Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin или Alan Map 500 и PocketPC

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Garmin или Alan Map 500 и PocketPC

Здравейте,

В момента съм изправен пред "дилемата" дали да си купя Гармин еТрех Легенд за 350лв. или Алан Мап 500 за около 560лв.

Основното което ме кара да си мисля все повече за ГПС на Алан е възможността за допълнителна памет (тоест да мога да си качвам цели карти)...до като 8МБ на Гармин може да се окажат недостатачни в даден момент.

За какво ми е ГПСа:

1.Да го използвам за навигация в колата най-вече извън БРрия...въпреки, че и за България би ми свършило идеална работа...честно казано не знаех, че има карти за БГ.

2.Да го ползвам като навигатор до като си карам колелотo из витоша и т.н.

3.Да го използвам при разходки в непозните местности.

п.с: всякакви отговори ще ми бъдат полезни, все още съм доста начинаещ с ГПС, но след като ползвах Гармин еТрах (най-евтиния им модел) в пътуването си до Мадрид и се чуствах все едно цял живот съм живял в местата през които минах горе долу половин европа...твърдо се реших да си взема ГПС...естествено го ползвах заедно с лаптопа на който имам АутоРоте...но за съжеление нямах дата кабел...но с въвеждането на ходни и изходни точки както и няколко по жалания марширут в град се оправях...и това с модела им който е 99$.

Някъде видях, че времето за упдеита на местоположение на картата на Алан-а е 5-6сек. което според мен е недопустимо при изпозването му в кола. Така ли е това???...не знам как е при гармина??? естествено този проблем изчезва при ползването им в комбинация с лаптопа, но тогава май наличието на голяма памет за карта се обезмисля.

Благодаря ви предварително за вашите отговори....всичко би ми било от полза

п.с: Гармина нямаше проблем никаде със сигнала до като карах с колата. Единствено си губеше сигнала когато обикалях пеша в тясни улички със високи сгради около мен, но за кратко. Като цяла бях очарован от тази малка машинка. може да постна няколко снимки...
    1
    Гармина еТрех Легенд 8МБ
    100.00%
    1
    Алан Мап 500 с CF Карта
    0.00%
    0
    [url]http://www.clubalfaromeo.com[/url]

На Legend дисплея му е много добър и по този параметър е много над Map 500, но с това нещата се изчерпват.

Ако си готов да платиш 560 лв, сигурно ще дадеш и около 600 лв.

Garmin Map 60 - това е навигатор, който си струва парите, нищо, че е само с 24 MB памет - стигат засега. Бързината е несравнима с останалите два модела, но иначе Map 500 е доста по-бърз от Legend.

Много зависи от картата, която ще използваш - как е правена, с какво е компилирана и т.н.

Ето Map 60 http://www.geotrade.bg/productslist.php?Brand=31

Но Legend не ти препоръчвам. Alan е истински "боен кон" - за колелото ще е по-добре него да вземеш. Но Map 60 е друг клас GPS и има много предимства.

Най-добре е да пробваш на живо приемниците и да си харесаш някой.
    "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
    http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

Сравняваш различен клас устройства. От изброените 2 вида определено ALAN-а е много по-добър вариант. Но ако сравняваш приемници около 500-600 лева включи Garmin Legend C или Vista C (Vistata има барометър, алтиметър и магнитен компас в сравнение с Legend-a). Legenda за който говориш е доста стар модел и също доста бавен, по-бавен от АЛАН-а. Но Legend C е доста по-бърз дори и от АЛАН-а и има цветен дисплей, което вярвай ми от опит е наистина голяма екстра. Има и 24МВ РАМ, както писах в друга тема, картата на пътищата и планините на България в момента е 15МВ, т.е. според мен паметта е реално достатъчна! Също така споменатия от теб Garmin има само серин порт, и качването на 8МВ карти, отнема 30-40 минути!
      Да не говорим, че за кола по-подходящото решение е Pocket PC + Bluetoot Garmina GPS 10. Евтино Покет ПЦ ще ти струва около 400-500 лв и 400 лв GPS-a. Но екрана е по голям, с по голяма разделителна, памет колкото искаш.... и може да го ползваш за МР3 player ... да си проверяваш пощата докато странстваш...
      LZ1JJJ

Коментар

Re: Garmin или Alan Map 500

Здравейте,

В момента съм изправен пред "дилемата" дали да си купя Гармин еТрех Легенд за 350лв. или Алан Мап 500 за около 560лв.

Основното което ме кара да си мисля все повече за ГПС на Алан е възможността за допълнителна памет (тоест да мога да си качвам цели карти)...до като 8МБ на Гармин може да се окажат недостатачни в даден момент.
        - Да определено сте прав, 8 Мб са малко.

За какво ми е ГПСа:

1.Да го използвам за навигация в колата най-вече извън БРрия...въпреки, че и за България би ми свършило идеална работа...честно казано не знаех, че има карти за БГ.
        За в автомобила е по-добра комбинацията от GPS приемник + PDA. Ако използвате ALAN GPS и разчитате на картите за Европа на Garmin трябва да сте наясно че е необходима конвертация между формата на Garmin и ALAN.

2.Да го ползвам като навигатор до като си карам колелотo из витоша и т.н.
        И двата са ОК за целта, ALAN GPS ще кара по-дълго на батерии.

3.Да го използвам при разходки в непозните местности.
        - горния аргумент...

п.с: всякакви отговори ще ми бъдат полезни, все още съм доста начинаещ с ГПС, но след като ползвах Гармин еТрах (най-евтиния им модел) в пътуването си до Мадрид и се чуствах все едно цял живот съм живял в местата през които минах горе долу половин европа...твърдо се реших да си взема ГПС...естествено го ползвах заедно с лаптопа на който имам АутоРоте...но за съжеление нямах дата кабел...но с въвеждането на ходни и изходни точки както и няколко по жалания марширут в град се оправях...и това с модела им който е 99$.

Някъде видях, че времето за упдеита на местоположение на картата на Алан-а е 5-6сек. което според мен е недопустимо при изпозването му в кола. Така ли е това???...не знам как е при гармина??? естествено този проблем изчезва при ползването им в комбинация с лаптопа, но тогава май наличието на голяма памет за карта се обезмисля.
        Факт е че ALAN-a е супер бавен, но пък и посочения от вас модел на GARMIN не се отличава със страшна скорост.

Благодаря ви предварително за вашите отговори....всичко би ми било от полза

п.с: Гармина нямаше проблем никаде със сигнала до като карах с колата. Единствено си губеше сигнала когато обикалях пеша в тясни улички със високи сгради около мен, но за кратко. Като цяла бях очарован от тази малка машинка. може да постна няколко снимки...

За целите които имате може би е добре да погледнете и каква е цената на ETREX LEGEND C - той е с 24Мб памет, новия чипсет, цветен екран и работи бързо.
        VPetrov.photography

Коментар

Отново ви благодаря за вашите отговори. Вече ми се "изясни картината" съвсем.

Честно казано първоначално мислех да си закупя ПокетРС с Гармин еТрех (най-евтиният им модел който ползвах) и по този начин хем да го използвам като ГПС приемник, който да мога да свързвам с ПокетРС в колата или с лаптопа.Като си ходя на излите да си ползвам само ГПС който и без карти мисля, че ще ми свърши работа.

За ПокетРС вчера ровиш из нета и открих ето това:

Dell Axim X5 PDA
          Процесор: Intel® XScale 400MHz
          Памет: 64MB SDRAM / 48MB FlashROM
          Дисплей: 240x320 3.5" 16-bit color touch sensitive LCD

За 339лв. с ДДС...!!!тази цена мисля, че е супер за покетРС

Мисля ще ми свърши идеална работа и за доста други неща.

Относно ГПС един приятел скоро се връща от САЩ а там еТрех е само 99$ за разлика от 150$ тук. Но не знам дали гаранцията ще му важи при нашите вносители...

Мислите ли, че ДеллАхим Х5 заедно с Гармин еТрех и лаптоп ще ми свършат работа за в колата?...или да изчакам малко да акумулирам малко повече финансови средства и да си взема Гармин Мап60 или Легенд С заедно с покетРС.

Коментар

Ако ще си купите PDA аз лично бих ви препоръчал да се ориентирате към HP. И задължително си изберете модел с Bluethooth. Моя личен опит основан на вече десетината модела които минаха покрай мен е GPS 10 + PDA но задължително със софтуера IQUE на GARMIN. Невероятно добра комбинация - перфектна работа...
            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от KGB
              За ПокетРС вчера ровиш из нета и открих ето това:

Dell Axim X5 PDA
              Процесор: Intel® XScale 400MHz
              Памет: 64MB SDRAM / 48MB FlashROM
              Дисплей: 240x320 3.5" 16-bit color touch sensitive LCD

За 339лв. с ДДС...!!!тази цена мисля, че е супер за покетРС
              Все още в България не ти препоръчвам Dell. Сервизната им политика за България е много крива Доста често отказват сервиз или се проточва прекалено дълго защото сервиза е за сметка на продавачите
              Ако искаш евтино, си вземи НР. Ако искаш хубаво си вземи Fujitsu-Siemens Pocket Loox 720!

Честно казано първоначално мислех да си закупя ПокетРС с Гармин еТрех (най-евтиният им модел който ползвах) и по този начин хем да го използвам като ГПС приемник, който да мога да свързвам с ПокетРС в колата или с лаптопа.
              Вземи го както казва Венци с bluetooth GPS 10 на Garmin. Пак можеш да го ползваш извън колата, лошото е че Pocket PC-to не става за лошо време (не е водо и ударозащитено) за разлика от GPS устройствата!

Относно ГПС един приятел скоро се връща от САЩ а там еТрех е само 99$ за разлика от 150$ тук. Но не знам дали гаранцията ще му важи при нашите вносители....
              Гаранцията ти е при приятеля в Щатите

А Гармин Que наистина е мнооого готин софтуер за Pocket PC
              LZ1JJJ

Коментар

Мерси за помоща...

днес отидох гледах около 2мин Делл-а и Fujitsu-Siemens Pocket Loox 400май беше...струва 599лв.

Мислих него да взема, но Делл-чето идва с клавиатурка, два кожени калафа за него и клавиатурата и също така има и зарядно за кола (което може да се използва и само като УСБ кабел за синхронизация без нужда от крадала който също присъства в комплекта)...както и слот за компат флаш каквито имам няколко (фуджитсото няма КФ) и за това се реших на него и малко по-голямо и ми седи по удобно в ръката. Всичко това за 340лв. мисля е супер...ето и линк от къде го взех. Кредала има и слот за зареждане на допълнителна батерия

http://www.computer.bg/new/index.php?p=prod&id=66

В момента седа в нас и го пробвам...дано да нямам проблеми.

По-късно ще пиша впечетления и ще мисля относо какъв ГПС :wink

Коментар

Мерси за помоща...

днес отидох гледах около 2мин Делл-а и Fujitsu-Siemens Pocket Loox 400май беше...струва 599лв.

Мислих него да взема, но Делл-чето идва с клавиатурка, два кожени калафа за него и клавиатурата и също така има и зарядно за кола (което може да се използва и само като УСБ кабел за синхронизация без нужда от крадала който също присъства в комплекта)...както и слот за компат флаш каквито имам няколко (фуджитсото няма КФ) и за това се реших на него и малко по-голямо и ми седи по удобно в ръката. Всичко това за 340лв. мисля е супер...ето и линк от къде го взех. Кредала има и слот за зареждане на допълнителна батерия

http://www.computer.bg/new/index.php?p=prod&id=66

В момента седа в нас и го пробвам...дано да нямам проблеми.

По-късно ще пиша впечетления и ще мисля относо какъв ГПС :wink
                  Точно от там не трябваше да го вземаш. Моли се да не се счупи
                  Говорех ти за 720 а не 400, 400 е пръчка.
                  LZ1JJJ

Коментар

А и леко са забравили да му сложат bluetooth, забравяш варианта с GPS10 + Garmin Que.
                    LZ1JJJ

Коментар

Някъде из българския интернет видях за 60 лева BlueTooth CF адаптер. Може и да свърши работа ако държиш на GPS-10.
                      Днес цял следобед гледам този Dell. Не съм фен на такива устройства, но за тази цена е доста привлекателен. С нетърпение ще чакам отзиви за X5. Основно ме интересува колко би издържала батерията при непрекъсната работа на GPS-a. Разбрах, че консумацията на CF-GPS е от порядъка на 240mA, което значи, че за 3-4 часа ще стопи батерията.

Изобщо някой може ли да ми каже има ли смисъл от такава комбинация PDA+GPS, сравнено с стандартен GPS? Ясно е, че здравината е много различна и че PDA-то не е outdoor.

Коментар

Първоначално публикуван от dani
                        А и леко са забравили да му сложат bluetooth, забравяш варианта с GPS10 + Garmin Que.
                        това може да се поправи с компатфлаш блутотх карта.

Иначе имаш в предвид сервиза им или стака, че е дефектна???

п.с:оказа се, че имаме общ познат

Коментар

Изобщо някой може ли да ми каже има ли смисъл от такава комбинация PDA+GPS, сравнено с стандартен GPS? Ясно е, че здравината е много различна и че PDA-то не е outdoor.
                          Всичко зависи от приложението. Ако става дума само за автомобил както е при мен стандартния GPS e абсолютен аутсайдер пред огромния и перфектен екран на PDA-то. На Ком-Емине го изтествах и категорично няма алтернатива ако искаш да караш и спокойно да следиш GPS-a.
                          VPetrov.photography

Коментар

Да, определено за автомобил неможе да се сравнят. На всичкото отгоре там имаш ток от запалката.

А според вас може ли да се комбинира такъв Dell Axim X5 с обикновен GPS eTrex без карти (онзи жълтичкия Garmin), от най-малките. Има ли преходници COM <>USB?

Така хем за колата имаш PDA, хем за планината IPX7.

Ама ги измислям едни...... 3 in 1 имат само Nestle и Jacobs.

Коментар

Може, има подобни преходници питай Fulda за подробности той кара точно с такава система: обикновен евтин GARMIN + кабел + PDA + софтуера на GARMIN IQUE. А напоследък гледам че се появяват и преходници от GARMIN 60C към bluethoot направо...И в такъв случай и агнето цяло и вълка сит...
                              VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X