Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Bashan или Shineray?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Bashan или Shineray?

Здравейте,изчетох доста теми свързани с китайчетата.Спирам се на тях поради това ,че няма да се кара често и не на интензивен оф роуд.Предимно искам да си го имам за играчка която чат пат да изкарам за 30мин до 1ч. Разбира се ,че цената е определяща в случая.
    Гледах и 2те машини,покарах малко шайнрея /за 2мин му се откачи някакъв маркуч и потече бензин/ Башана не съм тествал,но много ми ги хвали търговеца/аз пък не му повярвах,защото си е търговец/.

Моля,тези от вас които имат въпросните марки да споделят впечатления,чести проблеми. За да мога да взема крайно решение или да зе откажа въобще от покупката на АТВ. А над 4000лв на този етап не бих дал за нещо което ще събира прах в гаража в повечето време.

И 2те машинки са на една цена 2600 до 2800 лв.Даже шайнрея в кеш ми го дават за 2500лв
    Благодаря на всички отзовали се

До: Bashan или Shineray?

Първоначално публикуван от blackrider Преглед на мнение
    Здравейте,изчетох доста теми свързани с китайчетата.Спирам се на тях поради това ,че няма да се кара често и не на интензивен оф роуд.Предимно искам да си го имам за играчка която чат пат да изкарам за 30мин до 1ч. Разбира се ,че цената е определяща в случая.
    Гледах и 2те машини,покарах малко шайнрея /за 2мин му се откачи някакъв маркуч и потече бензин/ Башана не съм тествал,но много ми ги хвали търговеца/аз пък не му повярвах,защото си е търговец/.

Моля,тези от вас които имат въпросните марки да споделят впечатления,чести проблеми. За да мога да взема крайно решение или да зе откажа въобще от покупката на АТВ. А над 4000лв на този етап не бих дал за нещо което ще събира прах в гаража в повечето време.

И 2те машинки са на една цена 2600 до 2800 лв.Даже шайнрея в кеш ми го дават за 2500лв
    Благодаря на всички отзовали се
    Нямал съм нито едното - първото ми атв беше Зонгшен . Обаче от доста прочетени теми и приятели които имат такива мога да ти кажа , че Башан-а го водят по-здрав от Шинерая . Разликата е , че Башана е малко по-различен от другите китайци и е малко по-здрав и , че Башана е с водно , а Шинерая е въздухар . Ако имаш възможност според мен трябва да вземеш Башана .
    Последно редактирано от Preslav Peychev; 20-03-10, 09:01. Причина: Правопис
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    08седем9010З60
    MAKE RALLY NOT WAR
    Confidence in Motion

Коментар

Здравеите, аз съм малко новичак тук купих си шинерай и за момента съм си доволен от машинката , карам заедно с един башан , приател4ето вика 4е е много здрав само дето 4есто му падала верига , но това е от оптега4а дето го няма мисла 4е каквото и да вземеш щом е ново поне в началото няма да имаш проблем а до някаде си е късмет , така 4е вземаи и караи после сте му мислиме

Коментар

Първоначално публикуван от danchot Преглед на мнение
        Здравеите, аз съм малко новичак тук купих си шинерай и за момента съм си доволен от машинката , карам заедно с един башан , приател4ето вика 4е е много здрав само дето 4есто му падала верига , но това е от оптега4а дето го няма мисла 4е каквото и да вземеш щом е ново поне в началото няма да имаш проблем а до някаде си е късмет , така 4е вземаи и караи после сте му мислиме
        Здравей,кой модел си си купил на Шайнрея? А какво ми предлагаш да взема ? Башана или Шайнрея не разбрах? Казват ,че Башан вървял доста повече от Шайнрея ? Така ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от blackrider Преглед на мнение
          Казват ,че Башан вървял доста повече от Шайнрея ? Така ли е?
          Аз карам Башан и нямам преки наблюдения над Шинерай, доволен съм от него и не се оплаквам. А това дето викаш че кое вървяло повече ме съмнява, може и да има някаква разлика но по принцип двигатели и скоростите са еднакви, не виждам причина да върви едното повече от другото. Те казват и че Зонгшен се вдигал на 3-та ма ... Виж разгледай ги и двете атв-та, аз като взимах също не разбирах и дори не съм питал, но просто моя ми направи впечатление с по-изпипания начин на направа и затова избрах него. Гледах 2 шинерая но не останах впечатлен (но те бяха по стари модели...). Сам трябва да си прецениш!

Коментар

познатите казват Bashan аз си взех Shineray 250 , за вървене мисля 4е и двете си вървят превъзходно , но нали знаеш има една приказка парата прави борбата не знам как върви като цена Bashan другото е 2800лв

Коментар

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
              Нямал съм нито едното - първото ми атв беше Зонгшен . Обаче от доста прочетени теми и приятели които имат такива мога да ти кажа , че Башан-а го водят по-здрав от Шинерая . Разликата е , че Башана е малко по-различен от другите китайци и е малко по-здрав и , че Башана е с водно , а Шинерая е въздухар . Ако имаш възможност според мен трябва да вземеш Башана .
              Колега,не е точно така.Карам Шинераи 300,на едно излизане се сменихме с един Брьшлян и след 500м ми идваше да го хвьрля в дерето.Двете нямят нищо общо,не че шинерая е перфектен в сравнение с Рапрор,Поларис и др.,но е мн. по добре от Башан.А и е малко по здрав.
              898658335

Коментар

аз имам bashan 200цц 2007 година и сам доволен а и се продава ако те инт пи6и на ли4на
                Aprilia 125 1991
                Bashan 200c 2007
                Suzuki Vitara 1.6 16v 1993
                Suzuki Grand Vitara 2.5 1998

Коментар

Първоначално публикуван от mitko y260 Преглед на мнение
                  Колега,не е точно така.Карам Шинераи 300,на едно излизане се сменихме с един Брьшлян и след 500м ми идваше да го хвьрля в дерето.Двете нямят нищо общо,не че шинерая е перфектен в сравнение с Рапрор,Поларис и др.,но е мн. по добре от Башан.А и е малко по здрав.
                  Да ти кажа и двете са китайски и все се чупят така че ... пък и все пак твоя е 300сс и би трябвало да е малко по-добър.
                  08седем9010З60
                  MAKE RALLY NOT WAR
                  Confidence in Motion

Коментар

Да ти кажа и двете са китайски и все се чупят така че ... пък и все пак твоя е 300сс и би трябвало да е малко по-добър.
                    Незнам имал ли си китайско, че да говориш така, хиляди пъти е обсъждано за разликата в здравината между китайско и японско и обикновено японските са с основни ремонти да двигател, докато китайските са я верига, я свещ, я нещо дребничко. Както и да е, каквото и да вземеш от двете, няма да съжаляваш за тая цена стига да го подържаш. Иначе може да го поставяш на каквито искаш изпитания, ще видиш тогава колко е здраво, особено ако си под 100 кила
                    R 727cc BB KIT
                    ZJ V8
                    WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                      Незнам имал ли си китайско, че да говориш така, хиляди пъти е обсъждано за разликата в здравината между китайско и японско и обикновено японските са с основни ремонти да двигател, докато китайските са я верига, я свещ, я нещо дребничко.
                      И какво ти си поредния който се заяжда в тема за китайци ли ? Един път се заядох и ми стигаше , ама то ... и какво искаш да кажеш ? Че китайското е по-здраво от японското ли ? Аз така го разбирам ! Поне като карам японско не го правя след всяко каране Китайците се чупят така ... по малко , обаче се правят след всяко каране . Добре било то свещ ли верига ли ииии ? След всяко каране ли трябва да ги правя тия неща ако карам такова нещо ? Ако китайските са по-здрави защо да не си накупуваме едни по 110сс ? Японското човек го прави 1 път на 1 година , ако и толкова има . При китайците работата е , че караш 4 часа - правиш 4 дена !

И между другото като гледам накъде върви работата и тази тема ще я заключат !
                      08седем9010З60
                      MAKE RALLY NOT WAR
                      Confidence in Motion

Коментар

Мерси на всички за информацията която ми дадохте. Окончателно се отказах за сега от покупката на АТВ. Ако взимам ще бъде над 600сс. и нещо което да си заслужава парите.

Коментар

И какво ти си поредния който се заяжда в тема за китайци ли ? Един път се заядох и ми стигаше , ама то ... и какво искаш да кажеш ? Че китайското е по-здраво от японското ли ? Аз така го разбирам ! Поне като карам японско не го правя след всяко каране Китайците се чупят така ... по малко , обаче се правят след всяко каране . Добре било то свещ ли верига ли ииии ? След всяко каране ли трябва да ги правя тия неща ако карам такова нещо ? Ако китайските са по-здрави защо да не си накупуваме едни по 110сс ? Японското човек го прави 1 път на 1 година , ако и толкова има . При китайците работата е , че караш 4 часа - правиш 4 дена !
                          Ти си го написал точно както щях да го напиша. Не казвам, че са по- здрави. Това, че не го правиш след всчко каране ти удължава ремонта след следващите няколко карания въпреки, че е японец. Това 4 часа- 4 дена, за това те попитах дали си карал и кои около тебе има катайче, че да го кажеш това без лични впечатления, ми от общи приказки. Сам каза 1 път на година, ама основно правене!!! Просто ми писна от писане против китайците, при положение, че на която и да е разходка обикновено китайците си се прибират без никаква допълнителна намеса (освен ако не е гума или клон се набие при ел. кабелите). Така, че не пиши по слухове или някой пълен трошляк около теб. Ако китаеца е подържан и изправен, няма грижи. Това искам да кажа! Не, че няма да взимам и аз японец 450+ другия сезон. Ако до тогава искарат китаец 450+ обаче, ще взема китаеца, защото парите си заслужават, а за момента няма толкова силен. Не да давам х3 или х4 заради марката (ако имаш понятие от маркетинг бранд и реклама)!
                          R 727cc BB KIT
                          ZJ V8
                          WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                            Ти си го написал точно както щях да го напиша. Не казвам, че са по- здрави. Това, че не го правиш след всчко каране ти удължава ремонта след следващите няколко карания въпреки, че е японец. Това 4 часа- 4 дена, за това те попитах дали си карал и кои около тебе има катайче, че да го кажеш това без лични впечатления, ми от общи приказки. Сам каза 1 път на година, ама основно правене!!! Просто ми писна от писане против китайците, при положение, че на която и да е разходка обикновено китайците си се прибират без никаква допълнителна намеса (освен ако не е гума или клон се набие при ел. кабелите). Така, че не пиши по слухове или някой пълен трошляк около теб. Ако китаеца е подържан и изправен, няма грижи. Това искам да кажа! Не, че няма да взимам и аз японец 450+ другия сезон. Ако до тогава искарат китаец 450+ обаче, ще взема китаеца, защото парите си заслужават, а за момента няма толкова силен. Не да давам х3 или х4 заради марката (ако имаш понятие от маркетинг бранд и реклама)!
                            Имам понятие - спокойно Имал съм китаец и знам какво е - имал съм японец (и сега имам) . Та така де ... кажи ми един човек който е имал японец и да се върне на китаец ? Просто кефа при японеца и много по-хубав и различен !
                            08седем9010З60
                            MAKE RALLY NOT WAR
                            Confidence in Motion

Коментар

Има и друго нещо - японските производители са 3-4 известни на всички марки, които държат на името си и не си позволяват експерименти с качеството, докато китайските фирми в момента са доста, борят се за пазари за сметка на цени и качество. А всички знаем, че в България цената почти винаги е определящият критерий. Затова като видиш някое китайско АТВ, което струва няколко пъти по-евтино от съответното японско не можеш да очакваш еднакво качество. А ако качеството е както трябва, то и цената си е по-висока, и тогава страдат продажбите....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X