Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От какво може да е слаб тока?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: От какво може да е слаб тока?

0885 356 574 - Миро. Обади му се той има резервни части и мисля, че ще се намери това което ти трябва...но да не стане така и то да изгърми...може повредата да е някъде преди електрониката.

А за грешката няма проблем, знам много добре как се пише...5 години в механото ме мъчиха с бОбини и тем подобни...в бързината понякога така става. А и бУби може да плъзнат, ако не запали скоро

Коментар

имам му телефона на Миро. Тоя път баща ми го беше поръчал на някой от Търговище. Е на 90% съм сигурен че тва ЦДИ е за АТВ от 50 до 125сс. Твойто е голямо нали? На АТВ-то голямото му ЦДИ не се нагрява и не се и е пукало. Мисля, че просто тва ЦДИ дето дойде не е за толкоз голямо АТВ.
      '05 Suzuki RM 250

Коментар

Няма значение колко кубика е машината.

След като се е нагряло ..... означава, че протича голям ток!!!

От това може да се направи извод, че или бобината не е у ред, или че комутатора стои постоянно отпушен!!
        Тоест сигнала на неговия вход не е с форма провоъгълни импулси а нещо като права линия .....
        Мери и докладвай!
        После ще черпиш ...
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Ето го комутатора, като пояснявам, че в момента на жълто-черния кабел излизат около 2 волта ток и тоя кабел влиза на входа на бобината. От бобината излиза много малка (едва забележима)искра на свеща.Като замерих на изцяло черния кабел, който е на 3ката букса идва +12 волта. На двата зелени кабела е масата, а синия кабел идва от на магнета датчика. Като замерен към маса дава съпротивление около 120 ома. Ако можете да ми поясните къде какви напрежения трябва да влизат и излизат в комутара. И другото, което забелязах, че след като един път завъртя на стартер, комутатора продължително време след като съм спрял писука.
          Прикачени файлове
          '05 Suzuki RM 250

Коментар

айде деее....никой ли няма да ми помогне? Толкоз време се стърпявам да не го бутам и да му се кача...
            '05 Suzuki RM 250

Коментар

Може ли да е от датчика? Да се е развалил и да не може да работи в маслена баня?
              '05 Suzuki RM 250

Коментар

брато пробвай да смениш бобината на мен ми беше слаба искрата и купих ново ЦДИ но се оказа бобината сложих боб. от шкода 120 и работи перфектно

Коментар

и моя е са6тия.... аз съм със 200 кубика и сам немал тоз проблем...незнам как да ти помогна...
                  Няма кал - Няма кеф !!!
                  Suzuki Samurai LJ410 1984
                  Suzuki LTZ400 2008
                  Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

Леле, вие ме утрепахте... Ми откачи кабела, който ти отива към комутатора и го почуквай към маса, като преди това си откачил и кабела към свещта. Ако прави добра искра бобината, търси белята в комутатора или датчика.... Това дето го мерите-2 Волта-3 Волта е ала-бала...пад на напрежение на крайния транзистор на комутатора и се съмнявам, че имате подходящ уред да го измерите точно, защото е на максимални стойности. Съпротивлението на първичната намотка на бобината вероятно трябва да е между 1 и 2 Ома, щом е с електронно запалване, ма и него се съмнявам, че имате уред да го измерите точно... Що не идеш при майстор, ми се занимаваш с глупости?
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Всичко е почти така както си го описал, с едно изключение. За да дава хубава искра, към бобината трябва да е закачен и кондензатор, който най вероятно се намира в комутатора. Като се откачи кабелът към комутатора, няма кондензатор, няма и хубава искра, дори и при изправна бобина.
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Темата е за заключване. Преработихме цялата инсталация на АТВ-то и сега е супер. Скъсвам го от каране...
                        '05 Suzuki RM 250

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                          Всичко е почти така както си го описал, с едно изключение. За да дава хубава искра, към бобината трябва да е закачен и кондензатор, който най вероятно се намира в комутатора. Като се откачи кабелът към комутатора, няма кондензатор, няма и хубава искра, дори и при изправна бобина.
                          Така е, но и без кондензатор пак ще даде искра, достатъчна за да се прецени дали бобината е жива.... Поне аз бих разбрал, де за колегата не знам... Но както виждам, той е намерил соломоновско решение
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

даваше искра, но много слаба...едвам се забелязваше.
                            '05 Suzuki RM 250

Коментар

Можете да заключите темата
                              '05 Suzuki RM 250

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X