Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карта на България/ но истинска

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Морски,

Всеки сам си оценява труда и решава как и за колко да продава своят труд. Не виждам защо си афектиран от това ми изказване. Ако ти предложа 5лв за телевизора ти - ти длъжен ли си да ми го продадеш? Цената която определя колко ще се продава даден продукт е и на базата колко продукта очакваш ще продадеш, ако не се продават достатъчно, сметката не излиза и фирмата спира да продава продукта.

К2 е супер пич, че подържа този проект на свой гръб, но аз не съм чак такъв пич

Коментар

Сабин не си много прав. аз съм сигурен че ти също ползваш много неща от дата.бг-нищо лично де, всеки ползва.тази тема е много голяма за авторските права на каквото и да е.
      не ми хареава че казваш, че ако не продължават да ти купуват картата ще си я ползвате само ваши хора. ние не сме ли твоя хора Smile

Темата за авторските права върху изходните данни за картография в България е много пространна. В нашата страна в продължение на много години единствено държавата е правила картографски проучвания така че който и да е задължително и безусловно ползва за основа данни от държавната картография. И още много, много време ще продължава да е така. Тук основен въпрос е дали данните са само копирани или има работа и промяна върху тях.

Като страничен наблюдател по въпроса за картите мога твърдя, че единствената карта достъпна в България, която има уникални собствени данни е тази на Събин. Всички останали карти без изключение са компилация от данни взети от различни места. Тези хиляди километри офроуд маршрути Събин в голямата си част е картографирал сам или е получил от други офроудери. Особено ценно в тази карта е това че тя се развива постоянно, пътищата се актуализират и проверяват. Проектът е уникален и аз съм силно учуден от факта, че толкова малко хора си купуват тази карта.

к2 също върши много труд за картите на цялата страна, които са много точни, но си ги предлага безплатно и ги актуализира почти всеки месец.всеки който има гпс има качени тези карти,сигурен съм и ти.
      Моите уважения към труда на к2. Картите му са изключително полезни на всички и ние следва да отчитаме с уважение и благодарност неговия труд, а не да го възприемаме като „манна небесна” или нещо в реда на нещата. Но това, че той е решил да работи безплатно някакъв период от време не е причина да решим, че това е обичайно и да очакваме същото от всички и за всичко. Правенето на карти е нормална дейност като всички други и това, че картите на к2 са "безплатни" просто означава, че разработката я плаща той. Безплатен обяд няма - това отдавна е установено! Иначе и в магазините да почнат да раздават а не да продават, каква е разликата? Освен това не бива да забравяме, че в картата на Събин има изключително много труд, за да стане рутируема, за да може постепенно да категоризира пътищата и за да провери данните, което означава хиляди километри навъртени от него... Погледнете пазара. За къде има карти? За страните с много население, развита инфраструктура и платежоспособно търсене като Германия, Норвегия, Англия и т.н. Задавате ли си въпроса защо няма качествена карта за Гърция например? Явно няма достатъчно платежоспособни гърци които да си я купят. Символичната цена която е оферирал Събин за неговата карта е свръх-смешна за реалната стойност на данните в нея част от които повтарям са уникални и недостъпни от каквито и да са други източници. Тук въобще не обсъждам колко му струва екипировката и оборудването, с което работи. Надявам се, че Събин ще продължи да работи за всички нас по начина и с ентусиазма, който имаше досега. И да не забравяме, че тези смешни 80 левът са вече по-малко от един резервоар бензин, който със сигурност неговата карта ще спести като ни насочи по правилния път...
      VPetrov.photography

Коментар

Искам само да уточня, че сената на картата е 240лв(без ДДС) и има 50% намаление, за хора участващи в разработката. 80лв(без ДДС) е супер специална цена за хора допринесли много в форума OFFRoad-Bulgaria.com.

Коментар

Е аз не съм участвал в разработката. Няма и начин с моя GPS немога да свалям тракове .
          Има ли начин да се тества и ако ми хареса да я взема ?
          240 кинта не са малко пари ...

Коментар

Сабине, не съм виждал картата, но вероятно е много добра.
            Въпросът ми е има ли AutoRoute за улиците по градовете и шосетата на БГ или само за off-road пътеките?
            Защото чесно казано съм много далече от това да ходя на планина с мотор или с джип.
            "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
            http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

Първоначално публикуван от SatMan

Е аз не съм участвал в разработката. Няма и начин с моя GPS немога да свалям тракове .
              Има ли начин да се тества и ако ми хареса да я взема ?
              240 кинта не са малко пари ...
              Ще измисля нещо. Лошото е че не съм намерил време да включа и Пловдив.

Коментар

Първоначално публикуван от Tuono
                Сабине, не съм виждал картата, но вероятно е много добра.
                Въпросът ми е има ли AutoRoute за улиците по градовете и шосетата на БГ или само за off-road пътеките?
                Защото чесно казано съм много далече от това да ходя на планина с мотор или с джип.
                Да, цяла БГ + София. Проблема обаче е че няма правила за движение, т.е. може да те рутира примерно в насрещтно движение или по пътищата където се пресичат на тунелите на Витиня, което е малко кофти

Много време съм вложил да пооправя БГ картата за да работи рутирането и не мисля и да влагам още много време да оправям тези проблеми, защото това е офроад карта все пак и повечето клиенти я купуват за такава. Туоно, обади ми се и ще ти я дам да я тестваш.

Коментар

BG karta s rutirane

Отскоро имам ПДА +ГПС и успях да подкарам Телетъпе (има го в датата) за който има бг карта + рутиране .
                  Daihatsu Terios ,Hyundai SF Classic, Suzuki Vitara Classic , Honda MTX 80 , ATV 200 cc (китайче) ,LZ4GG , GPS
                  [url=http://my.flightmemory.com/pepsii][img]http://my.flightmemory.com/banner/pepsii.gif[/img][/url]

Коментар

и как е рутирането на тоя Телетайп???

Коментар

не много добре

Първоначално публикуван от neocom
                      и как е рутирането на тоя Телетайп???
                      ами не много добре. Например София - Враца - винаги рутира през Монтана.
                      В София само е по добре , особено полезно е че има т.нар. Аvoid области. Подкарах и Гармин Que с помощта на виртуален порт (имаше го тука в друга тема) но там , уви - няма рутиране.
                      Daihatsu Terios ,Hyundai SF Classic, Suzuki Vitara Classic , Honda MTX 80 , ATV 200 cc (китайче) ,LZ4GG , GPS
                      [url=http://my.flightmemory.com/pepsii][img]http://my.flightmemory.com/banner/pepsii.gif[/img][/url]

Коментар

За да работи рутирането правилно пътищата трябва да са свързани, а те не са на всички карти освен моята.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X