Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ДиференцИАл

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ДиференцИАл

Здравейте колеги!Напоследък някаква странност взе да случва с моето АТВ.Когато карам започва да плюе /капе/ масло през отдушната тръбичка на задния диф .Много странно кое го кара да се качва там това масло.Това маркучле излиза чак под резервоара!Имам идеи по този въпрос,днес продухвах и надувах и т.н ,но когато проверих нивото,маслото бе паднало.Та сега преди уикендното каране трябва да долея!Тамисълта ми е някой да сподели отзиви от диференциaлни масла,ако се сменял скоро...?!
    Забравих да кажа-АТВ то е Yamaha Wolverine 450 4x4 2008г.

Последно редактирано от jouzzin; 23-02-12, 19:15.
    TLC 120 Prado
    Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

От: Диференцял

К'во викаш.нещо нищо не се чува...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Хаха! .....Не се сдържах! .....Луд си Соти....Луд!
      Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Мое да е в цикал бре от каде да го знаем.ДАли не е женско.
        Без майтап разгледай си семерингите по диф-а!
        https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

От: ДиференцИАл

Извинявам се грешката във заглавието!
          Всичко е проверено,и си е наред!АТВ то е на 1500 км.Съвсем скоро сменях семеринга на кардана на изхода от двигателя-бяха се омотали разни треви и я бяха повредили!Сега след процедурите от вчера ще видим как е!Днес трябва да долея,обаче за масло никой нищо не казва!
          TLC 120 Prado

Коментар

Първоначално публикуван от jouzzin Преглед на мнение
            !!Днес трябва да долея,обаче за масло никой нищо не казва!
            Нямаш ли книжка към това АТВ? Малко е подвеждащо,ако някой ти каже какво масло да сложиш,защото може Ямаха да са дали различно масло за точно този диференциал и затова колегите да не смеят да ти кажат,какво да сложиш!
            Имаш ли блокаж на този диф?
            Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Не,без блокаж е!По книжка е SAE 80 API GL-4 Hypoid oil!Мен ми е лесно да отида в магазина и да си купя по тази характеристика,но ме е страх после да не стане-тая марка е зле за това,онази е зле за онова...!Питането ми е по скоро за марка,типа е ясен!То по магазините от IGOL до Приста.....
              TLC 120 Prado

Коментар

Ами,купих си Castrol EP80W.Покрива стандартите изисквани от производителя,остана да е добро и да няма проблем.Както и да спре да капе през тоя отдушник!
                TLC 120 Prado

Коментар

...да ама не спря!След последната разходка продухвах маркучето, промених начина по който минава,и долях масло с надеждата,че ще се приключи с това капене,но не...!Днес като излязох,покарах няколко километра и като погледнах пак беше прокапало.За съжаление!Запуших го превивайки го на две,но това не е решение!Някой имали идея защо се получава тоя ефект.На мен за пръв път ми се случва диф. да хвърля масло през отдушник.....
                  TLC 120 Prado

Коментар

Ще коментирам случей сходен с твоя само че за кавазаки 700.Изхвърли маслото от дифа заради триеене в него .Да ти поясня ,задната спирачка е вътре в дифа ,представлява метални пластини и действа на принципа на съединител само че с обратно действие.Пича беше карал със стисната спирачка доста време при което триенето на тези пластини е загряло маслото и го изхвърли през отдушника.Не знам на твоя модел къде ти е спирачката,може това да ти е проблема.
                    Човек колкото и добре да живеее накрая се жени

Коментар

При мен спирачката е дискова и е на лявото колело!Колкото пъти съм го пипал диференциала не съм го усещал да е горещ!
                      TLC 120 Prado

Коментар

Човек колкото и добре да живеее накрая се жени

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X