Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видеорегистратори

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Айде и печката с видеорегистратор. https://youtu.be/BduixfO8XrA
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200318_23484.jpg
Прегледи:782
Размер:88.4 КБ
ID:6573968
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200318_35820.jpg
Прегледи:779
Размер:68.8 КБ
ID:6573969
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1583848664000_tima_2020_0310_155744_001A.JPG
Прегледи:774
Размер:268.8 КБ
ID:6573970
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

    Коментар


    • Здравейте!
      Наскоро преживях удар от МАЛОУМНИК и реших да се задомя с такова устройство.
      Ровнах Алито и се загледах в няколко модела. Някой да си е имал вземане-даване с такива? Ако може отзиви?

      https://aliexpress.ru/item/400018312...6-160b9437f29a

      https://aliexpress.ru/item/326933197...archweb201603_

      Коментар


      • Търси нещо със Sony сензор.

        ...е, обикновено не са 30 долара.
        Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

        Коментар


        • коко келеша
          коко келеша коментира
          Редактиране на коментар
          Някоя обективна причина за този съвет?

        • sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Представянето им при ниска осветеност. На слънце всички сниматат добре.

          ...мака че и на светло има някои нюанси, например при по-хубав сензор номерата на околните се виждат по-добре.

      • Xiaomi 70mai
        около 50$ в китайските магазини, редовни промоции - около 30$.
        Последно редактирано от Veni1; 14-04-20, 09:29.

        Коментар


        • Здравейте колеги,
          от около една година ползвам регистратор Xiaomi 70mai Pro още от самото начало ми направи впечатление, че при продължителна работа се саморестартира.
          Ще споделя наблюдения и какво съм направил в опитите си да намеря решение.

          1. Работа над 5 часа водят до рестарт
          Около два пъти месечно посещавам столицата. От село до там са около 620-670км и съответно м/у 7-9 часа път.
          / След първият рестарт, могат да възникнат още няколко/
          2. Няма връзка с температура.
          3. Няма връзка с SD картата (носителят е сменян ) текущо 64GB Kingston microSDXC
          4. factory reset - няма промяна в поведението
          5. format на SD картата през самият регистратор - няма промяна
          6. format на SD картата в картрейдър - няма промяна
          7. Последна версия на фърмуерът
          8. Рестартът е "нормален" не е свързан с краш на системата. Устройството преминава през "reboot" с възпроизвеждане на нормалният звуков сигнал за край на работа.
          Този reboot е "извикан" от нещо.
          9. GPS модул наличен
          Записвам на максимална резолюция, компресия h.265 продължителност на запис 3 мин


          Поздрави
          Иван

          ПП
          Вени, ще се чуем за по една виртуална бира!

          LZ1UFS

          Коментар


          • коко келеша
            коко келеша коментира
            Редактиране на коментар
            При всички положения даденото устройство поддържа някакъв максимален обем на картата с памет. Не можеш да ползваш безкрайно големи карти. Аз ползвам лидълския китаец, който поддържа до 32GB карта, като при запълване почва да трие старите записи, но никога не е изявил желание да се рестартира сам. Ако си съобразил всичко с упътването, имаш два варианта - този рестарт е заложен в устройството, но не си дочел упътването до там или не е заложен и устройството си иска посещение в сервиз.

          • IvanIvanovi
            IvanIvanovi коментира
            Редактиране на коментар
            да не би случайно да губи захранване? в запалката ли си го пъхнал?

          • Veni1
            Veni1 коментира
            Редактиране на коментар
            Бирата е лесна работа, още по-добра и приятна ще е наживо.

            Виж какво пишат братушките https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=916938 - не съм се задълбавал, ама l 1000 страници коментари...все ще има нещо..

        • Ако ти се дават повечко пари виж Гармин моделите,аз съм с едно мини към задницата и едно 66 към муцуната,снимат си
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

          Коментар


          • Здравейте, колеги
            Темата е на повече от две години и не знам как не съм я забелязал, защото се интересувам от тези неща. Та да споделя и аз опита си.
            Видеорегистраторът може да служи за няколко неща, но основните са две. Първото и най-важното е онагледяване на дадена пътна обстановка или случай на пътя. Тук има нюанси като например дали според законодателството на дадена страна записът може да послужи като доказателство в съда, но общо взето записаното показва това, което се е случило. Второто нещо, за което може да служи е като спомен от дадено пътешествие. Аз изповядвам тезата, че посещението на дадено туристическо място се състои 50% от мястото и 50% от видяното по пътя до него. Дори бих увеличил дела на второто. В този ред на мисли аз записвам всичко по пътя и след завръщане изтривам участъците, по които вече съм минавал и оставям само новите. Вече имам повече от 1 ТБ видеоархив от спомени. Записите много ми помагат и за илюстрация към пътеписите, които публикувам във форума.
            Първият регистратор ми беше подарък от един познат руснак. Беше през 2014 г. и той ми разправяше, че в Русия са много популярни (те ги наричат АВТОрегистратори), освен това имат правна стойност в съда. Марката беше "Street Storm", но моделът не си го спомням. Поддържаше 1080p и разбира се, всички функции, които общо взето са залегнали във фърмуерите на повечето марки и модели. Потърсих марката в нета и се оказа, че тя е корейска и е разработка само за Русия (може и съвместна). Не се продаваше никъде другаде, дори инструкция на английски нямаше. Но поне имаше меню освен на руски и корейски и на английски. Камерата имаше и вграден GPS, но така и не успях да намеря следата му в записите. Уредът имаше следните предимства :
            - правеше доста качествен запис, дори във формат 720p
            - отделните клипове можеха да бъдат с дължина от 1 до 10 минути.
            - клиповете бяха във формат .mov, който (както разбрах по-късно) прави доста по-малък размер файлове в сравнение с други формати.
            - поддържаше микро SD карта до 64 GB, което не е маловажно ако човек записва непрекъснато и е на дълъг път. За пример давам, че една карта 64 GB покрива повече от 12 часа запис с резолюция 720p.
            - освен стандартните дата и час (и ако желаеш рег. номер на колата), показваше и скоростта.
            С две думи бях много доволен, но имаше един недостатък. Стойката с вендуза за предното стъкло се свързваше с уреда чрез клема, която осугуряваше захранването и връзката с GPS-сензора, който пък беше монтиран в нея. Мини-USB кабела се вкарваше в същата тази стойка. Защо това е недостатък ? Защото когато от силните пекове и от времето гумата остаря и регистратора започна да пада от стъклото, нямаше никакъв начин да му намеря нова стойка. Механично можеше да се приспособи нещо, но самият уред няма USB вход за захранване. Добре, че след 3 години вярна служба в определен момент изгоря и процесора, та проблемът беше решен - баня нама да има.
            Следващия регистратор си купих от Али-експрес и струваше 15 долара. Разбира се, не ставаше за нищо. После от OLX си поръчах един за 50 лева, който се разпадна в ръцете ми докато го разглеждах. Ужким не сме от най-глупавите, но понякога вършим големи глупости. И до ден днешен не знам с какъв акъл съм очаквал регистратор за 15 или 30 долара да върши работа.
            Прибегнах до средния ценови диапазон и за 150 лв си купих Prestigio Road Runner 585. Знаех, че няма GPS, затова няма да коментирам този факт. Записите бяха с приемливо качество, макар и не на нивото на предния. И той поддържаше карта до 64 GB, както и файлове във формат .mov, неща които бях проучил преди покупката. Освен това беше със стойка, която само го държи, а USB входа за захранването е в самия уред и за кратко време срещу 2-3 долара г-н Али ми прати подобна стойка, която леко изпилих за да пасне на оргиналната и така вече имах резервна вендуза. Но както всички знаем, пълно щастие няма. Тук проблемът се оказа чисто софтуерен. Първо този модел не може да се свърже с PC така, че да се яви като външно устройство - нещо, което въобще не ми мина през ума, че може да е така. Да, със самия уред можеш да преглеждаш записите, но на всеки е ясно колко помага преглед на 2.5 инчов екран. Разбира се, има опция да се свали картата и да сложи в картов четец. И тук вече филмът стана пълнометражен. Оказа се, че картите форматирани от регистратора се четат да речем на един от 10 различни четеца. При това карта X се чете от четец номер 3 да речем, карта Y от четец 6 и т.н. След ново форматиране, карта X вече не се чете от четец 3, а от някой друг, а понякога и от нито един. И обратно, ако форматираш картата в четеца, после регистратора не винаги я разпознава. Дори имах случай, когато започна да пише на една карта и спед няколко записа ми излезе съобщение, че няма карта. През 2018 г. от четирите дена обиколка в една от най-красивите части на Алпите - Доломитите (скоро ще има пътепис за това) двата дена заминаха с вятъра поради неразпознаване на картите на нито един четец. Друг бъг на уреда бе, че на втората година започна да спира записването в произволен момент, при това без никаква закономерност. Така на едно пътуване по Адриатическото крайбрежие в най-живописната му част се наложи да спирам 3-4 пъти на отбивки, да сменям карти, захранващи кабели и т.н. за да успея в крайна сметка да имам запис на около 20% от пътя. На всичко отгоре батерията сдаде багажа след една година и всеки ден трябваше наново да се въвежда часа и датата, за да са коректни на записа. С една дума - не си купувайте Prestgio или поне споменатия модел (който между другото е доста популярен).
            Интересното е, че не винаги ги правеше тези номера. Затова си купих един от по-ниския диапазон (марка Q-view), който не прави записи с кой знае какво качество, форматът е .avi, т.е. изисква почти двойно повече място и на всичкото отгоре поддържа карта само до 32 GB. Намерението ми беше да ми е като резервен - в момента който единият откаже, да включа другия за да ми остане все пак спомен от екскурзията. В последствие се оказа, че това не е добра идея, защото трябваше някой да се цани за длъжността "оператор на регистртатори", да сменя стойки, карти, захранващи кабели и прочее, което вече си губеше смисъла.
            Така реших да прибягна отново към средния диапазон и се спрях на "NextBase" 312 GW. Още не съм го ползвал на дълъг път, но от направените няколко опита виждам, че записите са с добро качество. Форматът е .mov, поддържа карти дори до 128 GB и въобще се държи прилично. Освен това има и GPS, както и софтуер, който да показва следата на картата. От Алиекспрес си поръчах резервна стойка, при това специално за този модел. Не съм пробвал дали ще разчете сигнала от GPS сензора, но освен на стойката, вход за захранване има и на самия уред, така че най-много като остарее вендузата да остана без GPS, но това не е фатално.
            И за да се потвърди правилото за липсата на пълно щастие и тук констатирах два минуса, които въобще не можех да очаквам. На всички записи горе вляво присъства логото на фирмата, при това доста натрапчиво и както по-късно прочетох из нета, няма никакъв начин да се махне, освен може би ако пишеш на производителя да ти прати специален фърмуер. Рекламна политика на компанията. Вторият е, че като спреш записа на екрана не се появява оставащото време за запис, което за мен е голям пропуск на тези, които са писали фърмуера. Трябва да помниш кога и колко време е записвал за да смениш картата в подходящия моменат, което на практика трудно ще стане. Другият вариант е всеки ден да сменяш картата. Не е болка за умиралка, но е пропуск.
            Видях интересни модели на Mio, Garmin, Cobra и още някои марки, но начина им закрепване си е само техен, което за мен отпада като вариант, защото вендузата след 1-2 години ще започне сама да се отлепя, а намирането на резервна ще е проблем.
            Както виждате, моите премеждия с видеорегистраторите си ги бива. Лошото в случая е това, че ако потърсиш компетентно мнение от продавачите, няма да го намериш. А не мога да си посветя цялото време за да ровя из форумите на отделните марки. Сега като ги имам 3, все нещо ще ми остане за спомен. Друг е въпроса при общостветовната ситуация с коронавируса кога ще е следващото пътешествие и докъде. Но това времето ще покаже.
            Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

            Коментар


            • Относно формата - не формата е важен, а алгоритъма на компресия. В .avi има начини да запишеш точно същото, което и в .mov, макар и не съвсем "легални".

              В това отношение последния писък е H.265 компресия, но регистраторите с такава обикновено са скъпи и разнообразието не е голямо.
              Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

              Коментар


              • zippel
                zippel коментира
                Редактиране на коментар
                Не знаех това,. Добре, тогава защо много от производителите не залагат такава компресия. Едва ли по финансови причини след като някой вече така или иначе е открил топлата вода. Или може би се водят от мисълта, изразена от колегата в следващия пост. Но в такъв случай е достатъчна една карта от 8 GB, а всички уреди четат поне до 32.
                Последно редактирано от zippel; 18-04-20, 01:23.

            • То идеята на регистратора е да запази едната минута на произшествието, не да снима филми.
              Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

              Коментар


              • Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
                То идеята на регистратора е да запази едната минута на произшествието, не да снима филми.
                Това може и да е твоята идея, ама защо ли хората си купуват 64 и 128 гигабайтови карти, вместо 1 или 2 гигабайта - те биха побрали доста повече от минута и струват стотинки.
                Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                Коментар


                • Veni1
                  Veni1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Спарки, абсолютно безсмислен е такъв обем, освен ако не се правиш на Симеон Идакиев, и те мързи да си сменяш картите на 3 - 4 часа.
                  Аз, лично, се сещам за регистратора, само когато седя в колата, и чакам жената - проверявам първия и последния запис, форматирам картата, и така до следващия път..
                  3-4 часа запис, накълцан на минутни парченца, е безсмислен, освен при видеорепортаж...
                  Макар, че може да се скърпи 3 часа клип, гледането му е също безсмислено.
                  Последно редактирано от Veni1; 17-04-20, 18:37.

                • sparkybg
                  sparkybg коментира
                  Редактиране на коментар
                  Аз не коментирам колко е смислен или безсмислен. Факта е че масово се купуват 32+GB карти за такива дивайси.

                  Аз и не форматирам - то си трие по-старите.

                  И не, понякога последната минута не е най-важната. Случва се да са важни предходните 15 минути или половин час. Не е нужно да има произшествие за да са важни. Случва се пост-фактум да е важно и нещо по средата на пътуването до морето, например. Случва се и гореописаната ситуация, при която вместо да спораш да снимаш през 2-3 километра, после да си извадиш снимките от подходящи кадри на регистратора.

              • То ако искаш можеш и да си е@еш на предния капак на колата и да си заснемеш порно филм, но това не променя основната функция на видеорегистратора - да заснеме и запази от изтриване минутката с произшествието.
                И аз съм хора но не съм сложил такава карта.
                Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

                Коментар


                • zippel
                  zippel коментира
                  Редактиране на коментар
                  Вероятно това е основната функция, но ти пробвал си да си пуснеш да речем преминаване през някое красиво място, където едва ли ще минеш пак през живота си ? А може и да не е красиво, но да те е впечатлило по някаква причина. Или да е съврзано с някакво моментно емоционално преживяване. Не забравяй, че регистратора записва и разгоеоритв в колата. Така, че не подценявай фактора спомен. В миналото хората си правеха цели албуми със снимки с тази цел. Сега е достатъчна инвестиция от стотина лева за един външен диск и човек има спомени и спомени...
                  Последно редактирано от zippel; 18-04-20, 01:25.

              • Благодаря за идеите и коментарите!

                Ще се постарая да отговоря съвсем стегнато на всички.
                @коко келеша
                Направих тестове с по-малък размер 32Г (по-малка карта нямам)
                Документално у/вото работи с 64Г. Регистраторът записва в режим "loop".
                Рестарт се наблюдава и при напълно празна карта.
                @IvanIvanovi
                Проверих и тази възможност, но и тя отпадна. Метод на теста:
                Към вторият USB порт на захранването поставих LED индикатор,
                който след отпадане на захранване преминава в "изключено" положение.


                Днес направих едно видео в което се вижда ясно поведението на регистраторът минути преди самият рестарт.
                Наблюдавах спад в консумацията няколко минути преди самото събитие.
                При нормална работа той черпи около 0.55-0.6А
                Преди рестарт спада на 0.4А

                32Г празна карта
                време на работа до рестарт 21min 48s

                @Veni1
                От спортна злоба ще го мъча още. Днес след като го свалих от еко легенът съдбата му беше решена Благодаря за линка!
                Силно се надявам това лято да се видим.

                @BENZBOSS

                Гарминът ми беше първият избор, но тъпа работа амазона ме хлъзна много здраво с онази схема "Купи сега и получаваш днес до 15:00" ей на купих.






                LZ1UFS

                Коментар


                • Онзи ден пристигна поръчката - Junsun H7.
                  Плащането в Китай излезе около 49€.
                  Първите тестове ги направих на максимална резолюция - 1296 и честота 50Hz и 60Hz. Клиповете са от 3 min.
                  Размера на файловете при 50Hz е между 400 и 446MB, а при 60Hz основно са 446МВ, два са около 540МВ и малко по средата.
                  Картата ми е 64GB и след форматиране показа, че остават за запис 5 часа и 50 минути.
                  С новият софтуер камерата сама се центрира.
                  Прилично разпознава маркировката и сигнализира за напускане на очертанията.
                  Разстоянията до предният автомобил го мери грешно - измерва повече, отколкото показва окомера. Надписа е много дребен и навигатора трябва доста да се взре, зада го разбере. Под 10m от зелен става червен.
                  Ръчно се пуска светкавица, но незнам за какъв режим е подготвена. Може би, когато се снимат снимки.
                  Номерата на колите се различават, но всичко е функция на чистотата на стъклото, ъгъла на осветеност, .... и възможностите на софтуера, с който се гледа.
                  Служебните надписи са горе на екрана (на клипа са долу) и когато небето е без облаци се виждат, но когато има купести и перести облаци .....
                  G-сензора се справя и отделя доста файлове, даже при спиране.
                  Това ми е първата камера и като цяло съм доволен от записа на смимки и видео.
                  С VLC плеара изкарва и видео и звук. "Медия плеар класик" изкарва само само картина, звука се губи.
                  Ръководството е кратко и старо. Новият софтуер работи по малко по-различен начин. Нахвърлях си някакво ръководство и мога да го предоставя.
                  Все още не съм закачил задната камера и нямам впечатления.

                  Не публикувам адраса на търговеца, защото китаеца излезе малко сиганин и не изпълни някои мой указания, та се наложи да направя преразход.

                  Ако някой иска да му направя някакъв текст или съм изпуснал да напиша някакво впечатление, да пише.

                  Първите 2 снимки са от запис на 60Hz, а вторите 2 снимки на 50Hz.
                  Прикачени файлове

                  Коментар


                  • Здравейте колеги,

                    Имам малък проблем с това чудо: https://www.mio.com/en_eu/products/d...ivue-785-touch Ако някой може да помогне, ще съм благодарен.

                    След монтаж, беше в експлоатация близо 2 години - без проблем. Но от слънцето се отлепи от стъклото и се беше пукнала поставката. Съпругата ми го е прибрала в кутията. Не е ползван близо 2 месеца докато се върна в БГ. Поставих го, но след включване, беше със заводските настройки. Последваха малки настройки - на час, звук и т.н. До тук добре, но след като загася колата и отново я запаля камерата се включва със незапазени настройки от последното настройване. И това е всеки път, паля - настройки, гася - камерата се изключва и след като запаля колата, камерата е със заводските настройки. Екрана се променя на черен със показания на скорост и час, а не както трябва да е с картина от движението напред. Много съм доволен от камерата и с две ръце я препоръчвам "като изключим този проблем"

                    Правих много опити, да я рестартирам, форматирах картата но без успех. А в инструкцията нищо не пише за някакви проблеми и решения.


                    Коментар


                    • Трябва да има някаква батерия вътре. Вероятно е свършила и при изключване няма време да си запише зададените настройки.
                      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X