Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Идва ли краят на GPS?
Свий
X
-
От: Идва ли краят на GPS?
Инерционни системи за навигация са се използвали и се използват и сега в много транспортни системи, където няма достъп до сателити, или за сигурност. Цената им е ограничаваща в масовото използване. Например - подводни апарати, аерокосмическа техника, подземни устройства и др.Show must go on!
LZ1VES
-
Как това инерционно устройство ще се позиционира първоначално и няма ли да трупа грешки?За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Нямам представа. Ето съобщението на DARPA http://www.darpa.mil/NewsEvents/Rele...013/04/10.aspx а тук има писано за някаква самокалибровка http://www.darpa.mil/Our_Work/MTO/Pr...ro-PNT%29.aspxПоследно редактирано от NovemberCharlie; 26-04-13, 09:42.Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.
Коментар
-
как ще се позиционира първоначално е лесно - прави се или в точката на активиране (ако се знае точното местополжение), или в точката на закупуване (ако станат масови) и т.нт.! В последствие може да се прави корекция на определено време/разстояние.В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
Коментар
-
Напоследък се ползват масово във радиоуправляемите летящи играчки, в доста опростен вариант разбира се. Аз лично съм работил със земемерна инерциална система със милиметрова точност. Ползваме опорна точка привързана към геодезната мрежа. Много надеждно, просто и незаменимо при някой ситуации. Цената беше към 2000 евро.I get High by going Down
Коментар
-
Мога да дам за пример конкретно професионално устройство - подводна навигация за водолази. http://www.oceanatec.com/
В устройствата е вграден GPS приемник, който "привързва" картата, съответно текущите координати от GPS или друг навигационен репер, когато е над водата.
След потапяне, устройството поддържа точни координати, с навигационна точност 0.2% ± 1MM/S. Вградените датчици са DVL, GPS, Compass, Pitch & Roll, Depth Gauge.Show must go on!
LZ1VES
Коментар
-
Инерционна навигация имат и някои сегашни GPS на нови коли. Когато минават през тунел, или са в подземен паркинг.
Атомен часовник и 3 жироскопа в чип 2 на 2 на 2 милиметра? Толкова точно, че да работят напълно автономно, без постоянна външна калибровка? Може, след 100 години, евентуално.
Коментар
-
"...Понякога обаче технологията е толкова нужна, че зависимостта ни от нея ни прави уязвими и смятам, че в момента нещата са стигнали именно до там."
Значи като станем зависими от технологията, оповестяваме края и? Странна логика... аз пък все още си ползвам електричество, и като гледам май всички останали... Пък и компютри също, и интернет. Сега да се уплаша ли, че е дошъл краят на всички тези неща..."Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."
Коментар
-
Ти на тая организация лумпeнизирана ли й викаш?Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнениеНаучил съм се да не се доверявам на лумпенизирани статийки, със завършек за Фейсбук. Да потърся ли един фейк как щял да изглежда Айфон 5 ? Пълна фантасмагория!Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар