Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шинерай 350 - не пали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шинерай 350 - не пали

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
    Няма сериозна логика в това за клапаните
    Има има
    При мене това беше проблема но на Сузуки.
    Последно редактирано от ! Алекс; 12-11-10, 16:32.
    SUZUKI QuadSport - First on 4 Wheels !!!

Коментар

От какво мога да очаквам такова самонатягане на клапаните?
      Те не са нови, в смисъл - двигателя не е пипан в продължение на година и нещо - при ежеседмично каране през нормалния сезон..

Ще търся мануал, и с луфтомера и компресомера - под мишница..

Благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        От какво мога да очаквам такова самонатягане на клапаните?
        От износване.Самия клапан се набива или иначе казано се износва ъгъла на затваряне спрямо главата и от там се изменя и компресия и всичко.Ако доктора можеше да лекува от разстояние...
        Без разглобявани и диагностика няма да стане.
        SUZUKI QuadSport - First on 4 Wheels !!!

Коментар

Опс, чакай малко.
          Аз дори не знам каква е системата на газоразпределение на китаеца, ама си мисля, че ако се износи клапана при OHC система на управление, то тогава ще се наблюдава недоотваряне, а не незатваряне на клапаните..
          И тогава не се връзва логиката..
          Ама не знам, за това питам..

Дали няма някое чертежче, и някоя хлабина, и температурата, при която трябва да я има?

ЩЕ съм благодарен и задължен, а в понеделник ще търся и колегата Калин-Joro, който разполага с тая информация

Коментар

Kарбуратура има ли ел. датчик(TPS)? И ако ДА, е възможно да лъже електрониката като дава предварение или изоставане на искрата на свеща и като е студен много ама много трудно пали като затопли се оправя, а ако загрее доста пак почва да пали трудно.
            Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Това с датчика изглежда логично, но едва ли китаеца ще има такъв, както и едва ли ще има и автоматичен ел.смукач. Доста от скутери страдат от ел.смукач, но това се познава лесно и ако продължи да променя обороти и при запален вече двигател.

За мен проблема е само в карбуратора, интересното е, че както казвате при дърпане не мирише на бензин от ауспуха, ако се е задавил, няма начин това да стане. По-скоро е през седмицата, докато стои, да залепва иглата и да не пуска изобщо бензин в карбуратора, затова го дърпате и няма никакви признаци. Пробвайте сутринта дали има бензин изобщо в чашката на карбуратора, като отвиете винтчето на чашката.
              Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                Това с датчика изглежда логично, но едва ли китаеца ще има такъв, както и едва ли ще има и автоматичен ел.смукач. Доста от скутери страдат от ел.смукач, но това се познава лесно и ако продължи да променя обороти и при запален вече двигател.

За мен проблема е само в карбуратора, интересното е, че както казвате при дърпане не мирише на бензин от ауспуха, ако се е задавил, няма начин това да стане. По-скоро е през седмицата, докато стои, да залепва иглата и да не пуска изобщо бензин в карбуратора, затова го дърпате и няма никакви признаци. Пробвайте сутринта дали има бензин изобщо в чашката на карбуратора, като отвиете винтчето на чашката.
                +1 Подкрепям колегата, няма по логично обяснение за дърпането и да не мирише на бензин
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Мъчих се с едно такова ендуро 250...оказа се че е с повдигачи на клапаните, а и изненадата беше, че трябва да откачиш двигателя за да свалиш капака на клапаните..бе голяма мъка..
                  0888543685 Валери

Коментар

С мойто(същия модел) имах подобен проблем, колкото по рядко го палиш толкова по-трудно, но веднъж загрее ли няма проблем, но пък при бутане палеше веднага.

Коментар

Колега,да не би да ти цапа свещите,почисти свеща и ако пак не иска сипи малко бензин кадет завиваш свеща и също може да ти е много голямо разтоянието на варха на свеща

Коментар

Здравейте!Имам абсолютно същия проблем като на колегата.едно към едно.мисля да сменя кабела на свеща за да видя дали няма да се оправи.ако колегата Veni1 има развитие по случея нека сподели, защото и аз не мога да стигна до разрешаването на проблема.
                        0883325028,0897568196

Коментар

Първоначално публикуван от AcTePuKc Преглед на мнение
                          Здравейте!Имам абсолютно същия проблем като на колегата.едно към едно.мисля да сменя кабела на свеща за да видя дали няма да се оправи.ако колегата Veni1 има развитие по случея нека сподели, защото и аз не мога да стигна до разрешаването на проблема.
                          Явно ще държим връзка, защото засега решение няма , а не е и търсено - там, където е машината, е трудно достижимо място..

и проблема , макар и нерешен, ще остане за пролетно време, вероятно - високо и студено е там.

На каждый пожарний - о889 3оо 455 Венелин съм - ще се търсим

Коментар

окей.аз утре ако остане време ще пусна маса на бубинката от акумолатора направо.ако не се оправи ще взема една нова да провам.ако открия нещо ще се чуем.Аз съм Гроздан 0879578197
                            0883325028,0897568196

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X