Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за покупка на АТВ-китайско

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съвет за покупка на АТВ-китайско

Немога да разбера защо като кажите Китайско и всичките виакте боклуци,не стават.Всеки зане него си ако на него му трябва за разходки (а не за hard offroad) едно китайче ще му свърши работа,вярно ще трябва да му смени някои работи,но пак няма да му излезе много пари.Това е от мен
    Zongshen 200 --> Yamaha DT 125 R --> Suzuki DR 350 S --> Honda CR 125

Коментар

Първоначално публикуван от yamaha-racing Преглед на мнение
      Аз не че си хваля Китаеца,ама да ти кажа още ми се не е случвало да тръгна някъде на преход и то да ме предадекараме по 7-8 часа на ден в група с мотори и до сега не ми се е случвало аз да провалям групата.
      За твоето атв става на въпрос
      Колеги,явно всички АТВ-та си имат слабости.Кои от скъпа подръжка кой чупливи,кой ефтини и т.н.Най-важното е кой какво може да си позволи и дали ще му върши някаква работа,било то и само за забавление(както в моя случай). Много изчерпателни бяхте по темата ми за което съм ви благодарен.Желая на всички лек и безавариен поход из планините и весело посрещане на новогодишните празници
      Кой каквото си надроби,това ще сърба!!!

Kia Sorento 3.5 V6

Коментар

Хора стига сте плюли китайчетата . Ако се замислите преди години , когато е нямало японски мотори в България , вскички са карали СОЦ машини и никой не се е оплаквал от тях, а са се чупели постоянно , че даже сега ги и хвалят . По същото време си е имало и японски мотори , ама са били една торба пари и затова не са се карали . Сега е същото , японските машини неможе всеки да си ги позволи , затова си взимаш китаец и караш , правиш , псуваш и това е . Аз лично съм свидетел как китаец кара с масло М 10 и още не му е блокирал мотора , а е на 1 година и половина . Ако си мераклия човек може да си подобриш китаеца и да стане златен и то за не много пари . Единствените проблеми при китаеца май е окачването , ама се лекува с амортесьори от лада и втулки от пластмаса .
        http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Абе той човекът си е купил отдавна неговия китачик, ама като гледам какви спорове се водят та реших аз да се включа с моя "китайски" опит.
          1. Башан 200-7 имаме 2 броя на 370 (420) км
          Пъргава удобна машина с много добра конструкция за любителско каране дори и доста динамично. Купих едното и то толкова ме изкефи в първите дни че отидох и купих и второ. За съжаление се оказаха трошливи и лигави.
          Повреди до момента:
          -бутон за палене - сменен и на 2-те
          -ключ на таблото - сменен и на 2-те с такъв за 150 кубика
          - вентилатори за охлаждане - сменени и на 2 те с такива от друг модел
          - вентилатори от другия модел - единия издържа 1 каране и пак е сменен
          - скорости - на едното започнаха да включват трудно и веднаж изключиха а после и блокираха в най лошия момент (какво следва не зная) После като мина зора заработиха пак ??
          -задни оси/главини - конструктивна грешка с луфт над милиметър. Току що ги преработихме на струг и ги залепихме с осигурител на резби. Още не знаем дали ще държат или ще ги сменим с оси от друг модел.
          - усукан кормилен прът довел до контузия
          - изпаднала планка на седалката
          - нямат ръчни спирачки и въпреки усилията ни не стават и това е
          - раздрънкано спирачно апаратче на едното атеве
          - счупени спирачни казанчета и на двете сменени с нови (едното падна в/у ауспуха , разтопи се и останах без спирачки на 25 км от нас)
          - водна помпа на едното сменена с нова
          2. ЦФ-Мото имаме 1 брой на 380км
          Повреди до момента:
          - не пали при отрицателни температури
          - пали трудно при положителни температури ако не е палено 3-4 дена
          - повреден шалтер сменен гаранционно

Е така сега статистиката я имате. И двете марки са китайски, правете си сравнение и изводи. Цената на ЦФ е по три в сравнение с БАШО обаче толкова повреди за тия никакви километри дори и дебил като мен не може да прости.
          Последно редактирано от batvaljo; 18-05-10, 23:52.

Коментар

От: Съвет за покупка на АТВ-китайско

Eдин приятел има някакъв китаец и изобщо не е дожолен от него.3 дена го правят само 10 минути го карат.Брат му си взе АТВ за 2500лв. и даде още 2000 за ремонти.По- добре според мен е да дадеш още 2-3000лв. от горе и да вземеш прилична японска машина. В момента чисто нов Яамаха раптор 350цц е 8500лв.

Коментар

Първоначално публикуван от achkata95 Преглед на мнение
              Брат му си взе АТВ за 2500лв. и даде още 2000 за ремонти.
              Колега,само по-спокойно с тези 2к.Това е нвъзможно,просто за тези пари които ги казваш няма токолва работи да се сменят.А и говори от личен опит не някой да разкаже на тебе!
              А относно колегата,който пусна темата-да вазима Башо и да му сед радва,щом му трябва за разпускане
              Zongshen 200 --> Yamaha DT 125 R --> Suzuki DR 350 S --> Honda CR 125

Коментар

Странно как 50% от тези който пишат коментари са такива хора който не са имали китаец аз имах башан 250 кубика 1 година и му навартях близо 2000 км и то само из горите и мога да кажа че е мн по здраво от колкото очаквах единствения проблем ми беше че зимата трудно палеше и ми замръзваха жилотата от време на време тва че ти се счупело там някво копченци не мисля че е кои знаи какав проблем .. макар и да съм нямал такав ама нз вие какво очаквате китаец за 2000 сравнявате с японско за 7 8 хилки еми и аз ако имах пари бих си взел японско ама нямам затова си зех китаиско човека си пита какво китаиско да си земе явно има 2 3 хиляди за атв и изка възможно наи доброто да си вземе за тези пари а вие не си взимаи китаиско ала бала ми даите на човека о6те 4 5 бона да си вземе японско аз лично смятам че башана за цената си е доста добър изпор а и има части доста за него и не са скъпи

Коментар

колега не купуваи китаец. а ако купиш си купи и инстромент да сягаш болчета.

Коментар

Първоначално публикуван от milkoiliev Преглед на мнение
                    колега не купуваи китаец. а ако купиш си купи и инстромент да сягаш болчета.
                    Колега първо се научи да пишеш и после изказвай мнения. Няма значение кво АТВ ще си купи колегата при всяко АТВ си трябват ,,инстромент"и за поддръжка. Какво като много имаме Китайки авта и кво да умираме ли. НЕ всеки има 8-10 хилки за Японско. Първото ми АТВ е Кейлай100 и две години го търкалях съм му сменил само тампони на амортисьорите и втулките на задното рамо и съм минал 3400 с него. Пролетта взех Зонгшен 250 въздухар за 1800 нов в кашон зглобих го и досега 800 километра само оптегач на веригата съм направил и смених на маслото. А ма и частите са в пъти по скъпи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X