Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Наранено бутало

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Наранено бутало

Случва се да изпуснеш нещо, ама чак пък 3 пъти
    Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
    0894328706

Коментар

Първоначално публикуван от kmeta Преглед на мнение
      Не разбирам много, по скоро ме притеснява страничният ръб дане надере цилиндрите!
      Страничния ръб може внимателно да го изтриеш с пиличка. Като гледам ми се вижда да е АRT оригинално японско. Добре, че не се е тряснало в полата.
      Доста изтрито ми се вижда като за 100 моточаса това бутало
      2010 CRF 250 R

Коментар

Има едни животни, дето им викат МИКРОМЕТРИ.То само момите се приценят визуално. А следите от струга стоят само по местата където няма триене/там трият сегментите/.
        Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
        0894328706

Коментар

Има едни животни, дето им викат МИКРОМЕТРИ
          за да се приключи спора кои колко разбира това е най-точният начин мериш буталото с микрометър после мериш цилиндъра с едно друго животно наречено "ветромер" виждаш колко е разликата и разбираш дали си в сервизните граници.
          Колкото до линийте от стуга дето се виждат на 2 и 3-та снимка в челото на буталото малко сте се объркали това са заводски канали който се правят за да обират и задържат маслото с цел повишаване на компресията.
          А относно това дали една пола и чело на бутало са чисти ако е така /особено на челото/ ако са чисти означава че буталото не е държало компресия и изгорелите газове са издухали нагара с една дума са почистили буталото и тоя цилиндър е за ремонт/издухал по нашенски/

а сега на конкретния въпрос за подбиването аз бих изчистил буталото от нагара с терминатор за блажна боя/става като ново може после да го опаковаш и продадеш ако няма драскотини никой няма да разбере/ и бих го разгледал с лупа за пукнатини ако няма и буталото е в сервизните граници и както сате посъветвали по горе първият сегмент се движи свободно в канала си бих взел ръба по байовски с шабър и след това загладил с финна водна шкурка но САМО! на мястото на подбиване после го мяташ в двигатела и си караш
          Последно редактирано от АНТИМ; 25-08-09, 15:39.
          Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Аз бих го ползвал още това бутало, след внимателно зачистване.

Коментар

Буталото е от Can-am outlander 800cc, 2 цилиндров, 4 тактов двигател на Rotax.
              Последно редактирано от kmeta; 25-08-09, 17:34. Причина: Оправих си латиницата

Коментар

няма значение дали е от аутландер, кавазаки или ямаха тука говорим за принципен проблем в конструкцията и работата на 4-тактов двигател
                Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

sorry che na latinica no pisha ot telefona

butaloto e ot Can-am outlander 800cc, 2 cilindrov, 4 taktov dvigatel Rotax.
                  Абе, пилни го малко, да не стърчи извън габарита, и си свиркай.

Коментар

sorry che na latinica no pisha ot telefona

butaloto e ot Can-am outlander 800cc, 2 cilindrov, 4 taktov dvigatel Rotax.
                    Слагай спокойно нямаш да имаш проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от АНТИМ Преглед на мнение
                      за да се приключи спора кои колко разбира това е най-точният начин мериш буталото с микрометър после мериш цилиндъра с едно друго животно наречено "ветромер" виждаш колко е разликата и разбираш дали си в сервизните граници.
                      Колкото до линийте от стуга дето се виждат на 2 и 3-та снимка в челото на буталото малко сте се объркали това са заводски канали който се правят за да обират и задържат маслото с цел повишаване на компресията.
                      А относно това дали една пола и чело на бутало са чисти ако е така /особено на челото/ ако са чисти означава че буталото не е държало компресия и изгорелите газове са издухали нагара с една дума са почистили буталото и тоя цилиндър е за ремонт/издухал по нашенски/

а сега на конкретния въпрос за подбиването аз бих изчистил буталото от нагара с терминатор за блажна боя/става като ново може после да го опаковаш и продадеш ако няма драскотини никой няма да разбере/ и бих го разгледал с лупа за пукнатини ако няма и буталото е в сервизните граници и както сате посъветвали по горе първият сегмент се движи свободно в канала си бих взел ръба по байовски с шабър и след това загладил с финна водна шкурка но САМО! на мястото на подбиване после го мяташ в двигатела и си караш
                      +1

Коментар

Мерси за помоща!

Току що модератора на едно щатско форумче ми оферира неговите който са на 8 часа за 90$ комплекта (2 бутала със семеринги). Излезли са му от употреба защото веднага си е сложил 840сс кит с нови бутала и т.н.

Надявам се верно да са на 8 часа!

Ако найстина е така би ли имало проблем да взема да сложа по-новите и трябва ли да купувам семеринги и clip(нещо си), или може да ги ползвам с тези който ще пристигнат с буталата ?

Коментар

Първоначално публикуван от Desislav Преглед на мнение
                          +1
                          Като изключим "ветромера", нещата са такива.

Коментар

Мерси за помоща!

Току що модератора на едно щатско форумче ми оферира неговите който са на 8 часа за 90$ комплекта (2 бутала със семеринги). Излезли са му от употреба защото веднага си е сложил 840сс кит с нови бутала и т.н.

Надявам се верно да са на 8 часа!

Ако найстина е така би ли имало проблем да взема да сложа по-новите и трябва ли да купувам семеринги и clip(нещо си), или може да ги ползвам с тези който ще пристигнат с буталата ?
                            Ти ме изумяващ,първо се чудеше дали да махнеш здраво бутало, а сега искаш да слагаш втора употреба и то ги зимаш на доверие че са на 8 часа
                            0 8 76 36 8 542

Коментар

Аз лично бих си взел ново, другото е старт от скрапа. Иначе тука имаш вариант да шлайфаш и късмет че не е никасил.

Обръщай буталото и на пепелник ако имаш некъкав присантимент.
                              Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                                Аз лично бих си взел ново, другото е старт от скрапа. Иначе тука имаш вариант да шлайфаш и късмет че не е никасил.

Обръщай буталото и на пепелник ако имаш некъкав присантимент.
                                Парите за ново бутало не са много около 130$ е целия комплект с доставката сложи го към 200$, обаче пак 2 седмици чакане поне, после сголябване.... бе то и есента ще мине мамка му , кара ми се и не се трае

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X