Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карта на България/ но истинска

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Карта на България/ но истинска

Здравейте,

Аз от скоро имам GPS street pilot но не и добра карта на Българиа.
    Под добра разбирам- пълна карта с градове, маршрути, търсене по адрес и т.н.
    Порових се из нета и видях че всички държави от източна европа имат такива карти ( даже и Румъния) и софтуер за навигация на родния език и т.н. Естествено е платено но го има !!!
    Знае ли някой, дали изобщо някой прави нещо подобно за България.
    Картата която имам аз ми показва къде съм но не ме води и няма търсенен по адреси и т.н. - просто е безполезна за този GPS.

Друго, което забелязах че в в другите държави такива карти се предлагат от вносителя( представителя) на Гармин или Магелан.
    Защо ние пак сме по-назад.

Защото за съжаление сме държава в която на никой не му пука за авторски права, и по-този начин никой не смее да се заеме сериозно. Изграждането на такава карта струва много пари, и софтуера с който се правят картите с навигация струва ного пари!
    Събин прави карта с рутиране и търсене, но тя е за черните пътища!
    Ако имаше на България и аз бих си я купил (зависи колко струва де)!
    LZ1JJJ

Коментар

За авторските права си прав. Аз пак по форумите видях, че картата може да се върже с номера на GPSа. Така, че тази карта работи само с този GPS.
      А щом другите го правят, мисля че и тук някой трябва да го направи и да вади пари от това....
      Вижте какви готини карти има за Хърватска, Унгария, Словакия, Румъния и кой ли още не( без Албания и България)
      Глупаво е да похарчиш 1000 кинта за GPS и ... да глеаш как детето ти си играе с него, защото много готино говори )
      А Хърватия и Унгария видях че и софта е направен на роден език и говори на роден език....
      Знам за Събин - дано развие проекта и за нормални пътища ...

Коментар

Може но и това се краква. Дано наистина се заеме някой, и аз се надявам Абе няма никаква защита, в таз държава не можеш никой да осъдиш
        LZ1JJJ

Коментар

SatMan, като спомена хърватска ... в средата на септември ще ми трябва такава карта. ако има и топографска, още по-добре. можеш ли да предложиш нещо добро за без пари? сиреч като за българи.

Коментар

Картата на Събин (комбинирана с БГ Топо мапс - за градовете) ме устроива много (ползвам я от първата и версия). И ви съветвам - купете си я (не е скъпа) така ще дадете на Събин повече причини да я развива и да ползваме един добър продукт

Коментар

Дано Сабин тъй и тъй е тръгнал в тази посока да продължи, че да има свестен софтуер и за GPS-и като Street pilot-a
              Като бях в Австрия съм свидетел, като сбъркаш маршрута, как устройството ти казва: "Много си тъп бе, веднага обръщай, че сбърка пътя!"
              Мечти!
              Ендурото и сексът не са шега работа !
              -------------
              Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
              http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                "Много си тъп бе, веднага обръщай, че сбърка пътя!"
                Мечти!
                "нема се плашиш, не ти требе ни карта, ни гпс. ако ти стане много студено, значи си се отклонил много на север и требе да се върнеш"
                Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Преди да разсъждавате по темата обърнете внимание на факта, че малко хора в България могат да си купят GPS за 1000 лв. и да могат да платят за карта също голяма сума. Повечето потребители имат приемници, които струват по-малко от една "истинска карта" на България.

В България има хора, които могат, но няма да направят такава карта. Има и такива, които немогат, но най-вероятно ще направят някаква платена версия на GPS картата, която да си купуват онези с Audi A8 и други такива, които са решили да спестят 4000-5000 Евро за оригинална система.

Супер гледка е такава "осмичка" с газова уредба.
                  "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
                  http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

Според мен това не работа за любители, а на тези които се водят представители....
                    Вижте по долу сайта на Хърватския представите...
                    Продават хората навигатори ама както си му е реда... със софт. и карти
                    А наистина тия с А8 те и не знаят май че имат навигация вътре. Поне аз имам един познат дето си мисли че е диспей на аудио уредбата
                    А те имат и готово решение от www.navteq.com - плаща и те му пращат ДВД или СД с карти
                    Ще поизчакаме ... и тук слънце да огрее

http://www.navigo-sistem.hr/

Коментар

Първоначално публикуван от SatMan
                      Ще поизчакаме ... и тук слънце да огрее

http://www.navigo-sistem.hr/
                      Ще огрее ама друг път. Като надойдат повече англичанчета и хамериканчета дето знаят да си плащат тогава.
                      Да се направи пътна карта за GPS за БГ мисля че е работа за 1 месец за хора дето се сещат и разполагат с необходимата техника. Тя колко е наща пътна мрежа ...
                      2010 CRF 250 R

Коментар

Мнението на един software невежа = АЗ:
                        Подкрешям напълно постингите на dani. Само като си помисля в този форум колко теми има от сорта: "Да си кракнем това .....", "Да измислим еди кое си ..."
                        Не оспорвам знанията на другите участници, но аз например нищо не разбирам и ме е страх да ползвам нещо без етикет.
                        Всеобщото отношение към програмните продукти е, че са нещо имагинерно, с което всичко може да се направи + какво толкова го скъпят + кой знае какво пък. Не са като големите лъскави джипове с хром и злато по броните.

Запасете с търпение и надежда. Ясно е, че причините са комплексни и ясни на повечето просветени.

И последно към Tuono: Ама не е проблема в цената хич даже. За зареждане на пиене и храна за една 2-невна регата за една яхта се дават по около 200-300лв без проблем. Отношението е маймунско, "Башмайсторско"
                        Човек е умен за дълго, но глупав за цял живот.

Коментар

абе иска си подръжка тази карта дето ще се разработи за бг.
                          щото нямаме свестен контрол за затваряне и състояние на пътищата. днес това ти е уличка, по която можеш да се движеш с разрешените 50 км/ч, а утре там се строи кооперация и въобще не можеш и да минеш близките 6 месеца. и това не е единичен случай.

ще дойде амИриканеца, ще реши да ползва картата, няма да му свърши работа и втори път няма да я ползва.

според мен няма бизнес смисъл.

аз в началото на годината проучвах как мога да си ползвам навигационната система в автомобила. просто я бяха сложили, не че съм я искал. приятно ме изненадаха, после разбрах, че не ми върши работа в бг. от доставчика само ми предложиха да ми продадат средство за разработка за скромните 60 000 долара единичен лиценз и сам да си правя картата. повече не можели да направят за нас българчетата.

затова пък има ентусиасти, които ти инсталират комп в багажника, слагат ти мониторче и ... дори старата жигулка може да си има навигация.

та ... както обикновено ... все чакаме някой да дойде да ни оправи.

тук бих искал да изкажа благодарността си на к2, който май е единственият истински човек в бг, който има възможностите и е решил да инвестира в безплатното образоване на гсп-ентусиастите в бг.

Коментар

Всички искаме добра карта, но за съжаление малко са тези, които биха си я купили бъдете сигурни... Картата на Събин е изключително полезна, върши много работа (лично съм проверил) и даже има и рутиране. Много от хората тук се занимаваме и караме оффроуд само че колко от нас я купиха? И то забележете за смешната сума от 70-тина лева я продава Събин на участници в форума... Сега нали става ясно къде е проблема...
                            VPetrov.photography

Коментар

SatMan,
                              сега видях сайт-а, който си посочил.

точно те са и при мен, които искаха 60 000 долара за да дадат описанието на формата с данните си. само че на dvd комплекта към навигационната система пише navtech, което обаче така или иначе се препраща към твоя сайт.

аз не можах да намеря налична карта при тях нито на хърватска нито на българия за моя автомобил, а не можах да се ориентирам как мога да получа информация за картите без да си избера автомобил, за да проверя дали случайно не бойкотират моя производител като лансират други такива.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X