Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имена или термини за АТВ-та, кое е правилното!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имена или термини за АТВ-та, кое е правилното!

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
    ATV Bull Bars

Забелязваш ли разликата? А иначе малоумни търговци и сайтове (особено български) колкото си щеш.

ATV Roll Bars

Roll Bars
    Teмата тръгна оттука: http://www.offroad-bulgaria.com/show...21#post1776021

Че са такива такива са, или ако знаят гледат така да го напишат че да е по-разбираемо за клиентите, след като един път му е тръгнало име. Но така и така поне да се уточнят какви са аджеба истинските имена.

Явно и тея от КТМ(примерно) са го подкарали като нашите търговци та да не си знаят имената на това къде продават та вместо истинското bull bar да подвеждат така с тоя front bumper.

http://www.ktm4u.co.uk/ktm-powerpart...umper-grab-bar
    Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

От: Имена или термини за АТВ-та, кое е правилното!

В конкретния случай могат да си го кръстят както решат. Особено след като няма друга броня, а изпълнява тази функция. Въпросът в другата тема беше не точно това, а порочната практика бул бара да се нарича ролбар.

Ето и малко разяснения по етимологията на думите:

bumper: броня, амортесьор - нещо което те пази и поглъща енергия
    bar: преграда, пръчка, греда, лост - нещо което прегражда
    roll: търкалям
    bull: бик

Буллбара обикновено се монтира пред бронята. Едното не изключва другото. Погрешно някои го наричат роллбар. Истинското място на роллбара е в купето над главите на водача и пътниците и задачата му е да препазва от травми при преобръщане.
    Последно редактирано от elbgt; 19-02-12, 23:17.
    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

В конкретния случай могат да си го кръстят както решат. Особено след като няма друга броня, а изпълнява тази функция. Въпросът в другата тема беше не точно това, а порочната практика бул бара да се нарича ролбар.
      Aми в случая точно това си търси човека бъмпер, 2х4 АТВ-та обикновенно нямат пластмасова броня с изключение на някои извратени китайски дизайнери, за 4х4 имат доста пласмасарии но не става на въпрос за такова, обикновенно точно и затова се правят да има некакъв бушон и да предпазва рамата от усукване, изобщо нямат за цел да мачка овце, телета или кокошки както на австралийските жипки.

Коментар

Истинското място на роллбара е в купето над главите на водача и пътниците и задачата му е да препазва от травми при преобръщане.

Аз пък не съм съгласен с трактовката ти. Вътре в купето си е клетка, и тя така и се нарича - ролкейдж. И по спецификации на спортни автомобили си е ролкейдж.

А ролбар, класически се слага на траялните джипове, няма сега да търся снимки, но е точно "бар" сложен отпред с доста голяма дължини и ъгъл, и служещ точно за това - да не се претъркаля джипа. Оттук е и практиката всяко желязо, на, под и над стандартната броня при джиповете да се нарича ролбар.
        Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Яко си омазал понятията! Направо "класически"!
          Едно просто търсене на изображения през Гугъл показва каква всъщност е практиката за употреба на понятието Roll bar. Нарича се също и roll cage, когато конструкцията има за цел да предпазва кабината от деформация във всички направления, а не само отгоре.
          И за това отпред - Bull bar
          А това дето според теб се слага на траялни джипове отпред и служи против преобръщане се нарича Stinger и въобще не се занимава с преобръщане. Задачата му е друга и съвсем не се монтира само на траялни джипове.

Ако имаш желание оттук нататък можеш да продължиш спора с Google или да им напишеш едно гневно писмо да си оправят бозите за да съответстват на българските северозападни представи за нещата
          Последно редактирано от elbgt; 20-02-12, 12:15.
          My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

българските северозападни представи
            Хубаво, че си защитавате тезата, но преминаване на регионални селекции на съфорумци, чисто Софийска черта ли е, или по този начин засилвате значението на думите си?

Споделете ми адреса на Гугъл и с удоволствие ще им напиша гневно писмо, и на укипедията, а и мисля и на спортният тотализатор за по-голям ефект.
            Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

А това дето според теб се слага на траялни джипове отпред и служи против преобръщане се нарича Stinger и въобще не се занимава с преобръщане.
              Явно чужденците имат по-различни представи за основната му цел... Цък

Коментар

Значи при търсене в Гоглето на Бул бар ми излизат некви странни макарони от тръборляци опасващи целото атв, ако го зарежеш за година две на двора и си имаш готов асмълък а доколко върши работа е друга ракия. Има бъмпери афтърмаркет със мини амове примерно ако се нацелиш в нещо да намали силата на удара може би тогава вече нещата с името би трябвало да е ОК. Интересно дори и марка доста по позната в джипарските среди като WARN също позлва наименованието бъмпер. Ма ето и аз как си ги представям повечето:

Скитлейт- тава отдолу да пази рамата и двигателя

Граб бар- завършек на опашницата

Нерф бар- страничните степенки с мрежите

Риар бъмпер- защита на задния шарнир при 2х4 или при 4х4 като един вид задна броня.

има и една камара гардове, за кормило, ауспуси, заден шарнир, спирачни дискове, носачи та дори и за амовете, фарове, за пиньоните и т.н ама тръгнеме ли да ги бистриме стана големата мешавица.

Ха ха ха "северозападнал" при положение че е руснак. Павка те това те прави почти финландец, а ако носиш и на водка вече си оригинален.
                Прикачени файлове

Коментар

Трипера го написал много точно.Не виждам защо е се ровите в гугъл-а за по-специфични/технически понятия,които нямат точен превод на български (ATV/QUAD - също).
                  В ибей и амазонката Хамериканците си ги продават като Front Bumper и Garab Bar.Front Bar-a не прилича на броня (както трябва да е безмисления превод на бг),но изпълнява точно такава функция при атв-то!
                  Grab Bar-a (grab-хващам) освен,че пази от преобръщане (до някъде ) е и единствено място,където може да хванеш атв-то отзад и да го преместиш!
                  За Bull Bar-a съм чувал,но не си спомням да съм го виждал като обява за Front Bumper-a.
                  И за справка да се върнем на гугъл-а - напишете в търсачката Quad Front Bumper и Quad Bull Bar......
                  Николай Миланов

"Fear. Fear attracts the fearful… the strong… the weak… the innocent… the corrupt. Fear. Fear is my ally."

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                    Аз пък не съм съгласен с трактовката ти. Вътре в купето си е клетка, и тя така и се нарича - ролкейдж. И по спецификации на спортни автомобили си е ролкейдж.

А ролбар, класически се слага на траялните джипове, няма сега да търся снимки, но е точно "бар" сложен отпред с доста голяма дължини и ъгъл, и служещ точно за това - да не се претъркаля джипа. Оттук е и практиката всяко желязо, на, под и над стандартната броня при джиповете да се нарича ролбар.
                    Аз съм съгласен с това мнение, въпреки че съм от София . Това че в гооглето можещ да намериш друг отговор не е гаранция за достоверност на изказването ти, а пример че не си единствения заблуден. За мен ролбар може да се нарече и клетка която е от външната страна на купето, подобно на железата по сузукито от поста на Трипер, но нямам претенции че съм прав. Общо взето в последно време поради така модерните лъскави железарии по съвременните "джипове" и всеобщата некомпетентност понятията съвсем се размиха. Друг въпрос е че освен да ти лъскат и да плашат паркиращите около теб не вършат никаква работа. От опит знам че са доста меки (за съжаление), за закрепването им да не говорим.
                    Последно редактирано от kvv; 04-03-12, 14:04.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                      Скитлейт- тава отдолу да пази рамата и двигателя
                      Да не би да става въпрос за скидплейт (skid plate) ? И в тоя дух как точно изписваш булбар в Гооглето та ти излизат клетки? Bull bar или по някакъв подобен на "скитлейт" начин? Я потърси пак с "bull bar" и "roll bar" и кажи какво ти излиза.

Коментар

Първоначално публикуван от angel52 Преглед на мнение
                        Да не би да става въпрос за скидплейт (skid plate) ? И в тоя дух как точно изписваш булбар в Гооглето та ти излизат клетки? Bull bar или по някакъв подобен на "скитлейт" начин? Я потърси пак с "bull bar" и "roll bar" и кажи какво ти излиза.
                        Вземи ти си погледни, аман от драскачи копнеещи да поправят правописни грешки, ако става на въпрос за афтърмаркет и използването му с удоволствие ако искаш да си ги мериме винаги съм на линия останалото е бла бла, освем ако не вкарваш само виртуален ентусиазъм.

Коментар

много писаници ,само дето в крайна сметка не разбрах кое как се как се казва

Коментар

Мисля,че Трипера много добре го обясни.
                            Симеон Симеонов - 0878666200
                            Suzuki Bandit N600 with K&N filter and Hurric exhaust
                            Suzuki - A way of life

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                              Вземи ти си погледни, аман от драскачи копнеещи да поправят правописни грешки, ако става на въпрос за афтърмаркет и използването му с удоволствие ако искаш да си ги мериме винаги съм на линия останалото е бла бла, освем ако не вкарваш само виртуален ентусиазъм.
                              Зададох съвсем конкретен въпрос. Отговор по същество не получих, но за сметка на това се разлетяха слюнки. И етикета "драскач". Само не разбрах какво точно да си гледам на мен и как точно предлагаш да си ги мерим за "използване на афтърмаркет"? Как се използва афтърмаркет?

Първоначално публикуван от Hristo Kolev Преглед на мнение
                              много писаници ,само дето в крайна сметка не разбрах кое как се как се казва
                              Кликни на двата линка долу и ще ти се изясни в крайна сметка.

BullBar

RollBar
                              Последно редактирано от angel52; 05-03-12, 16:08.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X