Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-добрия GPS за OffRoad ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Най-добрия GPS за OffRoad ?

Спорд мен Мап 60 е по-употребяван, защото има по-масирана рекламна кампания. И нормално - той е по-скъп. То е прилизително като разликата между Модзила Файърфокс и Опера Браузър - Модзилата е по-лошия браузър, но се използва по-масово от Операта, защото имаше рекламна кампания за него.
    Не казвам, че Мап 60 е по-лош от Виста, но по мое наблюдение разликата във функциите не е голяма ...
    Ако някой вижда, че греша, моля да ме поправи, ще почерпя!

Коментар

Първоначално публикуван от dtmf Преглед на мнение
      Най добрия за офроад е този който работи със сателитни снимки,има няколко такива програми за телефони без операционна система
      И когато завали - моя си, моя!
      Т.е. за офроуд,последното нещо, което би могло да се използва е смартфон или тъпфон . Никаква защита от вода, кал и др. Това имаше предвид и колегата, като те попита дали не се шегуваш.
      LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
        Бих добавил Етрекс Виста НСх (хаш це хикс ). .....
        Като излючим по-големия екран на 60csx, друга разлика няма. Само не знам процесорите им как са. Аз самия съм с такава Виста и съм много доволен. Не го ползвам за оффроуд, а за навигиране по язовирите, записване на добри места, отиване до тях и т.н. Водел ме е и по планини - отиване и връщане с писане на тракове. Без грешка.

Коментар

Първоначално публикуван от pacific Преглед на мнение
          И когато завали - моя си, моя!
          Т.е. за офроуд,последното нещо, което би могло да се използва е смартфон или тъпфон . Никаква защита от вода, кал и др. Това имаше предвид и колегата, като те попита дали не се шегуваш.
          Абе, има едни уиндоус смарфони на Панасоник... Не бих казал, че са чуствително по-чупливи от 60ките... ама цената

Иначе на Етрексите по принцип антенката им също е уж по-зле, но пък от друга страна, ловят най-добре в легнало положение, докато 60ката се представя максимално в право, така че си зависи и от монтажа.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Може, не ги знам. Ама 60-та и Вистата са си класика за мен. Може би поради широкото им приложение.

Коментар

Може, не ги знам. Ама 60-та и Вистата са си класика за мен. Може би поради широкото им приложение.
              За функционалност не знам... все пак покета може да прави доста повече неща(сателитни снимки например)... Ама при цени колкото 4-5 броя 60-ки, трябва наистина да са ти много необходими .
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Голям фен съм на покетите, но от практиката съм се убедил, че за специфични действия се изисква специфични инструменти. Отдавна съм се отказал от уреди или инструменти тип 3 в 1, 5 в 12 и тем подобни. За това си мисля, че за офроуда (специфично действие) се изисква и съответния гпс (специфичен уред), а не покети, смартове и прочее. Не че не стават, не че са по зле, или нещо друго. Просто, дали е Виста, 60-ка или друг ръчен модел, те са си предназначени и за натоварването и за условията, и за падане и....и.....Това ми е идеята. Не че HTC-то не можеш да го ползваш за някой излет с АТВ-то.

Коментар

Голям фен съм на покетите, но от практиката съм се убедил, че за специфични действия се изисква специфични инструменти. Отдавна съм се отказал от уреди или инструменти тип 3 в 1, 5 в 12 и тем подобни. За това си мисля, че за офроуда (специфично действие) се изисква и съответния гпс (специфичен уред), а не покети, смартове и прочее. Не че не стават, не че са по зле, или нещо друго. Просто, дали е Виста, 60-ка или друг ръчен модел, те са си предназначени и за натоварването и за условията, и за падане и....и.....Това ми е идеята. Не че HTC-то не можеш да го ползваш за някой излет с АТВ-то.
                  Точно там е разликата. Въпросните панасоници са предназначени за същите и дори за още по-големи натоварвания(същите стандарти за водоустойчивот, удъроустойчивост, магнезиеви корпуси, които има сведения, че издържат даже на куршуми и т.н.). И въпреки, че съм привърженик на векторните карти за GPS, както отбеляза и колегата по-горе, възможноста да се ползва и със сателитна снимка или растерна топографска карта(например сканирана от военните) е понякога безценна при офроуд. В България в това отношение сме сравнително добре заради картата на Събин, но дори и на нея има бели петна. В чужбина пък, даже не знам и какво читаво можеш да ползваш с Гармин извън пътя .

Коментар

Вистата не е ли със стария чип, за разлика от 60csx, който е със Сърф 3.
                    Аз се мъча с покет с външен ГПС на мотора. На туристическото ендуро с каране повече асфалт няма грешка.
                    Но като го сложа на мотора, с който карам в гората след няколко км блокира или се рестартира. А съм му направил страхотна стойка - колкото може са намалени вибрациите, много добре е защитен от вода и кал.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
                      Вистата не е ли със стария чип, за разлика от 60csx, който е със Сърф 3.
                      Аз се мъча с покет с външен ГПС на мотора. На туристическото ендуро с каране повече асфалт няма грешка.
                      Но като го сложа на мотора, с който карам в гората след няколко км блокира или се рестартира. А съм му направил страхотна стойка - колкото може са намалени вибрациите, много добре е защитен от вода и кал.
                      Със стария е.Аз не мога да разбера що трябва да откриваме топлата вода, ясно че 60-ката е най-добрия гпс за офроуд, в смисъла които ние придаваме на тази дума
                      0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                      Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                      Суперскан България www.decbg.com
                      Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                        Със стария е.Аз не мога да разбера що трябва да откриваме топлата вода, ясно че 60-ката е най-добрия гпс за офроуд, в смисъла които ние придаваме на тази дума
                        Има само един по-добър от него !
                        Garmin 76 CX или CSX
                        По-голяма тухла е, бутоните са му отгоре, но е много по-добре защитен. Няма стърчаща антена и е със същия чип сет, както 60 cx, респективно - 60 csx.
                        Ендурото и сексът не са шега работа !
                        -------------
                        Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                        http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                          Има само един по-добър от него !
                          Garmin 76 CX или CSX
                          По-голяма тухла е, бутоните са му отгоре, но е много по-добре защитен. Няма стърчаща антена и е със същия чип сет, както 60 cx, респективно - 60 csx.
                          И ако падне в реката, търчиш с километри да го гониш по течението

Коментар

Дали в тази дискусия да не се направи разграничение - ГПС за мотори и атв-та и такива за джипове. Защото в джипа ГПС-а е много по-защитен, но пък се гледа от по-далече. Въпреки малкия си опит мога да кажа, че за използване в джип на 60СХ ме е малко екранчето( лично мнение). Мисля че за в джип може да се ползва ГПС не толкова устойчив на външни въздействия, но с по-голям дисплей.
                            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                              Дали в тази дискусия да не се направи разграничение - ГПС за мотори и атв-та и такива за джипове. Защото в джипа ГПС-а е много по-защитен, но пък се гледа от по-далече. Въпреки малкия си опит мога да кажа, че за използване в джип на 60СХ ме е малко екранчето( лично мнение). Мисля че за в джип може да се ползва ГПС не толкова устойчив на външни въздействия, но с по-голям дисплей.
                              Ако беше само дисплея, съм 1000% съгласен. Въпроса е че и в софтуера има доста разлики. Пък и чисто във функциите. Просто Nuvi-тата примерно са си правени за кола и нищо повече.

И мен ме дразни малкия дисплей понякога. На Colorado-то обаче хем е малко по-голям, хем е МНОГО по-четлив, особено с външно захранване, сравнен с 60/76.

Иначе и за мен устойчивостта на външни влияния съвсем не е водещото като избирам устройство. Е, сега ако човек е съвсем алтав, и хване та се обърне или одави някъде, е ясно кое е за прадпочитане. А и недай-боже в такива моменти, поне според мен, GPS-а е от особено голямо значение, имайки в предвид че като звъннеш по телефона (ако и той е останал здрав де), можеш да съобщиш коодринатите си, та поне по-лесно да те намерят, ако не можеш да се измъкнеш сам.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X