Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой плаща за сигнала на GPS-a и каква му е ползата от това?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой плаща за сигнала на GPS-a и каква му е ползата от това?

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
    Ами позволете да не съм особено съгласен с вас. Взимаш GARMIN устройство и си до там. Аз лично ползвам китайска навигация (верно не от най-ефтините), качил съм GARMIN, IGo и Sygic. "Кеф ти риба, кеф ти паламуд". Просто трябва да знаеш възможностите на софтуера и картите. Само един път ме прекара (IGo-то) през едно поле, ама аз така го бях задал маршрута (в случая най-къс, та от Искър до Телиш ме прекара през път дето сигурно го е имало по турско време). А и като гледам в подфорум купува/продава всичко живо продава GARMIN и твърде рядко китайско PNA. Що ли? Не знам. Само сега, ако взимам китайско PNA, ще гледам да е с по-бърз процесор и WIN CE 6.0. А китайска навигация, не е задължително да е с нелегален софтуер и карти.
    И като го закупим китайското чудо с какъв софтуер е и какви ъпдейти на тези карти има?
    А след инсталация на Гармин ХТ, с каква карта го ползваме?
    Имаме 2 варианта - единия няма да го коментирам, втория излиза по-скъпо (китайче + отделно закупуване на картата за Гармин)
    Та вие кой точно вариант препоръчвате?
    Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
    Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
      ......... втория излиза по-скъпо (китайче + отделно закупуване на картата за Гармин)
      Та вие кой точно вариант препоръчвате?
      По-скъпо кое? Най ефтиният Garmin е от порядъка на 300/400 лв. Китайско PNA около 100 лв. Карта на Garmin около 100лв. Кое па баш е по скъпо. Не съм сигурен за цена на
      Garmin Mobile, ама не вярвам да е 100 лв. Само дето устройството можеш да ползваш и за други работи.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
        По-скъпо кое? Най ефтиният Garmin е от порядъка на 300/400 лв. Китайско PNA около 100 лв. Карта на Garmin около 100лв. Кое па баш е по скъпо. Не съм сигурен за цена на
        Garmin Mobile, ама не вярвам да е 100 лв. Само дето устройството можеш да ползваш и за други работи.
        Няма смисъл повече да спамим темата на човека.
        Но преди да пишем нещо е хубаво поне една елементарна справка да направим...щото има Гармини и по 169лв. Или за 229 с Lifetime ъпдейт.

Съвсем пък да не отваряме темата какво може Мобайл ХТ, дали отдавна не е спряно като поддръжка и колко повече функции и екстри има най-простото Нуви.
        Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
        Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

При навигационните прибори е както при всички други: големите и претенциозни марки са по-скъпи, обикновено по-надеждни и не дават свобода на избор за много неща, а безименните производители - обратното.

Коментар

Добре де, какво ви пречи да си купите малък таблет, да му боцнете един външен приемник и да си инсталирате квото ви е кеф на него? Хем голям екран, хем тъч скрийн, хем ползвате каквито карти са най-добри за целта, хем обикновено изчертаването на карти и прочие благинки е в пъти по-бързо от почти всеки GPS. А в автомобила няма и проблем със захранвания и прочие полюции.

ПП: Не че аз съм си купил де. Ползвам Garmin Colorado или Mobile XT върху мобилния. Не съм имал случай до сега да ми потрабва нещо повече, но не съм и от най-пътуващите. Виж 2 пъти съм се губил качествено, слушайки GPS-а, вместо хартиената карта, ама това са подробности.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X