Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко да се натегне веригата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко да се натегне веригата?

Колеги, някой дали може да подскаже как да определя колко да бъде обтегната веригата на атв-то? Сложих една допълнителна пружина на обтегача и ми се струва, че е много натегната веригата сега. Има ли нещо - примерно да може да се дръпне с ръка в средата със сантиметър или нещо подобно?
    VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

От: Колко да се натегне веригата?

Като дърпаш веригата в средата трябва да има ход между 2 и 4 см.
    Диян Димитров

Коментар

Хода кога измерен - щото има разлика, като се кача, увисва доста, като сляза - се изпъва горе-долу.

Коментар

Спираш АТВ-то на наклон напред, включено на 1-ва предавка. Така долната част на веригата ще ти е опъната, а горната отпусната. Така мериш хода на горната част.

ПП: Само гледай да го изгасиш преди това .
        Диян Димитров

Коментар

Автоматик е

Коментар

Мери се (от приятел),когато си седнал с екипа (каска,броня,ботуши...)
            Николай Миланов

"Fear. Fear attracts the fearful… the strong… the weak… the innocent… the corrupt. Fear. Fear is my ally."

Коментар

И аз до този извод стигнах. Само че унгарския китаец как си е направил обтегача - маани! Добре че го преформих, че все ме дразнеше!

Коментар

Когато имаш обтегач или нещо друго което да и пречи да пада е по-добре да я държиш хлабава, така няма как да сбъркаш. Хлабава верига най много да ти падне а от стегната, и окачването може да не ти работи и скоростите можеш да счупиш и тн. Принципно когато сядаш/натоварваш/ окачването се свива и веригата се опъва, най добрия вариант и най-голяма играчка е да си свиеш задния ампртесьор до дупка и в това положение да ти е съсем леко хлабава. Това можеш да направиш или като се махне пружината или целия шок/но тогава трябва да прецениш колко е тялото му/или като се качите двама-трима/най малко препоръчително/

Коментар

При мен е обратното - като се кача се охлабва. Имам съмнения, че много съм я натегнал, ще разгледам през уикенда по-подробно!

Коментар

ако задното рамо ти е захваното за рамката под нивото на пиньона може и така да става, в такъв случай вдигни рамката с един крик така че задните гуми да са във въздуха и задния шок напълно разгънат и в това положение стегни веригата до съвсем лека хлабина

Коментар

Когато е напълно разгънат веригата е много увиснала. Направих така: човек тежък колкото мен върху атв-то. Отхлабих ексцентриците на задната ос да се отпусне максимално веригата и откачих пружините на обтегача. Прехвърлих веригата с един зъб напред, така, че да стане отпусната и отгоре и отдолу еднакво. Натегнах ексцентрика така, че да има съвсем лека хлабина. Смених яките пружини с по-меки и сега обтегача си върши добре работата /като потегли веригата го издърпва малко, след това отново я прибира малко и общо взето си се движи нагоре надолу/. Май трябва да снимам при мен как е, за да стане ясно как е - може да е полезно за някой колега с китаец.
                      Благодарско, kvv

Коментар

Да наистина снимай какво представлява обтегача, че ми стана интересен начина на работата му. До сега не съм виждал подобен на този какъвто го описваш, а няма ли начин да се сложи като другите обтегачи, с цел улесняване на регулирането му ?

Поздрави !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X