Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имена или термини за АТВ-та, кое е правилното!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Имена или термини за АТВ-та, кое е правилното!

Кликам на линковете и излизат неща за ДЖИПКИ, това е раздел за атв-та и за това става на въпрос нали правиш неква разлика. За меренето сигурно не може да се пристъпи във гаража ми от железурняци, нови стари осакатени всекви давано е една камара пара за тях и са ползвани по предназначение най-вече, и нито едно не съм поръчвал под това име което ти се опитваш да ни вмениш, а пара е давано не е като да не е давано има няма за неколко прилични джипа.

Те за това става на въпрос, ако си пропуснал началото.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Tpunep; 05-03-12, 16:33.
    Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Аха-а-а! За АТВ-та термините са други, казваш. Ми добре ето и за АТВ-та:

ATV roll bar

ATV bull bar което се среща и като АTV bumper но НИКОГА като RollBar. Всъщност точно от това тръгна темата, че това отпред не е ролбар.

PS

в една друга тема един колега продава "страничен ролбар" - някакви тръбни стъпенки. Е не идва ли в повече такава неграмотност?
      Последно редактирано от angel52; 05-03-12, 17:54.

Коментар

Виж в сайтовете на Pro Armor, DG, Leegers, KTM parts, AC Racing, Moose, Roll desinth и т.н. водещи в бранша(некои може и да не съм ги изписал правилно) основни производители на тез неща и им драсни един мейл що са толкоз сбрЪкани тез хора та не си изписват правилно продукцията, ами подвеждат така нагло, с тебе нема да спорим повече явно си на ти с нещата, сори че ти оспорвам така.

п.п.Направих си труда да ти цъкна на линковете, направи го и ти, посети поне един сайт. Опс не са като линкове ама предполагам нема да те задрудни.

Коментар

Ама стига голословия вече! Дай поне един линк към нещо в тези сайтове дето го водят роллбар, което според мен би трябвало да е буллбар. Веднага ще им напиша че са малоумници или просто искат да си направят сайта удобен за малоумници. Така както ти го правиш е лесно. Голи твърдения и разчиташ да ти вярват, защото ти бил пълен гаража с железа. Или заради впечатляващия ти аватар или заради привлекателния ти ник?

Коментар

Пич никъде не съм казвал или написъл че е ролбар, булбар или квото и да е, ставаше още от началото за фронт бъмпер , вземи изчети темата отначало. В първия ми пост съм дал линк, но може да пробваш примерно във Роки Маутин познат и на джипарите. Ника и аватара нема да ги коментирам, поне са запомнящи за разлика от нещо ммм...... бледо и невзрачно, ако и гледам по цифрата отзад май и безобидно вече.

п.п. Aйде да не те притеснява толкова аватара ми ще метна друга снимка, с Ника малко ми е проблем.
            Последно редактирано от Tpunep; 05-03-12, 19:42.

Коментар

Все пак и ти прочети другата тема и забележи откъде тръгва спора. Съгласен съм че bull bar и front bumper са синоними при АТВ-тата, макар че при куадовете не рядко присъстват и двете. Проблема може да идва и от това, че когато стане въпрос за АТВ аз разбирам Quad (мой проблем), а не другите пърпоретки с верига и задно при които bumper или bullbar е все тая.

Коментар

Тука пишат някви хора дето.....незнаят с кого спорят....
                front bumper - http://leclarepowersports.com/prodim...k%20bumper.jpg
                grab bar - http://atvgalaxy.com/images/H062059_...Grab%20Bar.jpg
                a-arm skid plate, swing arm skid, full chassis skid - http://www.partsforatvs.com/data/sho...b/700skids.jpg
                nerf bar - http://4wheelonline.com/Images/Categ...NerfBar-lg.jpg
                Още ли не разбрахте, че джипарските работи нямат общо с АТВ-тата или поне не толкова....

П.П. Quad са именно машините с веригите....работните (както ние им казваме) са utility atv

Коментар

Първоначално публикуван от Емил Трайков Преглед на мнение
                  П.П. Quad са именно машините с веригите....работните (както ние им казваме) са utility atv
                  Признавам грешката. Имах предвид 4х4 ATV. На тия паркетници със задното и веригата аз им викам пърпоретки Не е правилно, но така съм свикнал

Коментар

Много грешки станаха няма лошо Но не спори за нещо с човек който знае много повече от теб и е пробвал много повече от теб
                    За справка:
                    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=115923
                    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=60752
                    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=11653
                    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=33576
                    Дано Пацо не се сърди, че съм му копнал темите
                    Така са наложени термините и така ще си останат.

Коментар

Quad=паркетник, имаше и едно друго по-добро определение "ламинатник". Тука поне си прав големи WC-та са тия пърпоретки.

Трайков, не се сърдя даже напротив, повечето машинки отдавна съм ги забравил, особенно патока. Има още една камара но при тях изпростяването е много повече докато при тея леко се прохождаше и нема такова заиграване в ненужен кич, сега само окачване и двг.
                      Последно редактирано от Tpunep; 05-03-12, 21:43.

Коментар

Дразня се когато някой спори в няква сфера с хора който са навътре в нещата....показах му линковете и спря да пише, а преди това беше ербап Само се чудят как да разводнят темата Нищо лично към човека.

Коментар

Дразня се когато някой спори в няква сфера с хора който са навътре в нещата....показах му линковете и спря да пише, а преди това беше ербап Само се чудят как да разводнят темата Нищо лично към човека.
                          Защо си мислиш че дежуря в тази тема и чакам някой нещо да напише? В линковете ти няма нищо по същество касаещо темата и нямат никакво отношение за това кога съм си легнал и съм спрял да пиша. Според теб каква е основната тема, за какво е спора и кое точно разводнявам в темата? Според мен спора е това отпред роллбар ли се нарича или буллбар и нямам нищо против някой да го нарича бъмпер тогава когато друг детайл изпълняващ ролята на предна броня няма. Ама пред бронята да накичиш нещо и да го наречеш роллбар твърдя че е грешно. Па ти както си свикнал така си го наричай. Роллбара е над главата ти и никога, ама никога не е отпред, нито отстрани. Това твърдя и за това споря. Ако някой не е разбрал нека да продължава да ми дава безсмислени линкове.
                          Последно редактирано от angel52; 06-03-12, 08:20.

Коментар

Отпред се нарича front bumper. Аз като карам над главата си нямам железа нито от страни. В линковете има показано като за индианци кое как се нарича.
                            http://www.rockymountainatvmc.com/c/.../Frame-Chassis
                            Някъде да виждаш roll bar или bull bar? Напиши горе в търсачката roll bar или bull bar и ми кажи какво ти излиза Няма такова понятие при АТВ-тата. Това не са ви джипки.

Коментар

Няма такова понятие при АТВ-тата. Това не са ви джипки.
                              Няма такова понятие викаш... А това на какво ти прилича? Ами тия несъществуващи понятия? Някъде да виждаш bumper? Напиши горе в търсачката bumper и ми кажи какво ти излиза И пак да повторя. не споря че се използва и bumper и bullbar. Единственото за което споря е че rollbar-а не е онова което се намира пред предната броня. То се нарича bullbar. Къде го има и къде го няма е без значение. Това отпред на каквото и да е возило не е rollbar, а bullbar, а при пърпоретките някои го наричат bumper.
                              Последно редактирано от angel52; 06-03-12, 14:05.

Коментар

По грозна глупост не бях виждал през живота си Както виждаш тези грозотии са за utility atv Намери ми подобно нещо за quad....и не някои, а всички го наричат bumper.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X