Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Siemens N520 PDA+GPS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Siemens N520 PDA+GPS

Благодарение на Дани, който пръв го забеляза и аз се сдобих с модела на Siemens N520, който е PDA с Windows 2005 + GPS. Хубавата новина е, че GPS-a е SIRF 3, много добър и поне засега след първоначалните тестове се показва откъм най-добрата си страна. Много чувствителен, бърз и точен.

Вече събрахме при нас какви ли не GPS-и и ще вземем да направим малко сравнителни тестове. Като резюме мога да кажа, че бъдещето пред компании като GARMIN не ми се вижда много слънчево. За използване в автомобил решение като този Simens е перфектно. Да не говорим за допълнителните екстри като MP3 player - въобще компютър си е. От Hewlett-Packard получих информация, че от следващата година на практика всичките им PDA ще бъдат с вградени GPS-и. Както знаете един от проблемите до момента за използването на PDA беше липсата на качествен софтуер. Един от най-добрите софтуери е QUE на GARMIN който обаче работеше само с устройства на едноименната фирма. GPS-проксито което е направил Andrew Clopper работи перфектно и се инсталира и пуска за минути, след като получих информация как точно става от приятел. Друга приятна изненада е, че това прокси може да изпраща към софтуера на GARMIN произволно въведен сериен номер на у-во - което до момента беше "непробиваема" защита на картите на GARMIN. Сега с този софтуер можете да си пуснете произволна карта на GARMIN без проблем със защитата и. Всъщност този софтуер + произволен GPS приемник и PDA дава по-големи възможности отколкото фирмен приемник на компанията... Очаквайте продължение...

VPetrov.photography

A аз съм очарован и от Russa-та. Другото което ме възхити, е че ме позиционира в средата на хола ми, и то с 4 спътника, не вярвате, знам, и аз гледах странно, но е факт. И мисля че цената му е доста евтина! Коментирайки с Венци (и четене повечко ), се установи, че не се нуждае и от Backup.
    LZ1JJJ

Коментар

и на мене много ме заинтрегува този модел

не съм съгласен с мнението за гармин, че тяхното бъдеще е под въпрос. всички сериозни превозни средства са с garmin - кораби и самолети. просто тези нашите са любителски гпс-и и сегмента на пазара тепърва ще се развива.
      нали не си представяте един пилот или капитан на кораб да навигира с едно пда

Коментар

Първоначално публикуван от Mopcku
        не съм съгласен с мнението за гармин, че тяхното бъдеще е под въпрос. всички сериозни превозни средства са с garmin - кораби и самолети. ........нали не си представяте един пилот или капитан на кораб да навигира с едно пда
        Абе и така е и не съвсем. Самия факт, че Гармин сключиха договор и започнаха да вграждат SIRF III в техни приемници е достатъчно красноречив. А защо трябва самолета или кораба да се навигира с PDA? А какво всъщност е PDA? Малък компютър с ограничени възможности, връзката с чипа на GPS-a му не е голяма. А какво саа GPS- ите на корабите и самолетите? Един брой промишлен компютър (издържащ на вибрации, прах, влага ......), един брой GPS (Гармин, Магелан.... или куп други които не съм ги и чувал) и един брой антена. При някой горното решение се дублира, потретва.....
        Какво има в ПДА-то? Ами същото но умалено (от което следва по-ниската точност........) но печелим размер, удобство, цена между 10 и 100 пъти по-ниска.....
        Факт е обаче, че в нашия клас устройства които ползваме, Garmin губи доста бързо пазарен дял от фирми като Магелан, Лоуранс, Холукс.... При уредите изискващи голяма точност може би Туоно може да сподели, но там според мен има едни други марки с "добри" цени
        LZ1JJJ

Коментар

Да ви кажа миналата седмица тествах един BT GPS приемник на TomTom. Останах много доволен. Откадето и да минавах, позиционираше ме до метър А GPS-а си стои в джоба

Коментар

Първоначално публикуван от HAMMER_T
            Да ви кажа миналата седмица тествах един BT GPS приемник на TomTom. Останах много доволен. Откадето и да минавах, позиционираше ме до метър А GPS-а си стои в джоба
            Гледах тестове на БТ ГПС приемници и приемника на томтом наистина беше много напред. Почети колкото Сърф3!

Коментар

Честита коледа!
              и нови играчки

А на мен Дядо Коледа ми донесе както му бях писал /и на него и на вас/ PDA HP hx2790 plus BT GPS Holux 236 slim.

Венци, предвид тестовете за които говориш че може да се направят с различни приемници, ще се радвам да дам своя принос с моя комплект. поздрави

Коментар

grolsch, да ти е честито РРС-то
                За GPS-a не знам, ама с такъж Pocket си игтах малко и много ме впечатли с характеристиките си.
                Само се надявам да не ти се обади с някой дефект, понеже вече някои хора вече се оплакаха

Коментар

Венци, предвид тестовете за които говориш че може да се направят с различни приемници, ще се радвам да дам своя принос с моя комплект. поздрави
                  Това е много добра идея, живот и здраве ще я осъществим догодина...
                  VPetrov.photography

Коментар

gps-а sirf III /както някой писа/ позиционира вътре в хола, както и чертае пътя на пазарската количка вътре в големите магазини.

иначе pda-то ме изплаши жестоко вчера след като заби и не искаше да включи windowsa както след soft taka i sled hard reset /до clean reset не съм стигал/ с батерия на 20%. после включи и всичко е ок. Заби когато го накарах да пуска несъвместим file mpeg2 на pocketTV.
                    иначе има доста памет и е бърз -- бързината незнам дали при гпс tracking ще се почувства, но със сигурност при скролване на хайрез снимки, пдф, и може би zoomvane на големи карти. за това последното ще кажат хората с по-голям GPS опит /аз сега уча abc-то/.

Коментар

Записва в магазина, защото сигнала прониква през покрива, явно не е метален и много дебел. Аз съм на 2-ти етаж в кооперация и лови сигнал само ако е до 50-70см от прозореца. Ако бях на последният етаж, щеше да лови повече...

Коментар

Здравейте - от 3 дни имам FSC N520 и вече успях да го "скапя" - инсталирах RescoKeyboard.4.0. и след това вече нямам никаква клавиатура - дори и след reset. не ми работи нито една програма и не прави връзка с PC то Pls help

Коментар

направи му хард ресет , натискаш едновременно ресет и бутона за вкл.

Коментар

За да направите хард reset (връщане в първоначално състояние) на Siemens N520 трябва да натиснете със стилуса бутончето за reset и едновременно бутона за включване плюс левия горен бутон които задържате повече от 5 секунди...
                            VPetrov.photography

Коментар

PRICE
                              Ендурото и сексът не са шега работа !
                              -------------
                              Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                              http://crazy-job.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X