Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изчезна 3та скорост?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Изчезна 3та скорост?

Ето какво се оказа при мене: http://www.offroad-bulgaria.com/show...42#post2154042
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Здравейте,

Оправих го, пали върви, включва скоростите.. Оказа се счупена муфа. Ще приложа няколко снимки да има ако на някой друг му се наложи подобен ремонт.

Сега обаче излязоха други проблеми, след този ремонт се промени малко съединителя (крачето което се дърпа от жилото е по на вън), но си работи както преди.
      Другия проблем е че пали малко по трудно и не държи така стабилни ниски обороти без газ както преди. Също като го оставя да работи на място понякога си повишава оборотите и ги сваля, варират нагоре надолу (ту са много високи ту много ниски и гасне) много странна работа.. Преди палеше без газ само от докосване на копчето а сега трябва с подаване на малко газ и пак по-трудно. Някакви идеи от какво може да е? Карбуратора е чист, въздушния филтър също, бензина е нов.

Ето и обещаните снимки:
      Съединител
      Муфа
      Скорости 1
      Скорости 2
      Машината може само толкова, колкото задкормилното устройство. : )
      Само смелост не стига - Трябва да си малко луд !!

Коментар

За оборотите не мога да кажа, но определено като чета , че съединителя не е на мястото си стигам до извода , че нещо жилата не са прогонени като хората. От там пък друг често срещан проблем при шинераите е смукача. Пробвай като го дадеш на смукач с лявата ръка да го опънеш още малко и тогава да врътнеш със стартера да видим дали няма да запали. Ако запали натегни малко жилото на смукача докато започне да пали без проблем само на смукач и предполагам , че и оборотите ще се стабилизират. Ако не е тайна кой в Бургас ти прави ремонта и доволен ли си? По принцип сам си правя мотора , но карбураторите са ми тъмна Индия а ми се иска да закарам мотора да ми почистят карбуратора и да го настроят.

Коментар

Имаше проблем със смукача да, оправих го. Пали сравнително лесно а като е загряло и без газ си пали, но не ми харесват оборотите не са както преди стабилни и непоколебими. Ремонта го прави главно един приятел. Със съединителя не е проблема от жилото а нещо друго, просто сега трябва да се дръпне доста повече за да освободи и даже жилото дойде много дълго, че го скъсявах...Търсих manual в интернет за настройка на карбуратора, но не намерих.
          Някакви съвети как да го настроя? Проблема с оборотите може ли да е от клапани, мисля са малко по хлабави отколкото трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от FPS Преглед на мнение
            Имаше проблем със смукача да, оправих го. Пали сравнително лесно а като е загряло и без газ си пали, но не ми харесват оборотите не са както преди стабилни и непоколебими. Ремонта го прави главно един приятел. Със съединителя не е проблема от жилото а нещо друго, просто сега трябва да се дръпне доста повече за да освободи и даже жилото дойде много дълго, че го скъсявах...Търсих manual в интернет за настройка на карбуратора, но не намерих.
            Някакви съвети как да го настроя? Проблема с оборотите може ли да е от клапани, мисля са малко по хлабави отколкото трябва.
            Жилото на съединителя можеш да регулираш по няколко начина, от лотчето при кормилото, от позициятана лостчето при двигателя. Има едни врътки с контра гайка, отпускаш я и завиваш или отвиваш, в зависимост от това къде искаш да ти хваща съединителя, можеш да го правиш първо грубо доло при двигателя, там можеш да преместиш позицията на лостчето ако нямаш други врътки или има нужда, а финната настройка правиш горе на работещ двигател и включена скорост, за да прецениш къде точно да ти зацепва. С карбуратора е по-сложно и по-добре намери някой който разбира за да ти го направи.
            Последно редактирано от kvv; 14-05-13, 09:04.

Коментар

@kvv друга ми беше мисълта, днес направих няколко клипчета за да стане по ясно. Общо взето след ремонта има 3-4 неща които не са както преди и не мога да намеря решение как да ги оправя?
              1. Най ме притеснява съединителя, тук снимах как е в отпуснато положение палчето и как е когато стисна лостчето на кормилото - http://www.youtube.com/watch?v=FnLUBcuDGCE

В момента съединителя си отделя, превключва скорости и не боксува, работи добре, НО преди ремонта палчето не беше толкова напред за да отдели а доста по назад (2 пръста по назад). Поради което жилото ми дойде дълго и се наложи да го скъсявам още. Нещо при затварянето са объркали според мен, дали е проблем, може ли да се развали нещо, от какво може да е?
              Снимка на съединителя (преди/сега).

2. Оборотите на място и паленето на този клип го паля студено със смукач и сравнително работи добре - http://www.youtube.com/watch?v=M5-FGkCY7jI
              НО понякога прави и такива номера (отново студен старт) - http://www.youtube.com/watch?v=umE7OyMxtoA

Понякога на място поддържа добри обороти понякога са много високи а понякога прекалено ниски и гасне.. Всеки път различно.

Има и още кусури, но те не ме притесняват толкова много.

Благодаря за вниманието на всички!
              Последно редактирано от FPS; 17-05-13, 15:58.

Коментар

Мойто палче има болтче, отвиваш, вадиш го и местиш позицията, не знам как се регулира твоето, но щом си отделя и зацепва не мисля че може да имаш проблем.
                И моя шинерей правеше така с оборотите докато е студен. Най- добре както ти казах намери някой който разбира от кардуратори за да ти го регулира.

Коментар

На мен пък ми се струва , че при затварянето нещо не се сложили като хората. Свали десния капак където е съединителя и огледайте дали всичко ляга както трябва. Мисля , че ще се оправи. За да не точиш маслото развиваш капачката на резервоара слагаш найлонова торбичка и завиваш капачката. Спираш бензина от кранчето и накланяш АТВ-то на ляво . Хем не точиш маслото хем е по удобно за работа

Коментар

Здравейте

Днес отворих капака за да го видя този съединител. Всичко изглежда добре както и да въртях нещата не може да се сглоби по друг начин просто не пасват нещата и няма какво да се обърка.. Ето една снимка и един клип да видите какво представлява: снимка, клип.

Интересното е, че когато е на скорост атв-то и стиснеш и задържиш ръчката, съединителя би трябвало ВЕДНАГА да отдели и да се движи свободно напред назад, но в първия момент все едно още е на скорост и запира леко и чак след това тръгва без никакво усилие? Нормално ли е това, вашите как са?

Коментар

Ами според мен е първи признак за започване на износване на феродовите дискове, но не е болка за умиране. ако ти се занимава свали един феродов диск и го измери със щублера, след това поради липса на мануал и сервизни лимити . Звъниш на този от който си го купил или някъде където ги обслужват и ги молиш да ти измерят дебелината на един чисто нов диск . В манула на раптор 250 проверяваш какви при какво намаляване на дебелината препоръчват смяна и си решаваш дали твоите са за смяна

Коментар

Остана само един проблем и това са оборотите.. Веднъж са добре, понякога са прекалено ниски и гасне а понякога пък прекалено високи.. Както и да въртя това болтче за оборотите все не мога да го нацеля, просто си прави каквото поиска. Също и мисля, че падат прекалено бавно. Подавам леко газ и му отнема ~3 секунди докато паднат оборотите.

Понеже не знам някой да разбира от карбуратори точно, може ли да ми кажете как да го настроя това чудо? Четох из разни теми и продължавам да търся.

Благодаря!

Коментар

Цял ден се занимавам с тоя карбуратор, свалях го, чистих го, филтър чистих и т.н..Болтчето което е за оборотите го завъртам ДО КРАЙ и пак гасне... Познати ми казаха да врътна и отдолу болтчето за въздух? Какво да опитам?

Коментар

Първоначално публикуван от FPS Преглед на мнение
                            Какво да опитам?
                            ХОДИ НА ХОДЖА можш и да се оправи!!!!!!!!

Ако и това не помогне има един прост реглаж на карб. Затягаш въздуха и бензина до краи - развиваш оборот и четвърт и след това на слух докато заработи като шевна машина (ама се върти много леко а не хамалската)

Така се става маистор. И за това китаичетата са страхотна основа (доста проблеми + евтини части = маистор самодеец)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X