Колеги, някой дали може да подскаже как да определя колко да бъде обтегната веригата на атв-то? Сложих една допълнителна пружина на обтегача и ми се струва, че е много натегната веригата сега. Има ли нещо - примерно да може да се дръпне с ръка в средата със сантиметър или нещо подобно?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Колко да се натегне веригата?
Свий
X
-
От: Колко да се натегне веригата?
Спираш АТВ-то на наклон напред, включено на 1-ва предавка. Така долната част на веригата ще ти е опъната, а горната отпусната. Така мериш хода на горната част.
ПП: Само гледай да го изгасиш преди това.
Диян Димитров
Коментар
-
Когато имаш обтегач или нещо друго което да и пречи да пада е по-добре да я държиш хлабава, така няма как да сбъркаш. Хлабава верига най много да ти падне а от стегната, и окачването може да не ти работи и скоростите можеш да счупиш и тн. Принципно когато сядаш/натоварваш/ окачването се свива и веригата се опъва, най добрия вариант и най-голяма играчка е да си свиеш задния ампртесьор до дупка и в това положение да ти е съсем леко хлабава. Това можеш да направиш или като се махне пружината или целия шок/но тогава трябва да прецениш колко е тялото му/или като се качите двама-трима/най малко препоръчително/
Коментар
-
ако задното рамо ти е захваното за рамката под нивото на пиньона може и така да става, в такъв случай вдигни рамката с един крик така че задните гуми да са във въздуха и задния шок напълно разгънат и в това положение стегни веригата до съвсем лека хлабина
Коментар
-
Когато е напълно разгънат веригата е много увиснала. Направих така: човек тежък колкото мен върху атв-то. Отхлабих ексцентриците на задната ос да се отпусне максимално веригата и откачих пружините на обтегача. Прехвърлих веригата с един зъб напред, така, че да стане отпусната и отгоре и отдолу еднакво. Натегнах ексцентрика така, че да има съвсем лека хлабина. Смених яките пружини с по-меки и сега обтегача си върши добре работата /като потегли веригата го издърпва малко, след това отново я прибира малко и общо взето си се движи нагоре надолу/. Май трябва да снимам при мен как е, за да стане ясно как е - може да е полезно за някой колега с китаец.
Благодарско, kvvVW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp
Коментар
-
Да наистина снимай какво представлява обтегача, че ми стана интересен начина на работата му. До сега не съм виждал подобен на този какъвто го описваш, а няма ли начин да се сложи като другите обтегачи, с цел улесняване на регулирането му?
Поздрави !
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар