Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали е по-добре с по големи гуми отзад

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дали е по-добре с по големи гуми отзад

Оригиналните са ми 20 x 10-9 дали да си взема малко по високи. АТВто ще е малко по високо и ще върви малко по бързо предполагам. Също какви гуми ще препоръчате. Аз съм си харесал Maxxis Razr ili Razr 2. Какво мислите. Благодаря предварително.

От: Дали е по-добре с по големи гуми отзад

Първоначално публикуван от ivayloar Преглед на мнение
    Оригиналните са ми 20 x 10-9 дали да си взема малко по високи. АТВто ще е малко по високо и ще върви малко по бързо предполагам. Също какви гуми ще препоръчате. Аз съм си харесал Maxxis Razr ili Razr 2. Какво мислите. Благодаря предварително.
    И е така и не е. Да вярно ще върви по-бързо но ще е малко по-тромаво особено по истинските терени за атеветата и аз направих така от 18"х9х8 сега съм на 20х10х8 и единственото нещо което промених е предният пиньон с два зъба по-малко и пет километра по-малка скорост но спечелих по-добро поведение и стабилност извън пътя и по-добро ускорение.
    Успех в начинанието.

Коментар

Колега,имаш само два варианата за друг размер на джанти 9" и те са 20-11-9 и 22-11-9.
      За гуми имаш голям избор от марки - Максис,Дънлоп,ИТП,Кенда,Слашър ... твой избор
      Kawasaki KX250F

Коментар

Ако караш така слагай:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:020611201.jpg
Прегледи:1
Размер:81.8 КБ
ID:5208864

Чисто ще изглежда така:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:020611244.jpg
Прегледи:1
Размер:80.4 КБ
ID:5208865

Аз със 20'' не съм карал,ама и с 22'' е прекалено мощно,според мен не ги усеща,но със сигурност е по-проходимо.Сега обмислям да сложа и 22'' отпред

Коментар

Според мен, като сложиш по-големи гуми отзад ще ти се вдигне максималната скорост, но ще ти падне въртящият момент. Ако ти е достатъчно мощно атв-то мисля, че това не е проблем

Коментар

По- големите гуми товарят съединител, двигател и ос тъй като център на тежестта се измества и напрежението е по- голямо за машината най- вече при тръгване. Но нищо не пречи да пробваш с по- високите. Става и по- неудобно защото седалката те праща напред, но иначе си е по- проходима и висока.
            R 727cc BB KIT
            ZJ V8
            WK2 V6

Коментар

Благодаря за съветите. Мисля да пробвам с 21" Maxxis Razr. Някой ако доволен ли е от тях или да препоръча нещо друго.

Коментар

Извинявам се за оффтопика, но реших да не правя нова тема. Искам да Ви попитам какво означават числа на гумите. В случая 20-11-9 : 20 е ширината, 11 е височината и 9 си е цолажа, но според написаното май е точно обратното спрямо ширината и височината.
                Така ли е или се бъркам ?

Коментар

20х11х9

20-височина
                  11-ширина
                  9-цолаж

А колкото до по-високите гуми,според мене едното е за сметка на другото
                  SUZUKI QuadSport - First on 4 Wheels !!!

Коментар

Аха мерси

Коментар

Благодаря за съветите. Мисля да пробвам с 21" Maxxis Razr. Някой ако доволен ли е от тях или да препоръча нещо друго.
                      Може ли линк към конкретния модел на Maxxis Razr?
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ето ги и двата модела. Изглеждат еднакво, разликата е че Razr е с 4 плата а Razr 2 е с 6 и е двойно по скъпа.

http://avtogumi.com/bg/atv_tires/tir...hp?model_id=21
                        http://avtogumi.com/bg/atv_tires/tir...hp?model_id=17

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          Може ли линк към конкретния модел на Maxxis Razr?
                          Ееее.... много добре знаеш че 21 височина няма такъв размер
                          Просто колегата е сбъркал със цифрите
                          SUZUKI QuadSport - First on 4 Wheels !!!

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                            По- големите гуми товарят съединител, двигател и ос тъй като център на тежестта се измества и напрежението е по- голямо за машината най- вече при тръгване.
                            Само да вметна,че 4 бр. фланеца по 2-3 см. разрушават цялото АТВ пъти повече отколкото задни гуми с 2'' по-големи,а така като гледам почти всички слагат фланци.
                            Ако искаш да си остане здраво не трябва да го караш.

Коментар

Razr 2 държът мното по добре на кал и се пукат по трудно.
                              Ако сложиш 22ки ще трябва да свалиш един зъб на предния пиньон за да ти остане същото предавателното число.
                              Също отпред трябва да минеш на 23ки за да не ти потъне предницата.
                              Раптора няма да ги усети кой знае колко 22ките но ще стане по нестабилен в завой с висока скорост и при странични наклони.
                              Зимата в снега ще върви малко по добре заради по големия клиренс и ще вози мо меко.
                              И аз се замислях да сложа 22ки на КТМа но вече купих един чифт нови 20ки и май ще го пробвам до година.

На спотрни машони се слагат масово 23-отпред и 22-отзад за състезания в пустиня и рали-рейдове.

Сам трябва да си прецениш.

Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X