Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TomTom vs Garmin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: TomTom vs Garmin

Нямам ТомТом, играл съм си с един и ми хареса. Има по-добре решени неща от Гармин, но има и по лоши ... като всяко нещо на този свят. Като цяло Гармин-а ми допада повече, но за да бъда максимално обективен ще кажа, че приемам възможността от 1% да съм си свикнал с Гармин и затова да е така

НО, едно голямо НО какво точно сравнявате??? Гамата на ГПС-си на Гармин не е сравнима с нито един производител, там е цял нов свят! Влезте в сайта www.garmin.bg и разгледайте. Цялостното качество също е несравнимо! Всеки има слаби модели и всеки има силни. Лесно е да се направят 3 модела и да се поддържат 20 клиента(образно казано), да не говорим че повечето производители и тези 20 клиента не поддържат като хората, но за ТомТом конкретно нямам наблюдения.

За мен винаги водещо нещо е било поддръжката, а поддръжката на Гармин в България бие даже западните фирми!

Ако разбирам правилно картата на ТомТом е същата като тази на GoogleMaps, т.е. на Телеатлас нали така?

Често ползвам Google за справка и съм засичал толкова много и то абсурдни грешки, че нямам думи просто. Да не говорим че си стоят там вече цяла година

А нормално ли е да сравнявате една карта колко пъти ще се обърка с друга такава с двойно повече детайл? Много ясно, че картата с повече детайл има и повече грешки, особено когато основата на тази карта е била с цел да даде ориентир, а не да се "кара по уреди". Също тествали ли сте последните версии на ОФРМ? Всяка следваща версия е в пъти по-точно от предишната, защото в момента ни е приоритет да прецизираме картата и да я изчистим от грешки за да може спокойно да си "карате по уреди". Най добре с пердета на предният прозорец да не ви свети слънцето в уреда

Последното беше в кръга на шегата разбира се, но сериозно, картата ни беше създадена преди повече от 5 години и целта ни на времето беше да доставим някаква информация за даден район, дори и приблизителна с някакво рутиране. Това обаче беше в началото и вече много рядко попадаме на такива места, дори и на най затънтените места. Обикалям постоянно и много рядко имам какъвто и да е проблем. 90% от проблемите са свързани с не праилно ползване на уреда, стара или неработеща(почти винаги пиратска) карта. До още няколко версии ще имате невероятно точна и пълна карта, защото благодарение на клиентите ни имаме ресурса да го направим

Не забравяйте също, че поддържаме не само 30 големи града и пътищата. ОФРМ в момента е и най-добрата туристическа карта, най-добрата риболовна карта, единствената оффроуд карта и единствената карта с толкова много детайл по затънтените места, където 90% от хората никога няма да отидат. Духът на тази карта е авантюристичен и винаги ще остане такъв. Екипа ни искрено се радва на всяка чешма която въвежда, на всеки заслон, на всяка спираща дъха гледка. OFRM е карта с дух, а не просто някаква карта. ОФРМ е карта на прекрасна България! Гармин и екипа им също са фирма с дух! Решенията които се взимат не са само на базата печалба и печалба, ние градим нещо уникално и се гордеем с него

И между другото, ако картата беше толкова грешна колко я изкарвате, определяйки я като по-неточна от картата на Телеатлас в която има толкова много грешки, които съм засякъл и бог знае колко, които не съм засякъл, дали форумите нямаше да са пълни с негативни постове срещу гармин имайки в предвид, че имаме десетки хиляди клиенти с достъп до интернет

Обаче, в крайна сметка най важното е да ви доставя удоволствие уреда който ползвате и ако това е ТомТом ползвайте го със здраве!

Обаче не бъдете като коне с капаци. Прочетете това:
    http://www.google.bg/search?q=Garmin...der+Once+Again

Гармин е Глобален лидер в продажбите за 2007 и 2008, следван от ТомТом. Статистиката е без да се смята цялата гама на Гармин! За 2009 още не е излязъл резултата, но не се съмнявам какъв ще е

Поздрави!
    Последно редактирано от sabin; 06-01-10, 13:46.

Коментар

Гармин е Глобален лидер в продажбите за 2007 и 2008, следван от ТомТом. Статистиката е без да се смята цялата гама на Гармин! За 2009 още не е излязъл резултата, но не се съмнявам какъв ще е
      За това си абсолютно прав, но нека не забравяме, че Гармин имат много по - голямо разнообразие от модели.

И за спора между двете марки си прав - безсмислен е.

Между другото има ли вероятност за в бъдеще да се направи OFRM и за Tomtom?

Коментар

Ами за сега не се планира. Те ТомТом нямат опция за подобно нещо. Гармин имат от около 10 години.

Коментар

Ползвам GPS навигация от 2006 г.Имам навъртяни десетки хиляди километри под ръководството на понякога досадните гласове на GPS навигаторите.През 2007 г. направихме със семейството ми и приятели "паневропейска" екскурзия( за 2 седмици - 10 000 км. , топнах си Тераното в Атлантическия океан ).А пък извън пътя съм почти всяка седмица - на обичайните разходки с колеги от варненската група - разбира се пак с ползване на GPS навигацията.
          Понастоящем ползвам навигация WAYTEQ N770 , с мемори карта 8 гигабайта на която съм инсталирал:
          -ТомТом с последните карти на Европа и България
          -Гармин ХТ с последната CNE 20010.20 плюс някои отделни страни
          -Ози Експлорер с картите на Генщаба и някои съседни страни
          -ИГО 8 с последните европейски карти
          - Sygic Drive с карти на повечето европейски страни
          Та ето какво съм установил
          -идеална навигационна програма няма!
          -някои са по-бързи , други по-точни , трети са по-лесни за ползване , други имат повече POI и т.н. ....

Обаче....

-На пътя : ТомТом е " the master of the roads" !Безапелационно!...Засега... !!
          -Извън пътя - Ози-то е ненадминато по удобство , информативност , практичност , надеждност , функционалност....Засега...!!

До такива изводи съм стигнал аз.
          Успех на всички в навигирането!

Коментар

Събине, предлагам ти ако имаш предстоящо пътуване из Европа с кола да ти заема моя ONE XL и си вземи и който искаш Гармин (предполагам, че имаш избор). После напиши обективна оценка за поведението и ефикасността на двата уреда. Защото Телеатлас направиха читава карта на България едва преди около година и да се сравнява с ОФРМ е малко неудачно въпреки, че последната превъзхожда според мен тази на Телеатлас единствено заради оффроуда и по-доброто търсене по номера на блокове. Както и да е, ако ти предстои пътуване, насреща съм. Телефоните ми са в подписа.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Ами аз съм ползвал Гармин из европа (Австрия и Германия) и като изключим Гърция, абсолютно никъде не ме е заблудил. В Австрия дори карах из Алпите по някакви супер малки и тесни пътища и освен тях имаше и черните около тях. Мисля че в тези държави и 2-те навигации ще работят перфектно и малкото грешки които ги има в картите им ще е много трудно да се засекат от пътуващ. Може би ако съм местен може и да хвана нещо. Базата с интересни места също е уникално пълна, както и адресната в Австрия. Във Виена работеше и тряфика. Благодаря за предложението, но не мисля че нещо ще забележа, освен разликите в интерфейса.

Коментар

Забелязва се доста добре. Особено като си подминеш отбивката на магистралата и караш още 40-50 км до другата или пък те вкара някъде в еднопосочна и после почне да те кара да обърнеш обратно.... Това "Преизчисляване...." направо ме побърка. Но де да знам, може при по-новите Гармин да не е така.
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Забелязва се доста добре. Особено като си подминеш отбивката на магистралата и караш още 40-50 км до другата или пък те вкара някъде в еднопосочна и после почне да те кара да обърнеш обратно.... Това "Преизчисляване...." направо ме побърка. Но де да знам, може при по-новите Гармин да не е така.
                  Странно Никога не съм имал подобни проблеми с Европейската карта.

Коментар

Както и аз. Вярно, че съм пропускал отбивки, но не и заради картата. В еднопосочни улици, никога, ама никога не ме е вкарвала. Нито в Германия, нито във Франция, нито в Унгария, нито в Австрия. Това са страните, в които съм я ползвал много.
                    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Ами тогава приемам, че нашият нещо е бил бъгав, но беше купен чисто нов с лицензирана карта от Германия. Странното е, че и други колеги имаха такива проблеми, както и проблем с неточно отчитане на дистанцията до отбивката. Както показва 400 м, покаже 20 примерно и разни от тоя сорт. Или пък точно преди някоя отбивка почне да преизчислява.... Направо да се скъсаш от нерви.
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Това с класациите за най-продаван продукт е като всички останали класации и лично според мен една пропаганда в полза на този, който плати най-висока цена.

ТомТом имат катрта на кирилица за цяла Европа 840,2566 но работи само на Навакор 9.
                        Аз лично не съм почитател на кирилизирането на каквото и да е понеже ме обърква. Винаги техниката ми стои на EN.

TomTom One е с доста стар чипсет и само 32мб рам, и е дста слаб и бавен спрямо следващите поколения със СърфСтар3 и 4.
                        За съвременните фърмуери и обем на картите минимума е 64мб рам и поне 400Мхц процесор, за да става навигирането и преизчисляването на маршрути за не повече 1-2сек. И тези изисквания скоро ще са недостатъчни.
                        [I][COLOR=red]Шаренията по колата е обратно пропорционална на дължината на кренвирша на шофьора.:wink:[/COLOR][/I]

Коментар

От София до Скопие преди 1 седмица- ТТ направо се учудих че картата е токова добра за това дето беше в БГ.... карта 8.4ХХ
                          после след границата освен Гармин друго няма - ами между селата ок ама после например не ми рерутваше в Скопие кат се объркам.....
                          Лично мнение- ТТ е много по узерско френдли.
                          Ако гарминовците не бяха пуснали мапсорса гювеч та да могат в индианските страни да си коват карти сигурно щяха да продават 5 пъти по малко.

kapitango - това с бързите процесори и рам и т.н е стара игра ....но всичко се прави не че толкова има нужда а за да бъде обран клиента .
                          Аз имам ТТ1 версия 2 -ами с пачнат навкор и с кари дет не показват АСЛ ,текст към говор, 3Д и всякакви идиотизми от сорта които са ненужнилично за мене -маимунката си работи точно толкова добре колкото и да речем ТТ качен на ПДА с 620МХерца процесор и 128 рам.

Коментар

Първоначално публикуван от sirko Преглед на мнение
                            До Мюнхен е около 1400км нормално е да има "няколко най-къси" маршрута
                            Моят Гармин 250W BG с последна версия на БГ картата и около 2г карта на Европа направо полудя, като му пуснах София-Мюнхен - искаше да ме прекара през Видин /Брегово?/ да вляза в Сърбия... На връщане пък към Димитровград полудя - ту ме показваше успоредно на шосето, ту ми казваше "след ЕДНО километър направете остър завой наляво", ту "Преизчисляване" /както когато сбъркаш пътя...
                            Иначе в ски курорта където ходихме, а също и в Мюнхен се представи мн. добре...

В БГ не е много зле...
                            Веднъж пътника до мен беше променил настройката "по-най къс маршрут" и "лелката" ни прекара през циганската махала на едно село и право към несъществуващ жп прелез /премахнат преди поне година, защото беше пораснала трева покрай релсите/... връщахме се около 2км, а бяхме буквално на метри от главното шосе...
                            В друг случай в Пловдив пък ме накара да обикалям повече от километър, защото явно му беше зададено, че уличката няма връзка с булеварда, но като пристигнах на мястото видях, че няма ограда или бордюр /както е понякога/ и си съкратих пътя...

Според мен въпросът не е "Том-том vs Гармин", а "маркови" срещу "отворени" навигации, които работят с всякакви карти, а не само със собствената си...
                            Защото сега съм пред дилемата дали да дам към 250лв за "вечен" ъпдейт на картата на Европа за Г-на или да го продам и да доплатя за ново "марково" у-во или да взема "отворено" устройство... Гармин явно се мислят за Майкрософт и за един софтуер с /вероятно/ милиони потребители искат "майка си и баща си"!!! Едно е специализирана карта на БГ за (да кажем) 200лв, а друго стандартна карта на Европа за същите пари...
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение
                              От София до Скопие преди 1 седмица- ТТ направо се учудих че картата е токова добра за това дето беше в БГ.... карта 8.4ХХ
                              после след границата освен Гармин друго няма - ами между селата ок ама после например не ми рерутваше в Скопие кат се объркам.....
                              Лично мнение- ТТ е много по узерско френдли.
                              Ако гарминовците не бяха пуснали мапсорса гювеч та да могат в индианските страни да си коват карти сигурно щяха да продават 5 пъти по малко.

kapitango - това с бързите процесори и рам и т.н е стара игра ....но всичко се прави не че толкова има нужда а за да бъде обран клиента .
                              Аз имам ТТ1 версия 2 -ами с пачнат навкор и с кари дет не показват АСЛ ,текст към говор, 3Д и всякакви идиотизми от сорта които са ненужнилично за мене -маимунката си работи точно толкова добре колкото и да речем ТТ качен на ПДА с 620МХерца процесор и 128 рам.
                              Аз също пътувах до Скопие в неделя 17.01. с последната версия на източно - европейската карта за Том Том. Никакъв проблем, не се замисли никъде. Само дето на картата в Скопие има около 10 улици.

По отношение на процесори и рам, повярвай ми има голямо значение. Преди бях с Том Том 1, който съм ползвал с различни карти ( по - стари без триизмерно изображение и по - нови с ''всякакви идиотизми'') и различен фърмуер. Много по - бавно преизчисляваше курса, а това според мен особено в градски у - вия е сериозен проблем. Да не говорим, че ако му задам международен маршрут го смяташе по десетина минути.
                              Сега нямам такъв проблем, защото ползвам ТомТом GO 920, а неговите параметри са доста по - сериозни.

Коментар

Е, добре де, защо моето One XL-че си работи без грижа с последните карти? Само с Навкора от 9.00 нататък ударих греда-не тръгва читаво нито една версия...
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X