Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да пригодим АТВ-та ни за СуперМото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как да пригодим АТВ-та ни за СуперМото

Първоначално публикуван от Petkov ATV Преглед на мнение
    http://www.vromos.com/product_show.php?ProductID=125
    Това ли са гуми за супермото?
    Не, тези са:http://www.vromos.com/product_show.php?ProductID=127

Коментар

Вече има официални дати за "АТВ Супермото" за 2009

Кюстендил 29 март 2009
      Плевен 3 май 2009
      Плевен 21 юни 2009
      Плевен 26 юли 2009
      Плевен 30 август 2009

Все още се "наместват" датите за кръговете от "ATV Challenge Cup", като единствената сигурна е 12 юли във Враца

Коментар

А в Троян ще имали пак ?

Коментар

Първоначално публикуван от Petkov ATV Преглед на мнение
          А в Троян ще има ли пак ?
          Погледни в тази тема

Коментар

Някой ще напише ли къде и какви ограничения има за кубатурата.
            Аз разбрах,че европейските са само до 450кб и има и ограничения за шума от аспусите,гумите...

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Грудев Преглед на мнение
              Някой ще напише ли къде и какви ограничения има за кубатурата.
              Аз разбрах,че европейските са само до 450кб и има и ограничения за шума от аспусите,гумите...
              По принцип класовете са до 450 и над 450 без ограничение ,децибелите от 2009 са вече намалени на 96 максимум,на истинските състезания карат само една марка гуми(монпол ).
              Но тук в БГ нали си знаете че всичко е въможно

Коментар

Децибелите ще са 94,но на Българските състезания няма да се мерят,но на европеиските да.

Коментар

В последно време започнах да се интерсувам от тези изисквания. Установих че почти всички пройзводители влизат в 93дб. Незнам обаче дали "уреда" които мери дб. -те няма да покаже нещо по различно. Даже 93дб. са само FMF! Немога да намеря Pro Cruit с какви параметри са защото според мен те са едни от най-шумните!

Коментар

Меренето на шума е цяла наука, поради която причина в момента съм задал въпроса на французите, но за момента отговор няма. Зависи от сто неща - на какво разстояние се мери от ауспуха ? На какви обороти ? С какъв уред ? Цялата работа е доста относителна.

Щатските изисквания за 98 децибела например, поне при кросовите мотори, минават FIM изискването за 94 децибела. За Pro Circuit - не знам дали минават FIM изискванията, но новите серии които минават щатските 98 децибела би трябвало спокойно да минават 94те децибела на FIM. Ако пък са Pro Circuit 496 серията - тогава пък би трябвало да са съвсем без проблем.

Българският пазар е съвсем друга боя, на него 496-ките например сме имали случай да ни върнат понеже били "прекалено тихи". Клиента иска да гърми. Щом гърми - значи е е-хе-хеее, по-мощен, как.

Та така. При всички положения - ако атв-то е в европейскио изпълнение - трябва да мине контролата. За щатските - не е толкова сигурно. Но все си мисля че това ограничение е просто за да се отсеят явно гърмящите ауспуси, а не за да те резнат заради децибели. Като отговорят французите ще докладвам.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X