Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шинерай 350 - не пали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шинерай 350 - не пали

Проблема с цитирания Шинерай 350 е следния - при наличие на бензин - да те удави, и ток - да те убие - машинката упорито отказва да запали.

Нито на стартер, нито на дърпане - няколко километра, без едно "пук" дори.

Смяна на свещ - запали на стартер, без да се замисли дори.

Ок - явно е било свещ.

Да, ама не - на другата сутрин, с новата свещ - ефекта е съвършено същия.
    Отново смяна на свещта - безпроблемно палене, и така - целия ден - и на топъл мотор, и на студен.

На следващата сутрин - нищо ново - не пали.

Не знам накъде да се насоча, и затова моля за помощ.

Лошото в случая е, че АТВ-то е паркирано на една хижа, където ходим през уикендите, и вместо да се кара, се прекарват часове в ровене по двигателя, и за съжаление - безрезултатно.
    Бензина е предостатъчо, стига си до свещта - след дългото дърпане свещта е мокра..
    Тока също е предостатъчно - искрата е стабилна и силна - на всяка от свещите, с които се пробва.

Ако някой е имал аналогичен дерт с пустия китаец, моля да сподели.

От: Шинерай 350 - не пали

Колега,преди имах китайско атв и по едно време изобщо не искаше да пали,наложи се реглаж на клапаните,по едно време пък отказа изобщо да върти и сменихме стартерното реле и повече проблеми съм нямал...
    Zongshen 200 --> Yamaha DT 125 R --> Suzuki DR 350 S --> Honda CR 125

Коментар

Има вероятност,да има хлабава връзка по ел.инсталацията,или някъде да дава накъсо,и макар малко вероятно да е,това прекъсване(ту пали и работи ту-не) да е точно от това. Слабо място на 350 цц. е масата на бобината,мисля,че само от 1 болт взима маса,затова може директно от акомулатора да пуснеш "-" (минус) до бобината,за по сигурно.
      [img]http://195.149.248.189:8080/2009-11-24/78f2b94cbbd899406e619596dcb7df1f[/img]

Коментар

Добре, масата ще я дублирам - това е лесно..

Ама дори в най-лютото непалене, искра на свещта си има.

А и не ми се вярва да е от клапаните, щото тогава все щеше да се усети по вървенето, а пък и един път като запали, после цял ден - и на топъл, и на стууден двигател - все си пали - от чукване само..

Тая събота ще го мъчим отново.

Коментар

Дави се. Ако спирате бензина от кранчето вечер , провери дали задържа добре. Ако не го спирате - чистете карбуратор и по точно иглата. Може да е попаднало косъмче или нещо друго там и нощно време да натича повече бензин. А може и иглата да не задържа просто от износване.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

И тук има логика, с която съм съгласен - АТВ-то се пали в събота и неделя, и бензина не се спира от кранчето.
            Обаче!

Колкото и да е задавено, при дърпане с джипа на 3-4 км поне един път трябваше да кихне, да изпатка, а то нищо.
            Ама съвсем нищо...
            И след това дърпане не мирише на бензин от ауспуха, нито около двигателя - никак няма вид на задавено..

Действително, карбуратора не е чистен, но това не обяснява факта, че един път като запали, и после няма никакъв проблем.

Ама една профилактика не е излишна - ще го почистя, това е лесно.

Износването на иглата трябва да е доста, за да мога да го видя, или да го пипна - пусти цайси...

Коментар

И аз съм за клапани
              Провери си все пак на колко са,за 10 минути работа.
              Ltz - то палеше чак когато стопли двигателя и то само от въртене.Избиваше ми свещи на поразия и след като запали после цял ден никакви ядове и така до следващия ден.А за вървенето все едно всичко е наред затова че....
              SUZUKI QuadSport - First on 4 Wheels !!!

Коментар

Износени сегменти ?

Коментар

Хм, клапани.....

Хмммм

хмммм...

има някакъв резон в това..

Май сериозен, при това.

Какви са хлабините, и при каква температура се регулират?
                  И въобще, откъде да дръпна някакъв мануал за китаеца?

До сега не е звучал звяра със спесифичния звук за сегменти, и затова не съм се замислял за това, но клапани...

Брех, има идея в това.

Ама сега, като пуснахте мухата, давайте хлабините, да го напъвам в събота..

Благодаря!

Коментар

За Шинерай 350 нямам на представа.

На Ltr-а ми го дават при студен двигател -

всмукателни 0.10 - 0.20 мм.
                    изпусквателни 0.20 - 0.30 мм.

Но ако можеш намери си сервизна документация
                    SUZUKI QuadSport - First on 4 Wheels !!!

Коментар

Интересна главоблъсканица,наистина.. Калин-Jojo,от форума се занимава с китайци доста и конкретно със Шинерай-350,така,че ако желаеш свържи се с него тук или ми драсни 1 лично,за да ти дам номера му!
                      [img]http://195.149.248.189:8080/2009-11-24/78f2b94cbbd899406e619596dcb7df1f[/img]

Коментар

А "старата" свещ как изглежда . Мокра след дърпане ясно. Но след изсъхване ? Изпробвай да сложиш "изсъхнала" - дали ще запали ?

Коментар

Разполагам с две свещи, и с двете се държи по един и същи начин..
                          Като не пали, не пали.
                          Като запали, няма проблеми след това - пали от чукване..

Ще търся Калин

Коментар

Няма сериозна логика в това за клапаните , ама знае ли ги човек китайците ..... щото клапана ,като е студен има хлабина и после се стопля , раздува ..... и обира хлабината. Демек като е студен не може да не затваря а топъл да работи. Виж ако няма компресия заради износени сегменти, наистина може да не ще студен. Мерете компресия някак!

Това ще те насочи накъде да търсиш.

За давенето - при първото превъртане овлажнява свещта и тя почва да си мята искра някъде навътре а не по електродите. Ако запали и изсъхне си се оправя. Ако не запали излишния бензин от цилиндъра си се издухва а "влагата" по свещта стои и искрата не е там където трябва. Ако и бензина е поизветрял ...... Извади свещта , нагрей я и я навий топла , като междувременно превъртиш няколко оборота да продуха горивната камера. Ако запали - значи дави.
                            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Даа, принципно нещата са ясни, и са точно така..
                              Ама пустия китаец, знае ли човек къде е заровено кучето.

За съжаление, този уикенд ми се ангажира много плътно, и тестовете се отлагат за другата събота и неделя, при добри метеоусловия.
                              Но така или иначе, след като съм задал въпрос, съм се ангажирал и с отговорите му, така че ще държа в течение развитието.

Благодаря за съветите.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X