Според мен антена ще ти трябва само ако държиш апарата на такова място, че да няма пряка видимост нагоре към спътниците през предното стъкло. Ако го сложиш на стойка над таблото мисля ,че ще си работи перфектно и без антена
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
PDA с GPS или само GPS?
Свий
X
-
Причините са две:
1. Четох хитра идея на Tuono като имаш външна антена и ходиш по планините, N560 ти е в раницата, а антената - отгоре и траква
2. Не искам да го пече слънцето на таблото, а антената ще я бодна на
най-видимата и съответно слънчева част на таблото - най-отпред
докато N560 ще го сложа на стойка да го виждам докато карам
Всъщност не знам дали стъклото ми е с фолио - няма как да го проверя все още, но е на Parthner на 6 месеца и може и да е.
Коментар
-
Първоначално публикуван от TurbozmejСтъклата на Partner и Berlingo са със защитни метални слоеве, които екранират! Доказано е! Решихме проблема с Bluetooth устройство или с външна антена!
Т.
и на астрите значи е същата историята
legend-а от 4м. точност губеше сигнала изцяло като го вкарам в колата
notooth устройство
а сега 60Сх от 3м. отива на 6........
.....ама па таблото е като от конвеира, а
Коментар
-
А-ха-а. Мерси за инфото за стъклата.
Абе знам си аз да си купя и антена. Намерих оригинална Siemens
Впрочем да споделя -от фирма Стемо като голям дистрибутор на
FSC не могат да ми намерят антена. А Лидер Технолоджи ми намериха
всичко за 1 ден. Утре трябва да ги платя и съм екипиран.
Е, да добавя - бодвам и 4 GB SD карта - да има място за всичко.
Ще пиша пак като го пипна. Със сигурност ще искам акъл нататък
с картите как да се оправя. Някакви препоръки коя пътна карта за
Европа ми препоръчвате.
Имам вече Garmin City Select v 5, скоро ще имам и Route 66.
Но препоръки приемам всякакви
Коментар
-
Обещах да споделя впечатления от LOOX N560 с Route66 в София.
1. Много бърза машина - коментирах го с приятели с HP iPaq
и сравнявахме как работят.
2. Екрана е много контрастен дори на силна слънчева светлина. Ако слънцето свети под ъгъл (а не перпендикулярно) на дисплея, всичко се вижда много добре. Т.е с него може да се работи и при силно слънце. Отделно както знаете това е първия модел ПокетПС с VGA екран 640 х 480
3. Това, което обаче ме изненада - GPS-а работи много добре. Пробвах Magelan-а на един приятел на предното стъкло на Peugeot Parthner, за което се знае, че е екранирано. - хващаше 2-3 сателита с много слаб сигнал.
Сложих N560 същото място и тази вечер обикалях софийски улици - и имах от 3 до 7 сателита - според околните сгради. При това както знаете той няма външна антена - тя е отделно и се свързва с кабел. Единствено имам съмнения в точността на позиционирането - незнайно защо имаше отмества с около 20-30 метра. което се корегира веднага след като излезна от колата. (това ще го тествам отделно, за да съм сигурен дали е така или съм в грешка). Никакъв проблем в гъста гора.
4. Много бързо прекалкулира маршрути - нарочно го заблуждавах и променях пътя - не повече от 20 м му трябват да се осъзнае и да предложи нов маршрут.
5. Много хаби батерия - този ярък дисплей явно го тормози много. И докато си намери сателитите минават поне 5 мин.
6. Има проблеми с някои софтуери и кракове заради Win Mobile 5.0, ама това не е за тази секция
Като цяло - доволен съм, че го купих. Дано да се държи прилично и да не ми прави номера, защото има такива симптоми, но и аз съм новак в покетПС-тата. А с външната антена ще стане много стабилен
Коментар
-
Ще си позволя да коментирам ревюто на maticard, за да направя малко уточнения и добавя собствени наблюдения:
по т.2: това далеч не е първия подел PDA с VGA екран. Loox 720, hx 4700, Asus 730, Axim x50v са доста от преди това модели. На моя Loox му се подобри видимостта при слънчево време след като залепих предпазно фолио с антирефлексно покритие (но не от тези ефтините от типа на 3M, а Brando). Навън вече изобщо не пускам осветлението когато е слънчево.
по т.3. Бързината и броя сателити, които чуват на Sirf III чиповете при еднакви условия с други модели чипове е впечатляваща, но и на мен ми прави впечатление че се влияе доста от сгради например. Сравних го с Garmin eTrex Legend (за който бях писал в друг пост) и ми направи впечатление че въпреки по-малкия брой сателити които чува трака е по-сигурен, на Sirf III блуждае. Особено осезателно се усеща когато се движиш пеша. Активирането на SN донякъде помага, но пък за определяне на точни координати тогава и дума не може да става.
по т.5. Sirf III в работен режим дърпа около 90mA, което за относително малката батерия на N560 е доста.
Преди 2 месеца и аз бях в процес на сменяне на ПДА-то и колебанието ми беше между FS N560 или FS Loox 720+външен GPS. В крайна сметка се спрях на FS Loox 720 + Haicom HI-303III.
В N560 ме отказаха следните неща - малката батерия (основно), липсата на CF слот, липсата на VoIP говорител, по-малкото RAM памет, липсата на Jog-dial-а и операционната система, която няма начин да се downgrade до 2003SE.
Коментар
-
Като отговор, а не заяждане:
1. За това, че е първия модел с VGA екран четох по форумите. Може и да има други, не съм проверявал.
2. Моето изискване беше да има вграден GPS, независимо от външната антена. Решение в bluethoot не ми харесваше - трябва да се грижа за две устройства. да не говорим колко неща (джаджи) мъкна със себе по екскурзии.
3. Не съм го сравнявал как лови сигнала - нямам с какво
4. За батерията съм съвсем съгласен - малка е, ще си взема резервна и зарядно за кола.
5. Няма говорител, но има жак. Аз не искам устройство, което да ми седи на ухото, за да чувам -това е телефона. А така имам skype например без да го държа като телефон на ухото при разговор и мога да върша нещо друго или да чета данни от него.
6. Нямам впечатления защо да се сменя операционната система. може и да си прав, не зная
Коментар
-
В N560 ме отказаха следните неща - малката батерия (основно), липсата на CF слот, липсата на VoIP говорител, по-малкото RAM памет, липсата на Jog-dial-а и операционната система, която няма начин да се downgrade до 2003SE.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Венцислав ПетровВ N560 ме отказаха следните неща - малката батерия (основно), липсата на CF слот, липсата на VoIP говорител, по-малкото RAM памет, липсата на Jog-dial-а и операционната система, която няма начин да се downgrade до 2003SE.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар