Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали е по-добре с по големи гуми отзад

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дали е по-добре с по големи гуми отзад

Първоначално публикуван от Jam Преглед на мнение
    Ако сложиш 22ки ще трябва да свалиш един зъб на предния пиньон за да ти остане същото предавателното число.
    Също отпред трябва да минеш на 23ки за да не ти потъне предницата.
    Раптора няма да ги усети кой знае колко 22ките но ще стане по нестабилен в завой с висока скорост и при странични наклони.
    На спотрни машони се слагат масово 23-отпред и 22-отзад за състезания в пустиня и рали-рейдове.
    Аз затова казах едното за сметка на другото
    При 22-те печелиш малко клиренс по-голям но при 30 см сняг или 2 педи кал дали с 20 или 22 ще е едно и също с разлика 1 метър да кажем.
    А като е по-висока гумата какво става при вашите екстриймчета из Люлина,кантара дали не се променя и той?По-висок център,по-голяма нестабилност .....
    Според мене 20-та РазР 2 е идеална за нашите условияИмам в предвид ти знаеш каквоЗимата пробвах с 22-ки еми не видях разлика,пак се дърпа и пак се бута
    Тва е много обширна тема но рали-рейдове и пустиня тука малко трудно все пак..

Според мене е безмислено..Просто си разсъждавам тука с тебе..
    SUZUKI QuadSport - First on 4 Wheels !!!

Коментар

Първоначално публикуван от ! Алекс Преглед на мнение

Аз затова казах едното за сметка на другото
      При 22-те печелиш малко клиренс по-голям но при 30 см сняг или 2 педи кал дали с 20 или 22 ще е едно и също с разлика 1 метър да кажем.
      А като е по-висока гумата какво става при вашите екстриймчета из Люлина,кантара дали не се променя и той?По-висок център,по-голяма нестабилност .....
      Според мене 20-та РазР 2 е идеална за нашите условияИмам в предвид ти знаеш каквоЗимата пробвах с 22-ки еми не видях разлика,пак се дърпа и пак се бута
      Тва е много обширна тема но рали-рейдове и пустиня тука малко трудно все пак..

Според мене е безмислено..Просто си разсъждавам тука с тебе..
      За това не изказвам мнение а изяснявам плюсовтере и минусите.

По големия 700сс ще се тормози много по малко от малките 400-500сс но все пак за 7-8 карания на сняг, според мен не си заслужава целия комплект гуми ако незнаеш с сигурност какъв ще е ефекта върху машината.
      С четири RAZR 2 малко друсане на края на седалката няма къде да закъсаш до 20-30см сняг.

Коментар

Да за супер екстиймчета е по-добре с малки гуми,ама щом един КФХ минава значи и Раптор с 22'' отпред и одзад ще мине без проблем,а за разходки и лутане в горите и калищаците е по-добре по-големи,човека да си предцени сам къде и как кара и да решава.

Коментар

А в снега как е по-добре -> с максимално широки гуми и естествено хубав грайфер или с максимално тесни гуми (като при колите) ?

Коментар

Залагам на по широките,освен ако няма някоя скрита тайна ..

Коментар

Пробвал съм преди време на кфх 450 с по един цол нагоре предни и задни, ефекта беше повече търкал. Реално повишаваш клиренса с половин цол което не е кой знае какъв плюс освем да товариш машината повече и да я съсипваш, примерно на мен ми е късал болтовете на задния пиньон, разтега по бързо веригата и скапва пиньоните, мъчи двигателя. А това за калта почти не знам некой със спортно къде обича да се рови из тиняка ако искаш яко газ и екстриймчета минавай на по ниски гуми, пък верно ако ти се рови из калта сменяй машината.

п.п. Генчев Разр1 е оригиналната ти гума на КТМ-а, линк ти не требе.
              Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от yamaha-racing Преглед на мнение
                Да за супер екстиймчета е по-добре с малки гуми,ама щом един КФХ минава значи и Раптор с 22'' отпред и одзад ще мине без проблем,а за разходки и лутане в горите и калищаците е по-добре по-големи,човека да си предцени сам къде и как кара и да решава.
                Зависи от карача, но попринцип съм карал раптор700 със 20 цола отзад и му къртех корите за закуска а със 22 се усещаше, че е по-проходим.
                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                  Пробвал съм преди време на кфх 450 с по един цол нагоре предни и задни, ефекта беше повече търкал. Реално повишаваш клиренса с половин цол което не е кой знае какъв плюс освем да товариш машината повече и да я съсипваш, примерно на мен ми е късал болтовете на задния пиньон, разтега по бързо веригата и скапва пиньоните, мъчи двигателя. А това за калта почти не знам некой със спортно къде обича да се рови из тиняка ако искаш яко газ и екстриймчета минавай на по ниски гуми, пък верно ако ти се рови из калта сменяй машината.

п.п. Генчев Разр1 е оригиналната ти гума на КТМ-а, линк ти не требе.
                  И най на пред малко увеличение на разхода на гориво и резервни части единствения начин е дасе сложат по-долеми пиньони зада е горе долу съшото натоварването на двигатела и скоростите. И според мен ако се спазва това правило според мен няма спирка за тунинг и по големи гуми.

Коментар

Здравейте !
                    Реших да не правя друга тема за единия въпрос, та директно тука ще Ви питам.

Въпросът ми е как се справят гумите с размер 20x10 да кажем за 10 цола в пясъка. Тези 10 инча достатъчни ли са ? Говорим за гумите, които не се издуват като балони, а отгоре стават равни като плоскост ?

Ще съм Ви много благодарен за отговорите !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X