Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спийд камери България (в разработка)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Спийд камери България

Първоначално публикуван от stivko Преглед на мнение
    Само да се пооправят съобщенията на екран, тези дето са на един ред, ако може да станат на два реда и да се махне това "ПРЕДУПЕЖДЕНИЕ". Тое ясно че е предупреждение. Само най-важното е важно...
    Успех на всички и ползотворен ден!
    Може ли да обясниш малко по-подробно какво имаш предвид. Аз отдавна се мъча да докарам нещата да изглеждат "по-професионално", но не знам как се виждат на различните уреди. На моя има ограничение от 24 знака за името и за адреса, които излизат при лист на точките.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ не може да се махне или не знаем как. Моят Гармин генерира два вида предупреждения:

1. За ПОИ по дистанция (като редлайт камерите) на сив фон и на два реда пише "ПРЕДУПРЕЖЕДЕНИЕ - ... името на точката ...
    2. За ПОИ със скорост на сив/червен фон пише "...Скорост..., Предупреждение за скорост ...напред/наляво/надясно...". За името видимо или няма място или просто не го пише.

Нямам идея как се влияе и дали може да се влияе на вида и формата на тези съобщения. Официалната база, която продава Гармин на Cyclops работи по съвсем друг начин. Там на най-горния ред се показва скоростта като знак на мястотото на завойчето при рутиране и след него е обяснителния текст, а на картата има само иконка за вида на точката.
    Garmin nuvi 765

Коментар

в какъв режим ти изписва "Предупреждение:" и текста на два реда?
      В режим карта или в режим скоростомер?

Коментар

В режим на карта съм. При засадите съобщението ми е горе в дясно и на два реда, тоест - няма проблем. Предупреждението е на 2-рия ред, а на първия - скоростта. В останалите случаи, т.е. камерите - съобщението ми е на един ред, като започва с това "ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: ...." и останалата част от текста в повечето случаи не се вижда изобщо. Ако е бъг във фърмуера, защо едното съобщение е как трябва, а другите - не са?
        Последно редактирано от stivko; 02-10-09, 17:53. Причина: корекция
        GARMIN nuvi 1490T
        OFRM Geotrade TOPO 4.90 Cyr
        ПЕЖО 307

Коментар

Първоначално публикуван от darkstar_ Преглед на мнение
          прегледай тази тема
          Мале мале мале бати заблуждението съм бил пък и вас вкарах в него. Сега чак имах време да прочета тази статия благодарение на която се завърнах от Саудитска Арабия. Значи едно голямо извинение към всички за това че съм ви дал погрешни кординати на точки описани от мен. Сега вече като настроих и джи пи еса да показва в ,де да знам в какво, но според темата дадена ми да прочета. Видях защо ми бягат точките. Та на първата снимка са истинските кординати на център Монца където има спид камера. Аз съм го озаглавил Ситроен а на втората снимка съм обозначил мястото където има полицейска засада при гр. Симитли. Утре или в другиден пак ще отида до тях да проверя още веднъж за кординатите с новите настройки на джи пи еса. И ако кординатите са така както на тези от шотовете няма да пиша. И тъй като чета че доста претрупано стана с тези засади при които има постояна смяна нека точката при с.Железница дето съм дал че застават куките и има ограничение 60км да отпадне.
          Още веднъж се извинявам за допуснатата грешка от моя страна.
          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от latzi Преглед на мнение
            Мале мале мале бати заблуждението съм бил пък и вас вкарах в него. Сега чак имах време да прочета тази статия благодарение на която се завърнах от Саудитска Арабия. Значи едно голямо извинение към всички за това че съм ви дал погрешни кординати на точки описани от мен. Сега вече като настроих и джи пи еса да показва в ,де да знам в какво, но според темата дадена ми да прочета. Видях защо ми бягат точките. Та на първата снимка са истинските кординати на център Монца където има спид камера. Аз съм го озаглавил Ситроен а на втората снимка съм обозначил мястото където има полицейска засада при гр. Симитли. Утре или в другиден пак ще отида до тях да проверя още веднъж за кординатите с новите настройки на джи пи еса. И ако кординатите са така както на тези от шотовете няма да пиша. И тъй като чета че доста претрупано стана с тези засади при които има постояна смяна нека точката при с.Железница дето съм дал че застават куките и има ограничение 60км да отпадне.
            Още веднъж се извинявам за допуснатата грешка от моя страна.
            не се тюфкай, преобразувал съм координатите ти преди да ги вкарам. ок.Железница я трия
            последна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/

Коментар

В режим на карта съм. При засадите съобщението ми е горе в дясно и на два реда, тоест - няма проблем. Предупреждението е на 2-рия ред, а на първия - скоростта. В останалите случаи, т.е. камерите - съобщението ми е на един ред, като започва с това "ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: ...." и останалата част от текста в повечето случаи не се вижда изобщо. Ако е бъг във фърмуера, защо едното съобщение е как трябва, а другите - не са?
              Можеш ли да щракнеш някоя снимка на това, за което говориш. Пусни Nuvi-то в тестов режим (проиграване на route "на сухо").
              Garmin nuvi 765

Коментар

• Прилагам снимки.
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от Pacific; 03-10-09, 19:21.
                GARMIN nuvi 1490T
                ПЕЖО 307

Коментар

Ето малко информация от Мездра и региона ,която забелязах не е отбелязана все още и се надявам да допринеса за базата данни.

Формата на координатите ми е следният.
                  h ddd mm' ss.s''

N 43, 10' 26.9'' - E 23, 36' 35.3'' Не е стационарна камера ,а пост на полицията и там вардят за скорост 60км/ч.Вардят предимно вечерно време.

N 43, 09' 56.05'' - E 23, 37' 54.76'' Пост на полицията вардят за 90км/ч.

N 43, 08' 17.95'' - E 23, 42' 09.37'' Е сгрешено и се пада точно върху моста над реката ,а поста където стоят полицайте е след моста посока София на тези координати.
                  N 43, 08' 12.22'' - E 23, 42' 14.83'' Ето това са реалните координати където стоят полицайте с астрата.Скоростта за ,която следят е 60км/ч заради отклонението за стадиона и идващият мост в посока Враца.

N 43, 08' 01.36'' - E 23, 42' 33.82'' Това е пост на полицията където невардят много често ,но застанат ли там много хора изгаряд ,защото посока София Мездра точно на това място има бензиностанция и ограничение 40 ,а много от нас не спазват точно ограниченията и полицайте веднага отзовават.Скорост за ,която се следи там е 40км/ч.

За сега това мога да напиша.Когато видя нещо ново или ново място където съм забелязал ,че стоят полицай или има камера веднага ще напиша подробно точното място.

Координатите ,които съм написал съм ги гледал от Гоогъл ърт-а и мисля че са достатъчно точно.Всичките един по един съм ги въвеждал в ГПС-а ,за да проверя дали наистина отговарят на мястото ,което съм написал.Радвам се ,че мога да бъда полезен и за напред ще гледам да е така.За сега поздрави от мене.

Коментар

Онзи ден пътувах до Монтана през Враца. На три места ме изненадаха засади, които ги няма в последната версия, но съжалявам, че не смогнах да ги запиша в нувито - дано колегата ги е вкарал в горния пост. И трите са между враца и монтана. Едната е на излизане от Враца посока Монтанаа, на широкия път с по две ленти в посока и мантинела. Те там винаги седят, но преди заставаха в ниското на един разклон, а този път бяха на километър преди това.

Коментар

Прилагам снимки.
                      Ясно колега. Така и предполагах. Това са форматите за показване на ПОИ в Гармин, за точки с предупреждение. За съжаление не знам как може да се въздейства на тези формати (ако изобщо може). Единственото, което ми идва на ум, е да се напасваме към тах. В тази връзка бях предложил вариант за съставяне на имената, но нямаше отзиви. Имам почти готова версия с променени имена, но тя малко подобрява нещата без да решава напълно проблема. Засега се налага да го приемем както го показваш.

Cyclops Speed Cameras услугата, която Гармин продава изглежда доста по-различно (на приложената картинка), но ние не можем да го направим по същия начин.
                      Прикачени файлове
                      Garmin nuvi 765

Коментар

Първоначално публикуван от KUM4o Преглед на мнение
                        Ето малко информация от Мездра и региона ,която забелязах не е отбелязана все още и се надявам да допринеса за базата данни.

Формата на координатите ми е следният.
                        h ddd mm' ss.s''
                        Колега, благодаря за отзивчивостта. Само за твоя информация, тук сме приели да работим с координати във формат dd.ddddd . Освен това, за да е по-лесно, когато има корекции те се подават с номера на точката. Разгледай темата малко по-назад и ще немериш всичко по този въпрос. Още веднъж благодаря за съдействието.
                        Garmin nuvi 765

Коментар

Първоначално публикуван от vtolev Преглед на мнение
                          Ясно колега. Така и предполагах. Това са форматите за показване на ПОИ в Гармин, за точки с предупреждение. За съжаление не знам как може да се въздейства на тези формати (ако изобщо може). Единственото, което ми идва на ум, е да се напасваме към тах. В тази връзка бях предложил вариант за съставяне на имената, но нямаше отзиви. Имам почти готова версия с променени имена, но тя малко подобрява нещата без да решава напълно проблема. Засега се налага да го приемем както го показваш.

Cyclops Speed Cameras услугата, която Гармин продава изглежда доста по-различно (на приложената картинка), но ние не можем да го направим по същия начин.
                          Благодарв ти vtolev.
                          Забелязах обаче, няма лошо, че предупрежденията си вървят с номерацията. Може ли, аз така го правя на бензиностанциите, номера да бъде в края на текста, а в началато най-важната информация. Защото мисля, че това е възможно.
                          Пример?
                          Предупреждение: 383 бул Братя Христо и...
                          То е ясно, Гармина ми изписва улицата до която трябва да стигна за извършване на маневрата. Така че това ако ме питат, не ми трябва. Трябва ми ценната информация:
                          Предупреждение: Камера скорост 50 км/ч
                          Предупреждение: Камера RedLight ...
                          Даже по принцип и Камера не ми трябва, щото е видна на иконката, ама хайде, на някои може да не се им се виждат иконките.
                          Успех на всички, и Бог да е с вас!!!
                          GARMIN nuvi 1490T
                          ПЕЖО 307

Коментар

Първоначално публикуван от vtolev Преглед на мнение
                            на моето нуви 350 предупрежденията ги показва точно по същия начин - в червена лента най отгоре. Нямам проблеми с фаиловете, които до момента съм качвал. Да не би да е въпрос на някаква настройка, или зависи от модела?

Коментар

Момчета и колеги, имам следното питане.
                              Как да си вкарам звуковите файлчета с PQI Loader-a в GARMIN nuvi 1490. Изписва ми някаква грешка, търси някакъв файл в папка: D:\GARMIN\....exe
                              А като си кача готовият файл, всичко е на 6 и каката си говори.
                              Благодаря предварително.
                              GARMIN nuvi 1490T
                              ПЕЖО 307

Коментар

Момчета и колеги, имам следното питане.
                                Как да си вкарам звуковите файлчета с PQI Loader-a в GARMIN nuvi 1490. Изписва ми някаква грешка, търси някакъв файл в папка: D:\GARMIN\....exe
                                това ли търси?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X