Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-добрия GPS за OffRoad ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Най-добрия GPS за OffRoad ?

Първоначално публикуван от hris Преглед на мнение
    "качвате на пътя ако си близко до него."-

Как да го разбирам това , може би защото никога не съм ползвал GPS и не мога да го разбера
    Значи, че ГПС-то автоматично намира най-близкия път и ти показва, че се движиш по него. Лъже демек. "Lock on road" значи заключен към пътя.
    ЗЕми си една 76-ца (аз имам 60 Сх ) за ATW-то и си свиркай.
    ...и едно Зумо за колата.

ето: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=21938
    Последно редактирано от denislav; 04-04-08, 07:26.

Коментар

Значи, че ГПС-то автоматично намира най-близкия път и ти показва, че се движиш по него. Лъже демек. "Lock on road" значи заключен към пътя.
      добре де,а ако се нагласи на offroad няма ли да ти се махне това lock on road!!

Коментар

Colorado 300. Дет се вика, вЕрвай ми. Предишния ми беше 76-ца. Просто е едно ниво над старите. Пък и вече повечето проблеми във фирмуера са изчистени.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Изборът на ГПС е като избора на телефон - ако не ти отнеме повече от 20-30 минути, значи не го ползваш съществено.
          Критериите (понеже така и никой нищо не каза за това):
          - за какво ще се ползва (за автомобил, мотоциклет, АТВ, камион, хеликоптер; за онроуд, офроуд, във въздуха, под водата );
          - къде ще се ползва - има значение относно картите, които ще ти трябват;
          - каква информация искаш да ти дава - може просто да те интересуват географските ти координати (рядко, но го има това), може да искаш да ти бучка на картата къде си, а може и да искаш да ти казва "тук завий наляво, не, бе, другото ляво";
          - какво бъдеще виждаш с него - дали няма да си смениш дейността в обозримо бъдеще и да ти стане ненужен или по-нужен;
          - какво перо от бюджета можеш да отделиш за него - има и скъпи, и евтини. И двата вида вършат работа, но колко са точни и качествени, вече е друго. Пък и доста имат разни екстри, които покачват цената съответно.

Хайде, пробвай да отговориш на горните въпроси и ще се опитаме да ти подберем едно устройство, което да ти "пасне" поне донякъде, ако не точно.

Коментар

Критериите (понеже така и никой нищо не каза за това):
            - за какво ще се ползва (за автомобил, мотоциклет, АТВ, камион, хеликоптер; за онроуд, офроуд, във въздуха, под водата );
            - къде ще се ползва - има значение относно картите, които ще ти трябват;
            - каква информация искаш да ти дава - може просто да те интересуват географските ти координати (рядко, но го има това), може да искаш да ти бучка на картата къде си, а може и да искаш да ти казва "тук завий наляво, не, бе, другото ляво";
            - какво бъдеще виждаш с него - дали няма да си смениш дейността в обозримо бъдеще и да ти стане ненужен или по-нужен;
            - какво перо от бюджета можеш да отделиш за него - има и скъпи, и евтини. И двата вида вършат работа, но колко са точни и качествени, вече е друго. Пък и доста имат разни екстри, които покачват цената съответно.

Хайде, пробвай да отговориш на горните въпроси и ще се опитаме да ти подберем едно устройство, което да ти "пасне" поне донякъде, ако не точно.[/QUOTE]
            Критерии:
            1.Карам АТВ -любител съм на offroad.
            2.Добре ще бъде да мога да го използвам и в автомобила си, защото работат ми е свързана с много пътуване /по пътищата на станата/
            - в този смисъл ще си взема картата на Събин за улиците и питищата на България и Offroad-картата му.
            3.Рутирането мисля, че е желателно.
            4.За дриги цели поне за сега няма да го ползвам.
            5.Бюджета- когато си копувам електоника искам да имам нещо хубаво- 1500лв.

Благодаря за загрижеността

Коментар

А възнамеряваш ли да записваш тракове с него?
              Колко си добър с АТВ-то (по-скоро - колко често се преобръщаш)?
              С отделен слот за карти ли го искаш, или с вградена памет?
              Някакви екстри от типа да ти свири музика, да ти показва снимки и подобни ?
              От возилата ли ще го захранваш или със батерии?

Коментар

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
                А възнамеряваш ли да записваш тракове с него?
                Колко си добър с АТВ-то (по-скоро - колко често се преобръщаш)?
                С отделен слот за карти ли го искаш, или с вградена памет?
                Някакви екстри от типа да ти свири музика, да ти показва снимки и подобни ?
                От возилата ли ще го захранваш или със батерии?
                Записването на тракове мисля , че е част от емоцията- да го споделиш с приятели
                Със слот мисля, че е по -удобно - вие знаете най-добре !
                Ако зависи от мен няма да се преобръщам - ама то не пита ,до сега ми се е случвали два пъти по-сериозно.
                На подобни екстри не държа и за занранването комбунирано е най-удобно !
                Май станаха много изисквания -

Коментар

60, 76, Colorado.
                  При така посочения бюджет - Colorado.

Коментар

Първоначално публикуван от hris Преглед на мнение
                    Към колегите,които ползват GPS -и ? Коя марка и кой модел е най-добрия за off road /за ATV/. Предимстви и недостатъци ? По какви критерии трябва да се избира такава техника

Най добрия за офроад е този който работи със сателитни снимки,има няколко такива програми за телефони без операционна система

Коментар

Първоначално публикуван от dtmf Преглед на мнение
                      Най добрия за офроад е този който работи със сателитни снимки,има няколко такива програми за телефони без операционна система

Шегуваш ли се?
                      Човека е с АТВ!

Коментар

Първоначално публикуван от hgeorgiev Преглед на мнение
                        Шегуваш ли се?
                        Човека е с АТВ!
                        Не съвсем,на сателитните снимки тип гугъл еарт са видни 100% всички пътеки и пътечки които ги няма в нормалните карти

Коментар

Първоначално публикуван от dtmf Преглед на мнение
                          Не съвсем,на сателитните снимки тип гугъл еарт са видни 100% всички пътеки и пътечки които ги няма в нормалните карти
                          Ако не са в гората, и ако си на място, където има достатъчно детайлни снимки. Иначе-йок.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Бих добавил Етрекс Виста НСх (хаш це хикс ). Той е цветен, има компас и алтиметър (барометричен), с вградена антена е, което я пази много, издържа под вода, плува, въпреки че не е проектиран за това.
                            Харчи всички формати карти за Гармин, има слот за Микро СД, има навигатор, но няма гласово водене. Поема ПОИ, точки и тракове, както и записва точки и тракове, изчислява маршрути, стига картата да е рутираща. Измерва и изчислява разстояния, скорости, пробег и други. Икономичен е - с едно зареждане издържа до към едно денонощие сумарно време. Тоест, ползване по 3-4 часа на ден ти дава около седмица работа с едни батерии. Батериите са сменяеми, стандартни и могат да се слагат акумулаторни - поема и никел-базирани и литиево-базирани. Тоест можеш да си вземеш колкото енергия ти трябва, ако ще ходиш някъде, където няма ток. А където има ток, имаш голям избор от зарядни - и за вкъщи, и за колата. Най-добре е да е автоматично.
                            Тъй като има монолитен корпус, общо взето издържа на силни механически натоварвания. Въпреки това едва ли ще издържи цяло АТВ отгоре си, така че е добре да се монтира някъде, където здрав детаил ще го предпази. Има си стойки за кормило и за стъкло. А с леко нагаждане може и да му се сложи и каишка.
                            Цената също е добра - под тези на 60 и 76, а за Колорадото да не говорим.
                            Това мога да кажа. Успешен избор !

Коментар

Аз ще ти предложа друг подход ...
                              Ами виж какво са си взели другите
                              Една снимка качена на сайта на Геотрейд ... "ГПС-и след състезание"

Скоро я видях. Автор:Събин Коларов.

Е, какво виждаш ?

42 бр. - 60 csx
                              8 бр. - ZUMO 550
                              3 бр. - жълтички
                              и 2-3 бр. - други

от общо 56 !

Сега какво мислиш
                              ______2
                              Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от kro Преглед на мнение

Е, какво виждаш ?
                                Аз виждам кой е най-употребявания GPS.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X