Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Варна - разходки из дън гори Тилилейски :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Варна - разходки из дън гори Тилилейски

Преди няколко дни и нас от Добрич ни предопредиха да не караме там че ще ни гърмят.Къде са нашите права,щом ловците имат и ние трябва да имаме.

Коментар

Хмм, за цялото трасе сме срещнали един "ловец". Слагам го в кавички, че той беше по-скоро на разходка, отколкото на лов. Както и да е, ще отидем следващия път някъде по на запад и се надявам, че няма да си пречим

Коментар

Aми да си ги заградат първо тея ДДС-та пък после да има реване, а и да вземат да се погрижат да има некакъв дивеч там че то само с пуцане не ставало май. А и по закон тая земя е държавна(на всички нас) така че еднолично да се определя кой има достъп и кой не е само във фантазията на ловджиите.

п.п. 500 човека на три четири села не сте ли малко малко, че то с голи ръце да ги ловиш тея прасета като ги преградите.
        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
          Aми да си ги заградат първо тея ДДС-та пък после да има реване, а и да вземат да се погрижат да има некакъв дивеч там че то само с пуцане не ставало май. А и по закон тая земя е държавна(на всички нас) така че еднолично да се определя кой има достъп и кой не е само във фантазията на ловджиите.

п.п. 500 човека на три четири села не сте ли малко малко, че то с голи ръце да ги ловиш тея прасета като ги преградите.

Коментар

И аз, съм ловец(по някога), но много ме отекчават тия бе! Караш си моторетката и хоп някакъв джип насреща, продължаваш и гледаш, някакви кибици, изтощени от пиене и безсъние, без грам надежда в очите, само една злоба им останала, към всякакви евентуални фактори, за техния куцуз!!!
            Eвгени Филчев
            Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Добра и спорна на всички !Първо в отговор на"ловните нападки",не знам за вас момчета/добре че сме ние атв-исти,кросисти,ендуристи/че иначе както е тръгнало тук около Варна,гора няма да остане.Второ относно маршрутите които/специално аз карам/едва ли някой нормалечовек ще се завре там.Трето ловните стопанства,поне тук в радиус от 60 км са или оградени или добре маркирани/факт/.И тук ме напушва на смях/хахахаххахах/патроните са скъпи,в криза сме-гъбарството е по ефтино от авджилъка.Всъщност не се заяждам/това са фактите/.

п.п:Благодаря,на всички които уважиха поканата.И малко статистика 20 човека/АТВ-та/старт.На 4 ти километър се разделяме според индивидуалните възможности/с изключения/2 групи от по 10 човека/бърза-"екстремна" и бавна"туристическа".По път с "инцидентни" включвания на още 2 атв и 3 мотоциклета.Колкото до удоволствието от,изминалата мото-туристическа забава,ще проличи.В последващо кара ако сте се похвалили и групата се увеличи.Миите моторите и наздраве,до почивните...
              Няма невъзможни неща!Или техниката е слаба,или парите са малко...

Коментар

Първоначално публикуван от boevski Преглед на мнение
                Горите около Варна неса много,а всички знаят обсега на една карабина.Преди с.Прилеп не са ловни райони ама винаги излизам да карам неделя следобед поне лова докато е за прасета.
                Митко маи не си много добре запознат къде е ловен район и каде не е за да правиш констатаций.Често минаваш покрай Алекса и се виждаме там ако не вярваш на мен питай го него той е в Кантарджиевската ловна дружинка каде е ловен район и каде не е.И още нещо това, че тази година ДДС-то разреши провеждането на състезанията на Тенев и Делфина на територията си догодина най вероятно няма да е така за което принос ще имат и хора като теб.Поздрави
                [FONT=Comic Sans MS]
                [/FONT]

Коментар

Пиша от позицията на един от участниците в това каране!

Имам приятели които са ловци и бих съжалявал ако сме провалили лова им, но е факт че :
                  1.Умишлено избрахме по-късен час на тръгване .
                  2.Когато коментирахме обратният маршрут по време на обяда избрахме такъв който да не навлиза / приближава териториите на които ловувате!
                  3.По целия маршрут не сме се засичали с ловци или техни коли . Не сме чували и изстрели а имахме много спирания и изчаквания.

Би било по-ефективно ловците които са участници в този форум да вземат отношение когато планираме каране а не след това!
                  Последно редактирано от Красимир Найденов; 30-11-09, 09:47.
                  0+,Bombardier DS650,Discovery II.

Коментар

Първоначално публикуван от keeway Преглед на мнение
                    Пиша от позицията на един от участниците в това каране!

Имам приятели които са ловци и бих съжалявал ако сме провалили лова им, но е факт че :
                    1.Умишлено избрахме по-късен час на тръгване .
                    2.Когато коментирахме обратният маршрут по време на обяда избрахме такъв който да не навлиза / приближава териториите на които ловувате!
                    3.По целия маршрут не сме се засичали с ловци или техни коли . Не сме чували и изстрели а имахме много спирания и изчаквания.

Би било по-ефективно ловците които са участници в този форум да вземат отношение когато планираме каране а не след това!
                    Вчера обеснявах на един друг твой колега който разбираше ,колкото теб,но няма как трябва да има полза от това разискване тук ,за да са доволни всички;

1.На свински лов се ловува почти винаги до тъмно
                    2.Всички гори около Долище са ловни територий разпределенив в съотношение по околните села(покрай колко хранилки и чакала минахте ,че ги правиш тези коментари)
                    3.Ако видите ловци гарантирано те не са на лов,защото ако са няма как да ги видиш(прасетата не ходят по пътя или полянките ,а търсят най-гъстото през деня),а чести истрели ще чуеш само на пъдпъдъчи лов,аковъобще чуеш нещо от звука на АТВ-то

Поздрави
                    Последно редактирано от ЦОНКО; 01-12-09, 20:20.
                    [FONT=Comic Sans MS]
                    [/FONT]

Коментар

Ето малко снимки от вчера - кал, баири, екстреми (тях не можах да ги заснема добре (( ).

Коментар

Много в началото

Оттук се разделихме на "бърза" и "начинаеща" група:

И пак се събрахме с "бързата" група, като стигнахме до "голямата вода"

Но водата не е проблем за амфибиите!

Спортни АТВ-та, кал и гора - 3 в 1 - невероятно добра комбинация ))

Ренегад с джанти за смяна - причина - удар в камък - как - неизвестно

Трудно за вярване, но факт

Бърза реакция на Ники Гочев - честит имен ден на него!

Кучето на Чукурово при бабата

Тук ни закара Пацо. Оттук ни започнаха екстремите:

Яко спускане - слаба фотографска техника

Следващ екстрийм (имаше още няколко помежду, ама кой има време да снима). Пацо ни се смее на мъките!

Крайни продукти

Последно редактирано от Atanas Atanasov; 06-12-09, 14:29.

Коментар

Добър и без авариен на всички!Благодаря на всички,които организираха,помогнаха и осъществихме/надявам се не за последно/последните два кааални уикенда.20000км Поглед през мойта каска:Много приятели,ново сформираща се/сериозна/ група,много газ/за мене кал/ и за финал много,ама много нови пътеки и деренца/пейзажа става все по-красив/около Варна/.Радвам се че всички вече са здрави и готови за сериозно зимно каране!

Само за старт:така изглеждат 20 атв-та/готови да щормувата/

този уикенд/5/12/ старта е обвит в мъглаааа.....
                          /за ориентир кръстовището на с.Каменар,посока с Долище

кипи трескава подготовка

...мога да ви отегча с различни ъгли на подготовката/да не изглежда,`e се повтаряме с колегите/
                          след два часа каране и Пак сме за снимка...

Историята е следната:Стартираме от база Crazy Fox Motors/по обиколна към кв.Владиславово,посока военните антени с.Кменар/.От там всички знаят пътеката посока"гйоловете"на с.Долище.От бесетката където Наско,спомена ръзделянето на групи.Слизаме към асвалта/по сечището посока Орешак/не знам за вас но аз съм "щастлив" уникална,мазна кал/.В никска точка ляв завой и започва"мърлянето".С леки варияции,на трасето групите се събираха и разделяха по-пътя през реките.Следва спирка с.Долище/начлото на дерето посока Изворите/трите воденици/.Спираме поради технически проблем,ренегада на Еди "посука"джанта

Взема се групово решение:Продължаваме към "трите воденици" до пристигане на сервизна група.И преди да започне"пързалянето"снимки за спомен...

Хахахха да не забравя да спомена двете хлапета/"герои" от Долище/,присъединили се към групата/напълниха ми душата.На водениците оставяме бързата група и по-обратната пътека хващаме посока с.Прилеп.Последваха още много нови пътеки,мазна калчица,газчица-абе "пълно щастие".

а сега за всички които обичат водните спортове...

http://www.youtube.com/watch?v=rNFfRtiRdtY
                          "Сърцето на АТВ-иста е щастливо само след кални бани"

http://www.youtube.com/watch?v=Cex0SA2hMdc

http://www.youtube.com/watch?v=54UMZaVlb-Y

п.п:може да се опише всеки маршрут точка по точка
                          Последно редактирано от xboy; 07-12-09, 12:30.
                          Няма невъзможни неща!Или техниката е слаба,или парите са малко...

Коментар

Живко, филмчетата с калните бани много ми харесаха

Коментар

Перфектните клипчета Живко браво !
                              Евала на всички в разходката Като си взема по-сериозна машина "някой ден" може да дойда с вас
                              [IMG]http://img.userbarz.com/18/3586.gif[/IMG]

Марин Маринов - 0885114702

Коментар

Първоначално публикуван от NooS Преглед на мнение
                                Перфектните клипчета Живко браво !
                                Евала на всички в разходката Като си взема по-сериозна машина "някой ден" може да дойда с вас
                                не чакай за някой ден, ами направо идвай само да се стабилизира малко времето и да не е чаак такъв студ. иначе чакаме снега

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X