Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се поддържа гелов акумулатор

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Как се поддържа гелов акумулатор

    Първоначално публикуван от Brute-Force Преглед на мнение
    Става с кабели от кола, пробвали сме и пали и няма проблеми.
    Иначе аз нямам представа какъв е моя акумолатор, но досега никога не ми е правил проблеми, винаги ми пали даже когато е много студено(по-миналата зима около 1-2 седмици не беше карано и стоеше в снега покрито с покривало и запали без проблеми от 1-2 врътвания на стартера)
    Гелов акумулатор става да се зарежда със зарядно за кола, но ако зарядното има функция да подава по-слаб ампераж. Иначе може да се изпържи акумулатора и да трябва да се изхвърли. Има и зарядни с нисък ампераж, които са удобни за такъв тип акумулатори. Каквото и да е зарядното - четете си книжката или ръководството към акумулатора, защото там трябва да е описана поддръжката, както и колко, и как точно се зарежда, защото всеки акумулатор си е сам за себе си. Ако е 5 амперчаса мощността на акумулатора (примерно на WR 250 cc), то напролет, след като е стоял цяла зима, може да се пусне да се зарежда за 1-2 до 3 часа, но не повече. Съответно при по-голям ампераж, времето за зареждане ще е повече. А може и изобщо да не трябва да се зарежда. Вече 2 години поред не съм си свалял акумулатора от Ямахата. Само натискам, паля и тръгвам, но, както казах, всеки акумулатор си е сам за себе си и трябва да се чете кое как се прави

    Коментар


    • #17
      До: Как се поддържа гелов акумулатор

      Първоначално публикуван от kirech Преглед на мнение
      Геловите се зареждат на по-нисък волтаж от киселинните, при ампераж от 1/10 до 1/20 ампречасовете на самия акумулатор (пример 100 а/ч се зарежда на 10-20А) . Трябва да го дебнете докато се "съвземе" малко(примерно пробвай до 13 волта, ако нямаш волтметър на зарядното, мери с мултиметър ) или регулируемо зарядно за акумулатор( просто не трябва да достига волтажа от 14.40 в края на заряда). Забравиш ли го ще умре.Но виж мануала (PDF) на твоята марка акумулатор там си пише всичко .
      Обслужване няма - умре ли го хвърлш на боклука . Обикновенно живеят доста "геловците".
      Твоя ако си е читав го остави и напролет ще го мислиш.
      Ако имаш въпроси пиши.
      Няма страшно елементарно е.
      Лека корекция. 1/20 от 100 е 5
      Печката тръгна ли?
      Поздрави

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X