Лаик съм в областта, и в момента си избирам какъв GPS да си купя, но попрочетох това онова и ако разбирам правилно GPS сигнала идва от някакви правителствени сателити, най-вече от САЩ? Ние плащаме само за приемника и за карта. А кой плаща за сигнала от сателита? Ако в момента е безплатно, няма ли в един момент да почнат да искат пари за тая работа?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кой плаща за сигнала на GPS-a и каква му е ползата от това?
Свий
X
-
От: Кой плаща за сигнала на GPS-a и каква му е ползата от това?
Спокойно, платили си си правото, със закупуване на приемника.Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.
-
Първоначално публикуван от Svil1980 Преглед на мнениеКой плаща за сигнала на GPS-a и каква му е ползата от това?О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Коментар
-
Демек тия дето ги произвеждат си плащат? Ами тия китайските, щото попаднах на мнения, че по-добре такова да си взема за да мога да му качвам всички карти. И те ли са си платили?Подпис, мотпис
Коментар
-
От няколко години производителите на приемници не дължат такси за използването на сигнала от GPS за навигационни цели. Правителството на САЩ явно е решило, че косвените ползи от тази дейност оправдават разходите. Руското правителство изглежда да има същите виждания, защото системата ГЛОНАСС също е свободна за използване.
Доколкото зная, системата Галилео (на ЕС, засега само проект) също се предвижда да е безплатна за крайните потребители.
Ползването на системата за някои други цели (геодезия например, за което се ползват приемници с много по-висока точност и връзка към сървъри с калибровъчни данни) изобщо не е безплатно. Там в някои случаи се плаща за всяко отделно измерване.
Коментар
-
Което отговори и на въпроса ми за китайските gps-и. Такова море от информация, че пак ще чета 100 часа, то при мен няма взимане на решения на базата на частична информация...сами виждате откъде зачекнах въпроса. Сега като си изясних нещата със сигнала...отивам да се информирам дали да е евтина китайка или нещо "по-хубаво". По принцип не ми се дават много пари защото ще се ползва рядко....10-15 пъти в годината...Подпис, мотпис
Коментар
-
Първоначално публикуван от Svil1980 Преглед на мнениеПо принцип не ми се дават много пари защото ще се ползва рядко....10-15 пъти в годината...
Коментар
-
О, да убеден съм ...след като това лято бях в Истанбул без навигация в 1 през ноща, и пътя който предварително бях начертал се оказа в ремонт и се наложи да карам наслуки из малки тъмни улици около 2 часа докато случайно си намерих хотела. Оттогава съм решил - тръгна ли нанякъде си купувам навигация, а идва лято...Гърция , Родопите и.т.н.Подпис, мотпис
Коментар
-
Първоначално публикуван от Svil1980 Преглед на мнениеО, да убеден съм ...след като това лято бях в Истанбул без навигация в 1 през ноща, и пътя който предварително бях начертал се оказа в ремонт и се наложи да карам наслуки из малки тъмни улици около 2 часа докато случайно си намерих хотела. Оттогава съм решил - тръгна ли нанякъде си купувам навигация, а идва лято...Гърция , Родопите и.т.н.Nothing comes from nothing...
Коментар
-
На излизане си ползвах езиковите заложби - 2те думи които знаех - "Аркадаш, Булгаристан..." изречено с нужната жестикулация и въпросителен тон, докато спирах по светофарите, и така от светофар на светофар се измъкнах в петъка ....Подпис, мотпис
Коментар
-
-
Има случаи, в които многото ровене на информация не помага, а дори напротив...
В такива случаи доверяването на опитни и компетентни мнения решава дилемата. После само се открива, как хората са били прави.
Аз също казвам Гармин. Няма нищо общо с китайските имитации...и като карти и като хардуер.Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
Seat Leon 2007 1.9 TDI
Коментар
-
Сещам се за 3 коли с руминци, които въоръжени с Garmin навигация бяха решили да щурмуват върбишкия зимъска и не им се получи. Той Garmin-а от де да знае, че прохода перманентно е затворен всяка зима. Не се надявайте прекалено на техниката.
P.S. Добрата стара книжна пътна карта никога не е излишнаJeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.
Коментар
-
Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнениеГърция , Турция и НАЙ-ВЕЧЕ България - само GARMIN. С китайката ( и примерно IGO) с картите на Navteq или Teleatlas пак може да спиш на открито в България.Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнениеИма случаи, в които многото ровене на информация не помага, а дори напротив...
В такива случаи доверяването на опитни и компетентни мнения решава дилемата. После само се открива, как хората са били прави.
Аз също казвам Гармин. Няма нищо общо с китайските имитации...и като карти и като хардуер.Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар