Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор за атв.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Акумулатор за атв.

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
    Браво.Лошото при моя е че е минимум 12 амперчаса и както има една приказка размера има значение
    Най-вероятно с двойно повече амперчасове струва двойно повече - не 14, а примерно 28 лева. Или 25, защото големите размери малко поевтиняват.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      късно видях темата. Иначе - магазините за електронни части, не за автомобилни или мотоциклетни.
      Дай линкове, че и аз търся и пак за кавасаки.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

да бе, линкове ще давам. Пулсатор, Конрад, Комет... има и други, за тези се сетих сега.

Коментар

Аз пък си вземам акумолатори от Практикер(в щанда с ел.материялите) те ги водят за юпс-и и са 12v na 9ah за около 15 лева бях вземал от Русе за старите ми Шинераи (щото 2-е атв-та трудно се поддържаха навремето...вмисъл трудно се намираха части и консумативи,а за ремъци дане говорим колко съм чакъл)...така че можете да проверите и този вариянт
          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Най-вероятно с двойно повече амперчасове струва двойно повече - не 14, а примерно 28 лева. Или 25, защото големите размери малко поевтиняват.
            Пояснявам.Местото на което е разположен моя акумулатор е такова че друг такъв идва или прекалено дълъг или прекалено широк а не искам да правя "побългарения" примерно да удължа жиците и да държа акумулатора в раница на гърба си

Коментар

То ясно че вече е късно, ама според това, което успях да проуча от любопитство за твоето АТВ трябва акумулатор 18-20 Ah AGM с пусков ток 260-270 А, а тези са си скъпи. AGM (Absorbent Glass Mat) значи, че електролита е попит в специални сепаратори и не се бълника вътре. Може без проблем да работи и в легнало положение. Популярното, но грешно наименование на тази технология е сух акумулатор. Такива са и Optima, за които доста се пише във форума и то само хубави неща, но те не правят мотоциклетни. Предполагам, че при теб размерите са ш177/д88/в156 мм. Ако си взел такъв (черна кутия без капачки) цената е перфектна и би трябвало да ти изкара доста годинки, ако при по-продължително съхранение го дозареждаш (не трябва да пада под 12.4V - важи за всички 12 V оловно-киселинни акумулатори). А за акумулаторите от магазините за електроника ще кажа, че те са тягови, а не стартерни и нямат нужния стартов ток, иначе също са AGM (обозначавано също и като VRLA), което е по-добър вариант дори и от гел.

Коментар

Първоначално публикуван от pifa Преглед на мнение
                А за акумулаторите от магазините за електроника ще кажа, че те са тягови, а не стартерни и нямат нужния стартов ток, иначе също са AGM (обозначавано също и като VRLA), което е по-добър вариант дори и от гел.
                +1
                На моя кутията в която влиза е с макс. размери 155x90x165, което ме кара да си купя макс. 14ач акумулатор...Ако някой колега има информация за 18ач с такива размери да свирка

Коментар

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
                  12волта 12 амперчаса като седна на атевето +са ми е от ляво (размерите не ги помня)а акумулатора не ми е под ръка да меря.Лошото е че умувам вече един,два дена а атеветката бездейства(а покрай нея и аз)а времето е идеално.Утре имам и без туй малко работа в Пловдив и май ще отскачам до Кавазаки за оригинален.
                  Опа невидях че си взел .

Иначе на Пловдивчаните мога да им препоръчам магазин Рокер на Карловска 3 . Аз от там съм си взел и досега няма грешка акумулатора
                  Последно редактирано от gotaka; 11-01-10, 12:47.

Коментар

От: До: Акумулатор за атв.

Днес акумулатора на АТВто пак "умря".Изкара зорлем половин година.Вярно че го карам така да се каже "от дъжд на вятър" даже последно не бях го палил две седмици(много други задачи)и днеска тцц не пали.Дръпнах ръчното запалване пали но не се форсира добре(предишния път беше същото) Подадох му токоизправителя (вярно за кратко 10,15 минути)но същата работа.Зимата не съм го свалял от атвто все е бил на студа.Мисълта ми е да се мъча ли да го "свестявам" по някакъв начин или да търся нов и то какъв.Поне да кара нещо повече време (макар и по-скъп ли.Не че тоя беше евтин.)Знам ли вече и аз.

Коментар

Край.Днес го зареждах 3 часа,няма смисъл,ще се купува нов това е.Някой има ли конкретни наблюдения и препоръки към по-издържлива марка.Че заедно с маслото да сменям и акумулатора някак си не върви.

Коментар

От: Акумулатор за атв.

Ето какво намерих в нета гелов акомулатор CREP OWER GTX 14-BS и тоя MIGM YTX 14-BS 12V Ah единия е 76лв.другия е 80лв. дали ги бива (Като знам че предишния беше с 50% по-скъп и нищо не кара)

Коментар

Аз имам на CRE Power акумолатор , някакъв измислен за 46 лева но китаеца кара зимата с него и има 1 зареждане на -20 градуса и оттогава не съм го пипал(зареждал) .... преди няколко дена го мерих - светва ми лампичката за 12.5 V !!!!!! много ми харесва като цяло ...
                          Няма кал - Няма кеф !!!
                          Suzuki Samurai LJ410 1984
                          Suzuki LTZ400 2008
                          Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

Aз си купих есента от този сайт, човекът си разбира от работата, ще ти обясни подробно за "геловите" акумулатори...
                            Моя е унибат ама дали 12 или 14 а/ч ще те излъжа...Седя си зимата на атв-то, сега си бачка без забележки, някъде към 120лв струваше. Лично аз съм доволен. В нашия случай е много важен стартовия ток, който осигурява батерията. Не се лъжи да вземаш акумулатор за UPS...Ако е необслужваема батерията(т.нар. "гелов") и да я зареждаш нищо няма да стане. Отиде ли си - край.

Коментар

Първоначално публикуван от BajIliya Преглед на мнение
                              Aз си купих есента от този сайт, човекът си разбира от работата, ще ти обясни подробно за "геловите" акумулатори...
                              Моя е унибат ама дали 12 или 14 а/ч ще те излъжа...Седя си зимата на атв-то, сега си бачка без забележки, някъде към 120лв струваше. Лично аз съм доволен. В нашия случай е много важен стартовия ток, който осигурява батерията. Не се лъжи да вземаш акумулатор за UPS...Ако е необслужваема батерията(т.нар. "гелов") и да я зареждаш нищо няма да стане. Отиде ли си - край.
                              Да.Зареждах я нищо не става.А за Юпиес няма да взема.Вчера поръчах някакъв да видим какво ще излезе от него.Лошото е че е 5мм по широк,да видим как ще се събере.Мерси за инфото.

Коментар

Питай този човек http://www.offroad-bulgaria.com/show...