Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ATV Shineray XY350ST-2E разни въпроси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ATV Shineray XY350ST-2E разни въпроси

Здравейте колеги много искам да си закупя ATV Shineray XY350ST-2E но се притеснявам заради двигателя, разгледах из форума и установих, че тези двигатели са гола вода и се замислих дали не може да си купиа едно ново ATV Shineray XY350ST-2E да си го карам докато двигателя има душичка и после да го сменя с некои ИСТЕНСКИ двигател с водно охлаждане истенски маслен филтър и тн. Защото да си призная аз съм тираджия и съм на ТИ с дизеловите двигатели но за бензиновите съм много зле.

Въпроса ми е мога ли да сменя двигателя на ATV Shineray XY350ST-2E с някои друг

От: ATV Shineray XY350ST-2E разни въпроси

Аз бих ти препоръчал другата 350-тка на шинерей, имах такава и останах сравнително доволен. Именно двигателите са най-здравото в тези атв-та. А посочения от теб модел за мен е пародия на атв. За смяна на двигател по-добре, да не се и замисляш. Най-малкото няма да ти съвпада номера на двг-то с документите, а като те спрат куките, първо това гледат. Най- голямото им предимство пред японските и тн. по качествени марки са евтините части и регистрацията(без която си рискуваш шоф.книжка която, разбирам че ти трябва).

Коментар

Не съм карал точно този модел , но с добър заварчик малко фантазия и много упоритост всичко е възможно . Но подмяната на двигателя не се състои само в това да се монтира на рамата. На този двигател , като на всеки друг китайски най-вероятно му липсва мощност но е с евтина подръжка . Подмяната му с по мощен и качествен макар и същите кубици ще доведе до по големи натоварвания на цялата рама . Трябва да се подменят задължително лагери на задното окачване (препоръчително и нова задна ос от подходящ материал ) , втулки при закрепване на задната вилка и доста други нещица . Не знам колко струва нов този шинерай но за 3-4к може да си купиш сериозна японска машина, която ако е поддържана от предишния си собственик и ти я поддържаш както трябва ще те изкара дълги години макар да вземеш някоя 7-8-9-10 годишна машинка

Коментар

Първоначално публикуван от bascho Преглед на мнение
        Не съм карал точно този модел , но с добър заварчик малко фантазия и много упоритост всичко е възможно . Но подмяната на двигателя не се състои само в това да се монтира на рамата. На този двигател , като на всеки друг китайски най-вероятно му липсва мощност но е с евтина подръжка . Подмяната му с по мощен и качествен макар и същите кубици ще доведе до по големи натоварвания на цялата рама . Трябва да се подменят задължително лагери на задното окачване (препоръчително и нова задна ос от подходящ материал ) , втулки при закрепване на задната вилка и доста други нещица . Не знам колко струва нов този шинерай но за 3-4к може да си купиш сериозна японска машина, която ако е поддържана от предишния си собственик и ти я поддържаш както трябва ще те изкара дълги години макар да вземеш някоя 7-8-9-10 годишна машинка
        Какъв изобщо ще е смисъла да сложиш хубав двигател на калпава рама, а 350 сс са си 350 сс, двигателя е 1:1 с 350сс на ямаха, даже частите са взаимозаменяеми. Втулки и други дреболии ще сменяш и в двата случая. А сериозната японска машина на 3-4+години, ще върви повече и ще се троши също толкова, само дето ремонтите ще са ти 1000-2000 вместо 100-200лв. Най-важния момен си остава регистрацията, японско с рег е голяма рядкост.

Коментар

Ти явно не си карал японска машина . Разликата в мощността е огромна . Чупене при японска машина се получава рядко все пак всичко се чупи и най-вече от глупост . Това са машини , които си искат непрестанна поддръжка на точно определени мото часове . Има си мануал там пише всичко . Започнеш ли да прескачаш нещо започват и проблемите . Но не ми говори , че японско окачване се разваля колкото на шинерай . Макар , че при 350-ките пробрелам с амортисьоруте уж е решен . Втулки, шарнири, и накрайници при сериозно каране се сменят всеки месец . Така , че моля ти се ако искаш да си правиш кефа с АТВ в гората не се занимавай с шинерай. Ако искаш да си кафеджия това е друго нещо . Аз си изказах мнението във форума има много колеги които ще ти позволят да направиш по едно кръгче на японски и китайски двигател и ще видиш разликата .

Коментар

Аз никъде не видях колега kvv да е казал,че китайското окачване може да се мери с японското.Той специално за окачването,мисля,че искаже да ти каже,че каквото и АТВ да караш все ще трябва да сменяш консумативи.Защото всяко нещо се нуждае от поддръжка.
            Симеон Симеонов - 0878666200
            Suzuki Bandit N600 with K&N filter and Hurric exhaust
            Suzuki - A way of life

Коментар

Първоначално публикуван от bascho Преглед на мнение
              Ти явно не си карал японска машина . Разликата в мощността е огромна . Чупене при японска машина се получава рядко все пак всичко се чупи и най-вече от глупост . Това са машини , които си искат непрестанна поддръжка на точно определени мото часове . Има си мануал там пише всичко . Започнеш ли да прескачаш нещо започват и проблемите . Но не ми говори , че японско окачване се разваля колкото на шинерай . Макар , че при 350-ките пробрелам с амортисьоруте уж е решен . Втулки, шарнири, и накрайници при сериозно каране се сменят всеки месец . Така , че моля ти се ако искаш да си правиш кефа с АТВ в гората не се занимавай с шинерай. Ако искаш да си кафеджия това е друго нещо . Аз си изказах мнението във форума има много колеги които ще ти позволят да направиш по едно кръгче на японски и китайски двигател и ще видиш разликата .
              Просто казвам че 350 сс са си 350сс, и в този случай двигателите са еднакви и можеш да очакваш еднакъв резултат.Ясно е че 350сс<450, 700 или 800сс. Карал съм доста различни машини и 800 кубикови и 450 тки. Ясно е че разлика има, друг е въпроса колко хора с такива машини могат да се възползват от потенциала им в гората(от многото с които съм карал са най-много 4-ма) . Мен са ме прибирали с въже веднъж заради скъсана верига(даже я поправихме на едно ханче), имал съм и сумати дребни тъпи проблеми, но винаги съм се прибирал на ход, но за сметка на това съм бил свидетел на доста японски машини точно на по 3-4 годинки които са приключвали с карането преди останалите, за мен първоначално беше изненада именно заради такива мнени по форумите, че "всичко китайско е боклук" и "не си ли с японско забрави да се прибереш" . Не ме разбирайте погрешно не твърдя, че японски, американски и т.н. машини са по калпави от китайските, просто всичко се чупи и не си застрахован с каквато и машина да си. Разбира се да караш по-мощна маркова(престижна, защото и шинерей е марка) машина е по-голям кеф, но стига да можеш да си позволиш да я поддържаш.

Коментар

Е да ти с китаеца карай с 20 и се чуди що не се троши ,нали се сещаш че както карам аз с лтз-ката дето е стокова 400тка ти с Шинерая уж двигател Ямаха посмъртно неможеш да ми държиш темпото, даже и без да се пъна. Не че карам много , просто вървежа и возията няма място за сравнение ... да не съм бил с китайци да не знам - ама не - 3 години и аз минавах по тоя път така че моля .... !!
                Няма кал - Няма кеф !!!
                Suzuki Samurai LJ410 1984
                Suzuki LTZ400 2008
                Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

Първоначално публикуван от Г. Атанасов Преглед на мнение
                  Е да ти с китаеца карай с 20 и се чуди що не се троши ,нали се сещаш че както карам аз с лтз-ката дето е стокова 400тка ти с Шинерая уж двигател Ямаха посмъртно неможеш да ми държиш темпото, даже и без да се пъна. Не че карам много , просто вървежа и возията няма място за сравнение ... да не съм бил с китайци да не знам - ама не - 3 години и аз минавах по тоя път така че моля .... !!

Напълно подкрепям това мнение и точно това имах предвид като казах , че двигатели имат сериозна липса на мощност . За окачването да не говорим . Но пък съм и 100% зад това, че който има желание нека да си вземе и да кара това , което може да си позволи . Моя съвет е не да не вземаш а да не наливаш много пари за чисто нова китайска 350-ка
                  по добре вземи за 1200-1300лв една 250-ка втора ръка . Или нещо 300-400 японско има ямаха трх 300 модел и макар и 2000 година като динамика на двигателя и качества на окачването е светлинни години пред китаиката . ДА вярно е , че шинерай, зонгшен , лон син и т.н се правят по едни и същи отливки по лиценз на Ямаха ако не се лъжа .Но материалите , които се ползват при производството на Ямаха и на китайците нямат нищо общо . Иначе успех купувай и карай като не ти хареса ще го продадеш

Коментар

Първоначално публикуван от Г. Атанасов Преглед на мнение
                    Ако го карах с 20 сигрно верно нямаше да се троши . Не бъди толкова уверен защото 50сс не е толкова голяма разлика, дори и твойте да са по-източни. Вървежа да, за возията може и да се поспори за конкретните модели, там и настройките играят много голяма роля. Ако "караш много добре " ти вярвам, но тъй като пишеш "Не че карам много" съм склонен да вярвам, че живееш в дълбока заблуда, с радост бих те оборил и в гората, но в момента нямам атв. Когато си взема пак ще покараме. И пак ще се повторя за 100 път че нещата не са само до кубиците и предвид нивото на средностатистическия атв-ист в БГ можеш да си конкурентен в групата и да си правиш кефа и с китайска машина (може да се вметне и че ако си падаш по екстреми и подобни изпълнения, шанса да се справяш с по-слаба машина е значително по-малък).

Коментар

сигурно нее тука темата нода питам каде в софия имачасти за shineray xy 350 спортното каде то е само за (off-road) моля някои дапише или акоима някакви части пакда пише

Коментар

Първоначално публикуван от madmarto94 Преглед на мнение
                        сигурно нее тука темата нода питам каде в софия имачасти за shineray xy 350 спортното каде то е само за (off-road) моля някои дапише или акоима някакви части пакда пише
                        Не е тук форума за подобни неграмотни писания!
                        Без лоши чувства,момчета и момичета това че имате или искате да имате някаква машина която не е предназначена за движение по асфалт,не ви дава право на неграмотни постове в този форум.Много е лесно,когато думичката не е написана правилно е подчертана.Не спирайте да опитвате докато подчертаната вълнообразна линийка не изчезне.
                        Не е важно да влагаш чувства, важното е да чувстваш влага...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X