Колеги атевето вече втори път ми прави този номер.Миналата седмица при -8гр при едно изкачване ми повърна през разширитело 2-3пъти.Не съм сигорен дали перката работеше.Но след като се прибрах свалих датчика на перката и го пробвах.Оказа се че не включва.СМЕНИХ го с нов.Днес излезнахме с малкия и пак повърна при -7-8гр..Перката си работи не загрява.Антифриза му беше на горната черта на казанчето ако е от значение.Ако някой има решение моля да ми помогне със савет.Благодаря ви предварително.ЛАМПАТА не е светвала.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
KFX 700 повръща
Свий
X
-
От: KFX 700 повръща
Ако не е капачката , термостата, запушване по водните пътища или водната помпа, ще трябва да мериш компресия. Не дай боже или е гарнитура или пукнатина някъде.0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
Първоначално публикуван от PIJO78 Преглед на мнениеПровери капачката на радиатора или пробваи с друга,става от кросов моторsigpic
Коментар
-
Ама освен, че "си завърта" трябва и да задържа налягане в охлаждащата система. Обикновенно е около 1 атмосфера и е отбелязано на самата капачка. На нея всъщност само името и е капачка а всъщност представлява капризен двойнодействащ клапан ....... и има навика да се прецаква с времето или по невнимание.
Пробвай как се "мачка" някое от водните съединения на студено , после загрей двигателя и пак мачкай с пръсти /като проверка на велосипедна гума/. Ако се е втвърдил чувствително , значи капачката е задържала и проблема е в някое от горните .....0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
700-kaта има навика да събира всекви лайна между ламелките на радиатора поради недостъпноста при миене и почистване и нещата си остават там, виждал съм такива даже със покълнали семена, най-вероятно е това и дано е то че другото вече отива на разходи.Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.
Коментар
-
Момчета смених капачката на радиатора.Свалих тази от мотора ми.Пак кава само че КЛХ 650 стана перфектно.Не повръща вече,но ми направи впечатление,че със старата капачка маркучите си ми бяха МЕКИ постояно дори при загряло а с тази капачка си стават твърди.Демек държи налягането вътре в системата.В разщиритела нивото не се променя въобще.Мисля,че е нормално да втвърдява маркучите.sigpic
Коментар
-
Или радиатора е замърсен външно (подкрепям Triper). Или водната помпа има проблем.Провери на място дали във високата част на радиатора и ниската температурата е почити еднаква на загрял двигател. Ако е еднаква радиатор , ако има много голяма разлика водна помпа или термостат.
Коментар
-
Първоначално публикуван от valeri_at Преглед на мнениеИли радиатора е замърсен външно (подкрепям Triper). Или водната помпа има проблем.Провери на място дали във високата част на радиатора и ниската температурата е почити еднаква на загрял двигател. Ако е еднаква радиатор , ако има много голяма разлика водна помпа или термостат.sigpic
Коментар
-
Първоначално публикуван от Евгени turboto Преглед на мнениеМомчета смених капачката на радиатора.Свалих тази от мотора ми.Пак кава само че КЛХ 650 стана перфектно.Не повръща вече,но ми направи впечатление,че със старата капачка маркучите си ми бяха МЕКИ постояно дори при загряло а с тази капачка си стават твърди.Демек държи налягането вътре в системата.В разщиритела нивото не се променя въобще.Мисля,че е нормално да втвърдява маркучите.
Сега ако не ти се купува нова капачка - поразгледай внимателно къде и е проблема. Най-вероятно е нещо елементарно.0888932647
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар