          Не че ме интересува, де!

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
        ...
        Просто няма алтернатива. Необходимото зло!!!
        Що да няма?!? Караш директно с Гугъл мапс. Имаш и офлайн навигация като си свалиш карта за интересуващия те район.

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
        ...

появата върху малка площ на огромен брой "фуражки", достойни за полицейски симпозиум ...
        Лесно става. Напоследък доста често по вечерно време по магистрала Тракия виждам полицейски коли с включени светлини да се влачат бавно в аварийната или да се местят от надлез на надлез. Минавам аз - маркирам ги в Уейз. След мен минаваш ти и ми маркираш, ама те вече са се преместили на някакво разстояние, след тебе трети ... и т.н.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

• Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          Чаво, младите не са като нас дъртите...
          За секунди са намерили нещо из телефона или са направили някоя настрийка която аз ще я правя няколко минути...
          Ползването на телефона е нещо съвсем различно за тяхното и за нашето поколение.

• Тропчо
          Тропчо коментира
          Редактиране на коментар
          Е-е-е-е-е, Кольо, за пореден път трябва да те питам к'во пиеш? Тури ма и мен в младьежите. Аз убуу та питам, ма кога ли ща черпя?

• IvanIvanovi
          IvanIvanovi коментира
          Редактиране на коментар
          то да беше ръчкане само в waze-то............... моите наблюдения са, че в 80-90% от старите коли и най-вече бусове и баничарки /нямат разговорни системи/ водачите са с ръка/телефон на ухото, същия процент в новите коли пък го зяпат в скута си - предполагам фейса или месинжъра......

От скоро я ползвам и ми направи впечатление нещо . Прибирам се от работа , виждам патрулка и сигнализирам в приложението . След 5 минути като се прибрах му давам обратно да ме закара до работа и по трасето няма никакъв сигнал за полиция ? Да не би просто на мен да не ми ги показва , тъй като аз съм подал сигнал за тях ?
        Който търси , намира !
        Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Така става като очаквате телефона да ви прави свирки и да простира прането.

И аз ползвам waze, но като обикновена навигация, и нямам никакви забележки. Досега нямам случай да съм и задал адрес и да не ме е завела точно.

За фуражки и прочие не разчитам на телефон. Разчитам най-вече на разумното каране, и сравнително много на стария трик с присветване на фарове. Обаче не се доверявам 100%, просто гледам да си карам нормално.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

• Тропчо
            Тропчо коментира
            Редактиране на коментар
            Кольо, давам ти веднага пример. Наел съм камион, да прекараме една стока и пътуваме от Пловдив за Видин. Човекът си кара, аз си гледам Уейза... точно на Църна Маца на него му звъни телефона, той посяга да го вдигне, а аз виждам фуражка точно след детелината. Викам му- Чакай малко, недей да говориш. След 5 секунди ги видяхме и те нас, че и с бинокъл. Васето напрао усети как си спестява едни кинти.

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Абе когато таботи-супер, и всички са доволни.
            Аз показвам защо се получават бъгове в иначе добре замислената система.

Ами ако никой не си беше направил труда да сложи отметка за полицаи? Или просто не е минавала кола от там? Точно за Църна маца това е невъзможно де, ама по принцип.

• Чавдар (V93)
            Чавдар (V93) коментира
            Редактиране на коментар
            То по-встрани от големите пътища няма толкова много отметки. Примерно из Родопите доста рядко се случва да се обади.

Тук Уейза работи много добре. Аз съм доволен. По принцип не превишавам скоростта. Единствената глоба от 9 евро, която имам е всъщност на жена ми, която реши да изпревари друга кола баш пред мобилната камера, а в това време вградената навигация крещеше' Ю а овъ дъ спийд лимит! '.
          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Преди 3-4 години когато го ползвах доста , за да можеш да правиш редакция на картата искаха определен пробег километри , В началото не помня колко бяха, можеше само по маршрута който си минал , за да можеш да редактираш , където си решиш се искаха доста пъти повече километри.
            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Преди може би около 5 години се пробвах да я ползвам като навигация из Родопите и не останах доволен. Гледам много я хвалят из Фейсбук групите за предупреждения предимно, не без връзка с мрежата е нищо и половина! Трябва ли бързо да намеря точен адрес ползвам Гугъл Карти, когато ме мързи да гледам знаците за ограничение на скоростта ползвам Хере, а когато не бързам стартирам Сиджик-а, като съм го настроил на най-къс път с разрешение на черни пърища!

Коментар

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                Така е, уейс офлайн не работи.
                Ама напълно и нищо не работи!

Преди 2 седмици минах Белово - Юндола.
                Повечето време телефона беше без обхват и вазата спря дори да рутира.
                Не че точно там имам нужда от нея за каквото и да било но е факт, че без мрежа е кръгла нула.
                Даже и нула не е а направо емблемата на Орел

Пробвах за тест на това място Here - захапа си локация, показа карта.
                Тръгна да навигира...

И в провинцията вазата далеч не е идеалното решение.
                Не репортват селтиците им със селтици

Доколкото ми е известно waze са купени от гугъл преди известно време и малко по малко синхронизират нещата с мапса. Не може да се очакват чудеса, но ми е спестил поне 100лв.. Докато карам принципно не цъкам по телефона, но функцията за отбелязване в waze е направена да не отнема много внимание от пътя и редовно отбелязвам, много повече внимание би ми отнело да набера някой или да видя какво са ми писали.
              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
              Телефон - в профила!

Коментар

Бих могъл да преглътна всичките недостатъци на WAZE без този че не може да предава звък през бутуут слушалка.
                Георги Тонев

Коментар

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не зная откога и за каква платформа имаш такива наблюдения но преди малко тествах конкретно.
                  Нормално спирам звук на всяка навигация.
                  Говори си през БТ устройство.
                  Имай предвид че слишалката или на каквото очакваш да чуеш вазата трябва да подържа A2DP.
                  Или както там се казваше протокола.
                  Тъпа слушалка, която не подържа музика и медиен контрол вероятно няма да работи!

Последно редактирано от Esper; 20-11-20, 17:43. Причина: Снимка

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X