Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Спийд камери България (в разработка)
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
От: Спийд камери България (в разработка)
Аз потвърждавам това.Първоначално публикуван от enevi Преглед на мнениеПредлагам да отпадне засада 661 50км ст.загора ул армейска, на нейно място може би преди година и повече, направиха пешеходна пътека тип "спяш полицай".
Коментар
-
Дали ще доживеем да станем както в истинските държави?!...
Сменят полицаите с камери.
А колегите от Враца могат ли да дадат информация за това:
Цветан Цветанов вчера откри първата в България система за видеонаблюдение във Враца. Камерите са поставени на основните булеварди в града и на входно-изходните магистрали на Враца, както и на площадите „Христо Ботев” и „Македония”.
Коментар
-
Не съм от Враца, но мога да кажа - всичките тези камери нямат никакво отношение към тази тема. Те не са с радар и не следят скорост, а само наблюдават - дали няма да мине някоя обявена кола (или физиономия) за издирване, дали няма задръстване, ПТП, и т.н. ...Първоначално публикуван от darkstar_ Преглед на мнение...А колегите от Враца могат ли да дадат информация за това:
Цветан Цветанов вчера откри първата в България система за видеонаблюдение във Враца. Камерите са поставени на основните булеварди в града и на входно-изходните магистрали на Враца, както и на площадите „Христо Ботев” и „Македония”.
Коментар
-
Мога да кажа че във Враца са сложили камери на изходите за Козлодуй , малко преди ученическият комплекс и на изхода за София веднага след Технополис на стълбовете за тролея , камери са но не знам дали са само за наблюдение или и за скорост , не са в кутий като другите , ако разбера ще кажа какви са , за сега като минавам покрай тях си намалям скорост за всеки случай >
Коментар
-
На входа на Девин от Пампорово/Кричим има 2 камери - на мен ми изглеждат наблюдателни, ама като не им разбирам твърде....
На изхода/входа на София за/от Пловдив точно пред караулката на КАТ също има 4 камери - точно такива каквито сложиха и пред караулката на входа на София, но от Варна/Плевен. Там всеки кара внимателно, защото си е обозначено като засада, но не е лошо да се знае.Nothing comes from nothing...
Коментар
-
Здравейте,аз съм от Враца и искам да споделя нещо за новите камери.Това,че камерите са само за наблюдение въобще не е вярно.За наблюдение е само камерата на следствената сужба иначе казано "Суми".Останалите камери могат да правят каквото си искат с тях,имат софтуер за снимки и за клипчета,всичко зависи от управляващия ги "чичко полицай"в момента.Камерите са доста добри и са с 25 оптичен зуум.Ако се питате откъде имам информация ще ви кажа,работя във фирмата,която е осигурила оптичната връзка до МВР за тях.Така,че моето мнение е да се вкарат във файла като камери за скорост.
Това са координатите им:
1 - на входа на Враца откъм Мездра,срещу Технополис:N 43#11'11.2" E 023#34'57.1" ограничението там е 50 км/ч.
2 - на изхода на Враца за Оряхово:N 43#13'48.9" E 023#33'45.8" ограничението там е 90 км/ч.
Коментар
-
Аз съм от Варна - градът на камерите. Такива камери има от доста време(около 2 години) на входно-изходните артерии на града. До сега няма човек, който да е бил глобен за скорост от тях. Използват се само за наблюдение,проследяване, преброяване. Ако някой ми покаже снимка(фиш) от тези камери ще го почерпя. Аз лично минавам с около 100 км/ч редовно през тази на изхода за София(тя си е на магистралата, не съм изрод). Чух слухове за софт, който заснима и обработва рег.табели на преминаващите коли - не знам вярно ли е. Мерси за камерите и карайте внимателно! От Враца имам ужасни спомени...Първоначално публикуван от nikal Преглед на мнениеЗдравейте,аз съм от Враца и искам да споделя нещо за новите камери.Това,че камерите са само за наблюдение въобще не е вярно.За наблюдение е само камерата на следствената сужба иначе казано "Суми".Останалите камери могат да правят каквото си искат с тях,имат софтуер за снимки и за клипчета,всичко зависи от управляващия ги "чичко полицай"в момента.Камерите са доста добри и са с 25 оптичен зуум.Ако се питате откъде имам информация ще ви кажа,работя във фирмата,която е осигурила оптичната връзка до МВР за тях.Така,че моето мнение е да се вкарат във файла като камери за скорост. Това са координатите им: 1 - на входа на Враца откъм Мездра,срещу Технополис:N 43#11'11.2" E 023#34'57.1" ограничението там е 50 км/ч. 2 - на изхода на Враца за Оряхово:N 43#13'48.9" E 023#33'45.8" ограничението там е 90 км/ч.последна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/
Коментар
-
Тези камери които са на главни артерии и наблюдават трафика, без софтуер за разчитане на номера са безмислени. Такъв тип софтуер съм виждал за сефте преди повече от 7-8 години. Следователно сега ще е на много добро ниво и ниска стойност, няма начин да са без него.Biagini Passo Powered By VW Syncro
Коментар
-
Gadev - изявленията тук четат ли се от КАТ и могат ли да се използват срещу нас???Първоначално публикуван от gadev Преглед на мнениеАз съм от Варна - градът на камерите. Аз лично минавам с около 100 км/ч редовно през тази на изхода за София(тя си е на магистралата, не съм изрод). ..

Там където е тази камера не беше ли 90?
Между другото, ако може някъде на видно място, например в темата Спиид камери България последна версия да се представят със снимки и описание видовете камери и да се обясни какво вършат. Аз знам 3 вида - сейфти, спиид и инфраред... То сигурно е писано, но темите са вече толкова големи, че търсенето си е направо геройство... Това го пиша с идеята като пращаме данни да знаем какъв тип камера сме видели и да няма после вечния спор - спиид или сейфти или....Nothing comes from nothing...
Коментар
-
Давностният срок за плащане на снимките от КАТ да бъде увеличен от 2 на 5 или 10 години.
Коментар
-
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар