Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Bashan или Shineray?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Bashan или Shineray?

Не съм съгласен с Motorpower за това , че китайците са повече марки от другите (не става въпрос за японци . А КТМ-а ? ). Колко марки имат китайците ? 3-4 ? Колко са истинските машини на пазара ? 6-7 ? Мисля обаче , че в тази тема не ставаше въпрос колко са здрави японците и колко китайците , но винаги някой повдига въпроса ?!
    Да се върнем на темата - Bashan ли да бъде Shineray ли да бъде ?
    Аз се изказах , ако има някой да казва ...
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    08седем9010З60
    MAKE RALLY NOT WAR
    Confidence in Motion

Коментар

лични впечатления от една шинерайка 200 кубика въздухар - супер , евала на машинката , върви си стабилно за китаец , ускорява добре и хубаво се кара в гората ... не е японец но тези си пари и кубици е направо муцка ! имаше само електроника сложена а вървеше с над 50-60 по черно и по нивите БЕЗПРОБЛЕМ !
      Няма кал - Няма кеф !!!
      Suzuki Samurai LJ410 1984
      Suzuki LTZ400 2008
      Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

По темата - на колегата blackrider мога от мене като съвет да кажа да си решава сам, никой няма да му даде точен съвет (в този форум само да прочете колко подобни статии има и вече този въпрос изглежда глобален като кое е първичното - кокошката или яйцето)...да седне и на двете АТВ-та, да ги покара ако може, нека погледне и пластмасите и заварките как са направени, в края на краищата да погледне и цветовите варианти дали го кефят, не на последно място - да сравни кеша и да скача смело. Над половината от проблемите винаги идват от задкормилното устройство, така че от него в най-голяма степен ще си зависи какви проблеми може да има с АТВ-то. Е има шанс да попадне на най-калпазански направеното АТВ от цялата партида, но и това с малко повече труд се оправя. А и нали имат гаранция в края на краищата.

И с риск да бъда наказан ще отговоря малко встрани от темата и на колегата peichev68 - само в България китайските марки АТВ-та са над 10, като 4-5 са вече по-известни заради няколко фактора, като активност на вносителите, ценовия диапазон и т.н. а иначе в Китай производителите на АТВ-та са стотици. Моето мнение е че след 4-5 години нещата ще се избистрят, от тези стотици китайски фирми ще се отфилтруват 4-5 гиганта и тогава японските и европейски производители здраво ще плачат (както вече плакаха производители на GSM-и, компютри, лаптопи и т.н.).

Коментар

Първоначално публикуван от Motopower Преглед на мнение
          И с риск да бъда наказан ще отговоря малко встрани от темата и на колегата peichev68 - само в България китайските марки АТВ-та са над 10, като 4-5 са вече по-известни заради няколко фактора, като активност на вносителите, ценовия диапазон и т.н. а иначе в Китай производителите на АТВ-та са стотици. Моето мнение е че след 4-5 години нещата ще се избистрят, от тези стотици китайски фирми ще се отфилтруват 4-5 гиганта и тогава японските и европейски производители здраво ще плачат (както вече плакаха производители на GSM-и, компютри, лаптопи и т.н.).
          Тука съм съгласен, не изцяло, но повечето е вярно. Аз твърдя, че цената която плащаш за китаец си заслужава както и смешните цени на резервни части и че китаеца не е такъв боклук какъвто повечето хвърлили се направо на японец го изкарват. Предполагам, че никой не се връща на китаец след по- добра машина. Но и практиката показва, че не винаги може да си сигурен в която и да е машина. По темата, в общи линии като се качиш и на 2-те си решаваш коя седалка ти е по- удобна и дали ти се занимава с водно охлаждане при башана и решаваш.
          R 727cc BB KIT
          ZJ V8
          WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
            Тука съм съгласен, не изцяло, но повечето е вярно. Аз твърдя, че цената която плащаш за китаец си заслужава както и смешните цени на резервни части и че китаеца не е такъв боклук какъвто повечето хвърлили се направо на японец го изкарват. Предполагам, че никой не се връща на китаец след по- добра машина. Но и практиката показва, че не винаги може да си сигурен в която и да е машина. По темата, в общи линии като се качиш и на 2-те си решаваш коя седалка ти е по- удобна и дали ти се занимава с водно охлаждане при башана и решаваш.
            Аз не виждам кой писал в тази тема се е хвърлил направо на японец , но няма значение . Пък какво има да се занимава с водно охлаждане ? Даже според мен си е по-добро . (иначе за мене най добро си е въздушно-масленото което на практика няма как да загрее)
            08седем9010З60
            MAKE RALLY NOT WAR
            Confidence in Motion

Коментар

Не си ограничавам пост-а само за пишещите в тази тема ми за всички която я четат и останалите. А с водното занимавката е като се затлачи радиатора, спука/среже гумено уплътнение, течове от тук от там в неподходящ момент...
              R 727cc BB KIT
              ZJ V8
              WK2 V6

Коментар

Shineray-a вози по-добре,но пък Bashan-a е по-здраво.Аз карам Zongshen и също съм доволен (за китайско).В никакъв случай е нямало при мене 4 часа карам-4 дена оправям!С него съм качвал 1000м надморска височина,вярно пада му веригата,но това е поради лиспата на обтегач,слага се не е хиляди,точно поради липсата на обтигач ми падна веригата по едно голямо нагорнище и спирачките дрои не ме спряха и си паднах 20 метра,като се объранх един път странично.След тва го обърнах сложих му веригата и пак се почнах да изкачвам върха,мисълта ми беше,че китаеца пада 20 метра и се преобарна един път и му нямаше нищо,който е имал китаец смао той знай за какво става въппрос,а повечеето хора с това са почнали и са си правили смаи ремонтите като мен и не ме е истрах да пипам по него и като стане нещо в гората сам да се оправяш,а като е японско и като нямаш опит те е истрах да барнеш нещо,защото е много скъпо или трудно се намира.
                Zongshen 200 --> Yamaha DT 125 R --> Suzuki DR 350 S --> Honda CR 125

Коментар

Първоначално публикуван от xhizors.nz Преглед на мнение
                  Shineray-a вози по-добре,но пък Bashan-a е по-здраво.Аз карам Zongshen и също съм доволен (за китайско).В никакъв случай е нямало при мене 4 часа карам-4 дена оправям!С него съм качвал 1000м надморска височина,вярно пада му веригата,но това е поради лиспата на обтегач,слага се не е хиляди,точно поради липсата на обтигач ми падна веригата по едно голямо нагорнище и спирачките дрои не ме спряха и си паднах 20 метра,като се объранх един път странично.След тва го обърнах сложих му веригата и пак се почнах да изкачвам върха,мисълта ми беше,че китаеца пада 20 метра и се преобарна един път и му нямаше нищо,който е имал китаец смао той знай за какво става въппрос,а повечеето хора с това са почнали и са си правили смаи ремонтите като мен и не ме е истрах да пипам по него и като стане нещо в гората сам да се оправяш,а като е японско и като нямаш опит те е истрах да барнеш нещо,защото е много скъпо или трудно се намира.
                  Имал съм китайско - правил съм го . Знам какво е . Вярно , може за парите които даваш да е добро , но китайците попринцип са около 200-250сс (те са по-популярни) . Ще го купиш за 2000лв - 2 и нещо що годе читав китаец . Не е ли по добре да дадеш още 1000-1500лв и да си купиш някакъв японец . Например - Хонда , Сузуки т.н . Части винаги има , било то за китайските или за истинските ! Пък и какво да те е страх да пипаш по японските ?
                  08седем9010З60
                  MAKE RALLY NOT WAR
                  Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
                    ... Ще го купиш за 2000лв - 2 и нещо що годе читав китаец . Не е ли по добре да дадеш още 1000-1500лв и да си купиш някакъв японец . Например - Хонда , Сузуки т.н . Части винаги има , било то за китайските или за истинските ! Пък и какво да те е страх да пипаш по японските ?
                    За 3000 -3500 какъв японец ще вземеш и в какво състояние??? И дали не е по-добре за тези пари АТВ с гаранция???

Коментар

Аз имах китайски мотор и не съм имал големи повреди по нещо дребно това,че се чупят много не е вярно лично мнение.А относно атв според мен Башан е по добрия избор.
                      Поздрави
                      [FONT=Arial Narrow][SIZE=5][COLOR=black]SUZUKI DRZ[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от Иван1 Преглед на мнение
                        За 3000 -3500 какъв японец ще вземеш и в какво състояние??? И дали не е по-добре за тези пари АТВ с гаранция???
                        Моля, моля гаранция, чак ми стана смешно на един приятел китайския мотор му затегна на 1000 и нещо километра. Има 3 години пълна гаранция ама магазина нищо не призна. Производителя не носел отговорност. То ясно че и от там ги мързи да си свършат работата, но просто при най - леката повреда на един китаец, която става много често. А после със месеци чакаш да ти сменят втулките примерно
                        Иначе знам, че Башана се слави като най - здравото китайско атв. Мисля, че водното охлаждане е по - добро
                        Non scholae sed vitae discimus.

Коментар

Аз мисля,че темата е вече за ключ,защото момчето,което нарпави темата каза,че щял да събере пари и да вземе нещо по-мощно!Апък и пак взехме да водим войни за китайските и японските машини.
                          Zongshen 200 --> Yamaha DT 125 R --> Suzuki DR 350 S --> Honda CR 125

Коментар

Първоначално публикуван от Иван1 Преглед на мнение
                            Ето снимки на една Хонда 250 която продадох преди 1 година за тези пари ! Не е като нова , но е в по-добро състояние от много китайци !

?
                            08седем9010З60
                            MAKE RALLY NOT WAR
                            Confidence in Motion

Коментар

Башан или Шайнрей
                              Емиииииии, я да помисля
                              Ами да, да - взимай твърдо.....третото

Коментар

Привет на всички, от доста време ви чета форума, много е полезен.Ще пиша в тази тема за да не го спамя излишно. Мисля скоро да се присъединя към вашата партия , насочил съм се към китаец. Поради няколко причини - първо АТВ, ниска цена, евтини части и тн., прочетох разбира се и за проблемите които създават, но .... както казват хората "Не може и *ура до края и душата в рая ". Та от прочетеното тук се спирам на Башан, та въпроса ми е може ли да ми кажете .... от къде да си го купя в крайна сметка търсих в интернет, в софия има магазини за всякакви китайци без него.

Мерси, предварително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X