Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обслужване на CAN-AM OUTLANDER 650 EFI XT

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обслужване на CAN-AM OUTLANDER 650 EFI XT

Здравейте. Започвам тази тема тъй като изчетох много , но не намерих конкретно каквото ме интересуваше. Надявам се да съм я пуснал на правилното място.
    Като нов собственик на такава машина /ще я взема след около 10-ина дни/ се интересувам от спецификата на обслужване.
    1.Кога трябва да бъде първата, втората и т.н. смяна на маслото? АТВ-то е ново. С какво масло е препоръчително да се кара?
    2.Доколкото разбрах трябва да се изчистват и сигнали на дисплея за техническо обслужване - как и къде става това.Аз съм от гр.Белоградчик
    3.Кога се сменя ремъка?
    4.Също така периода за смяна на въздушния филтър.
    4.Колко време трябва да го карам леко до разработването му?
    5.Изобщо каквото има важно или по-маловажно за този модел ще се радвам да го знам.
    Благодаря предварително.
    BMW X6
    BMW X5
    SUZUKI SAMURAI
    LAND ROVER DISCOVERY3

До: Обслужване на CAN-AM OUTLANDER 650 EFI XT

Първоначално публикуван от yaniev Преглед на мнение
    Здравейте. Започвам тази тема тъй като изчетох много , но не намерих конкретно каквото ме интересуваше. Надявам се да съм я пуснал на правилното място.
    Като нов собственик на такава машина /ще я взема след около 10-ина дни/ се интересувам от спецификата на обслужване.
    1.Кога трябва да бъде първата, втората и т.н. смяна на маслото? АТВ-то е ново. С какво масло е препоръчително да се кара?
    2.Доколкото разбрах трябва да се изчистват и сигнали на дисплея за техническо обслужване - как и къде става това.Аз съм от гр.Белоградчик
    3.Кога се сменя ремъка?
    4.Също така периода за смяна на въздушния филтър.
    4.Колко време трябва да го карам леко до разработването му?
    5.Изобщо каквото има важно или по-маловажно за този модел ще се радвам да го знам.
    Благодаря предварително.
    Тук има полезно инфо
    Kawasaki KFX700 vs Renegade 800

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Грудев Преглед на мнение
      Тук има полезно инфо
      Kawasaki KFX700 vs Renegade 800

Прочетох цялата тема, но не намирам отговори на конкретните въпроси /освен, че в сервиза на Зундерт има необходимата апаратура/. Между другото някъде във форума пишеше, че не сервизират атв-та закупени от други магазини т.е. паралелно внесени /което доколкото разбрах в последствие май не е така/ или пък цените за обслужване на машини закупени от друго място били високи. Така ли е?
      Всъщност в кои сервизи могат да ми го поддържат. Виждам, че D&N Плевен е даден като такъв сервиз в сайта на Зундерт.
      BMW X6
      BMW X5
      SUZUKI SAMURAI
      LAND ROVER DISCOVERY3

Коментар

е какво толкова има да я поддържаш тази машина, та чак сервиз ти трябва????

- смяна на масло - всичко зависи от начина на каране - купуваш си която на теб ти харесва марка масло, със спецификации за твоята машина и филтър който също го има на много места и сменяваш - работа за нула време. Ако караш много и здраво и имаш достатъчно пари, не му пречи да го сменяваш по често. Някои хора и на 5 излизания за по 100км го сменява маслото.

- въздушен филтър - отваряш кутията след каране и гледаш в какво състояние е, като е мръсен тупаш, като е много мръсен - купуваш нов.

- на дисплея сигналите изобщо не ти пречат, че да ги чистиш. Запиши си на колко км и часа си сменил маслото за да знаеш кога да смениш следващото.

- ремъка се сменя точно за 15 минути с налична еврейска звезда за капака и 1бр ключ за шайбата на вариатора. Износването му най-елементарно се вижда с окото, ако си по-претенциозен мери го с шублера за странично изхабяване. Купи си резервен ремък, да си имаш под ръка, все някой ден ще ти се наложи да го смениш.

- купи си и такаламит и хубава грес и където има гресьорки си цъкай след каране

- купи си и ремонтно ръководство, да имаш занимавка да попрочетеш вечер какво пише там /при условие, че няма някъде качено из нет пространството/. Там има и срецификации на масла, и точното им количеството и куп друга информация.
        Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Сега виждам темата и в понеделник ще ти пусна таблица с часове (км) смяна на масло и филтри - всичко ......
          0887 246718

Коментар

BEAST1 ще съм ти много благодарен-това търся, но по принцип всяка една информация е добре дошла. Например от paksss разбирам, че показанията на дисплея не пречат на работата на АТВ-то. Иначе такаламит имам, както и много инструменти, защото имам автомобили, а също и две АТВ-та-детско Keeway100 и DF650 4X4. Искам това понеже е ново и доста хубаво да му правя добра поддръжка, за да го карам дълго. Маслото съвсем не ме притеснява да го сменям често, както и всичко, което се изисква. Ремък резервен задължително ще си купя - от къде препоръчвате.
            BMW X6
            BMW X5
            SUZUKI SAMURAI
            LAND ROVER DISCOVERY3

Коментар

както казах, а още повече щом имаш и интструмент и не си вързан в ръцете:

- свали си от интернета ремонтно ръководство за твоят модел,

- ако не си го намериш направи както аз, купих си готово такова и вътре има всичко
              - спецификации на масла
              - точното им количество, как и къде се сипват
              - начин на самодиагностика / и такама екстра има кан-ама/

и както казах куп друга инфо от производителя
              Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Масло, грес и маслен филтър си взимам само от Zundert, въздушният филтър го замених с K&N (доволен съм), ремък си поръчах на АНТИМ и все още го чакам (едно, че е по-евтин и друго, че е спортен)
                Прикачени файлове
                0887 246718

Коментар

Благодарности на BEAST1 и paksss за отзива. Това са нещата, които ме интересуваха. Инструкцията за обслужване ще ми е много полезна, а също намерих в нета и ремонтно ръководство.
                  BMW X6
                  BMW X5
                  SUZUKI SAMURAI
                  LAND ROVER DISCOVERY3

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X