Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Shineray XY250?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Shineray XY250?

Първоначално публикуван от juST Преглед на мнение
    Ами незнам каква е разликата,обаче знам каква е приликата,а именно:И двата са пълни таралясници!!!
    Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
    +1

Може да ми изтриете тая публикация ама ..
    абе вие сте големи дразнители, уважавайте желанията на хората това е форум за смислени мнения, а вашитее не са такива те за елементарен спам, лъха малко на избиване на комлекси. Вие нали имате японски атв-та и си ви кефят карайте си ги тогава и се мслете за ебати пичовете не виждам за каво злобеете на момчето. Също така припомням, той го иска да си се разхожда насам натам, най малкото японски с регистрация са екзотика. Не е казал че го иска за да става пръв в шампионата, а и за това да го иска не бъдете сигурни че няма да е по-бърз от вас, защото са единици хората в бг които могат да оползотворят мощността на японско атв.

Коментар

Първоначално публикуван от kvv Преглед на мнение
      абе вие сте големи дразнители, уважавайте желанията на хората това е форум за смислени мнения, а вашитее не са такива те за елементарен спам, лъха малко на избиване на комлекси. Вие нали имате японски атв-та и си ви кефят карайте си ги тогава и се мслете за ебати пичовете не виждам за каво злобеете на момчето. Също така припомням, той го иска да си се разхожда насам натам, най малкото японски с регистрация са екзотика. Не е казал че го иска за да става пръв в шампионата, а и за това да го иска не бъдете сигурни че няма да е по-бърз от вас, защото са единици хората в бг които могат да оползотворят мощността на японско атв.
      Еее ... аз нямам никакви лоши чуства нито към момчето нито към теб ! Чак сега прочетох , че ще го ползва само за баирите . Ами ако е само за там - ВЗИМАЙ . Обаче после ако тръгне да кара повече китаеца няма да му е добре според мен .
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      08седем9010З60
      MAKE RALLY NOT WAR
      Confidence in Motion

Коментар

Мисля ,че вече доста написахме за тази темаКазахме му на човека нашите мненияКаквото си реши За мен на темата трябва да и се удря катинара
        Kawasaki KX250F

Коментар

Shineray са доста сериозна фирма с износ за USA
          От април месец имам 3 машини
          Shineray XY150ST

Оказа се, че проблемите когато има такива са от лошото сглобяване на търговеца след пристигането им от Китай и малко ниско разположения предпазител на веригата.Машинките са до 90 кг но издърйат геройски приятели по 120 по тежките преходи около Котел без грижи.Така пич вземаи си китайяето и си гледай кефа

ето линк с техническата характеристика:http://www.atvvarna.com/atv-shineray...xy150st-5.html

Коментар

Ще се взима китаец! На тази цена това е най-доброто, не ми трябва повече за целите с които ще го използвам, понеже някой спомена за килограми аз съм 70кг. Благодаря на тези които ми помогнаха с информация, а на другите безавариино каране на "истинските АТВта". След някоя друга година ще си взема по-голямо, пък може и в шампионата да участвам. Заключваите!
            '98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
            '95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
            И разни BMW-та...

Коментар

Като го вземеш пусни снимки и дай впечатления от атв-то,от сега да му се радваш много и подготвяй спестявания,че ще трябват
              [B]Honda 450R
              Kawasaki 450R -продава се!
              Range Rover Sport 2.7 stormer ;)[/B]

Коментар

аз ще пусна едно мнение от китайчо след днешното ми каране! такаа имам го от 3 дни близо, но днес се поотпуснах да го тествам по- хубаво! На около 150 км е вече и ми остават 150 до разработка! За 150 км лапна към половината резервоар, което клони 5/100 разход- Оценка 6! Като двигател мога пак само хубави неща да кажа за китайчо- двигателя е пъргави и не се мори лесно, не е шумен и дърпа с лекота за 250 кубика атвнце... към 80 кила съм и с екипировката съм 90, а това копеле ме разнася като прани гащи. не му трябва по- як двигател на това шаси... виж ако е 450 или 700 кубика е друго нещо. Пак 6ца му праскам. Като окачване е супер, има си настройки, гресьорки и по неравностите се представя много прилично! Китайските гуми си драпат стабилно- днес го хвърлях в много сериозно калищаци и без проблеми си излиза, една река форсирах- беше почти цялото под вода и си мина като пич с малко повечко газ. Задния мост е малко нисичко и отвреме навреме се чува скръцване от някое и друго камъче, но като гледам щита е сигурен и не се притеснявам много много! Пъргаво, относително маневрено, харчи малко... за мен си е чудесно гадниче!

Коментар

Първоначално публикуван от nvkolev Преглед на мнение
                  Имам един приятел който имаше Шинерай 250.На всяко каране поне по 3-4 пъти му пада веригата.Човека слага някви работи за да не пада ама тя си продължава да пада.И най-накрая се ядоса и взе ,че го продаде.Затова не го препоръчвам
                  е не можах да се сдържа, а сети ли се приятеля ти да я обтегне? аз вече година и половина карам Shineray и засега не се е налагало групата да ме чака или да се прибирам с проблеми. Единият Shineray XY250STIXE е 4300км+ другият ми XY350ST е 2700км. Със XY250STIXE миналата година съм карал на състезанието по мотокрос в Елена, а с 350дката бях тази година на SM ATV Varna.
                  ATV Shineray АТВ

Коментар

Имам два Шинерай 150 автомат за децата и два Башан 200 с водно за жената и голямата щерка. Регистрирани.
                    Башаните хлопат и водното тече. Затягаш задни главини и пак се разхлопват. Затягаш регулируемите им шарнири на кормилото и пак се разхлопват.
                    Шинареите са по-здрави откъм окачване , но са спънати и с малки гуми. Жестоко им чегъртат спирачките, но не накладките а апаратчетата трещат. Децата ги е страх да ги карат - мислят че нещо ще се счупи.
                    Имам и ямаха 650. При нея няма такива глупости. Но не се регистрира а струва безброй пари.
                    Избирай сам.

Нито едно от 5-те не ме е изненадвало с "непалене". Китайците палят направо кефещо, от чукване. Някак си стабилно и с увереност.

Просто споделям опит. Малко хора имат и Чайна и Джапан.
                    Последно редактирано от batvaljo; 27-09-09, 21:02.

Коментар

В крайна сметка нали осъзнавате че Китайското АТВ което го купувате ново за 2-3к лв. от България си има себестойнст.

1. транспортиране от Китай до тук - 200-500 лв. в зависимост от това колко АТВта са внесени
                      2. ДДС+Мито 30% от сумата на АТВ'то + транспорта
                      и това е перфектния сценарии при който се внася примерно 1 контейнер и се продава веднага
                      иначе в цената се включва и съхранение - наемане на склад или съхранение за собствена сметка и тнт.

сложете поне 500 лв. (повечето взимат повече) печалба за вносителя

и сега се пробвайте да сметнете колко струва да се изработи това АТВ в китай, като не забравяте да сложите и печалба за производителя

и след като видите каква е сумата, я сравнете с цената на 2 предни амортесьора за АТВ Хонда например и чак след това сравнявайте японското с китайското

интересното в случая е че за тази цена , китайските АТВ'та са изключително здрави, съответно ако имате малко ъкъл в главата можете да му направите допълнителни модификации за здравина и тнт. някои неща не са доизмислени при тях, но пък с минимални средства можете да ги коригирате.

аз имам 2 Китайчета Shineray XY250STXE които не спирам да тормозя - тропат, лопат, стържат но палят от четвърт и луфтове няма (разбирасе след малка модификация)
                      та ако си падате гъзар с много пари и искате нещо стегнато и японско е единия вариант - другия е по забавен ако си падате по майсторенето и удоволетворението от това че сте направили нещо с което сте подобрили няколко пъти поведението на АТВ'то.

съприкосновенията ми с хонда до момента са относно пистов мотор и са както следва.
                      1. светлоотразител - 40лв.
                      2. пластмасов калник със светлинка за номер 305 лв.
                      3. мигач - 1 бр. 140 лв.
                      4. огледало - 1бр. 160 лв.
                      сумите за важните неща са много по интересни

Коментар

Здравейте ,
                        искам да споделя личен опит за китайчетата и япончетата.

1.Ако имаш 6-7000 лв. и пари за поддръжка за приличен японец -действай,без да се чудиш.

2.Тръпката да караш японец 700кубика и 250 китайче няма сравнение.Но и на двете е кеф.

3.Чупят се и двете. при едното ремонта ти струва символична сума
                        докато при другото може да отделиш половин заплата.На кфх700 главина на предно колело + лагер ми струваше 400 лв с работата в серива при Еди. Шайнрея-4 шарнирни болта с нови втулки на 4-те носача с работата- под 100 лв. в Дървеница.

4.Ако бюджета ти 2-3000 лв си вземи китайче за първо атв и не се мъчи.

5.ако избираш от китайските марки-ти препоръчвам Шайнрей или Башан.Тези 2 модела 250stxe и Bashan bs200s-7 са сполучливи . Аз съм за Шайнрея , не само защото имам такъв , а защото и аз се колебаех между тези два модела миналото лято и надделяха неща като сервизно обслужване и услуги,които предлагаха търговците, а според мен е по-надежден. пак е с дискови спирачки.

И все пак ако имаш възможност си вземи японец.

....а това за веригата стегнете я

Коментар

Вие ся изкарахте,че и 2 се чупят като за светонов...на китаеца ще му направиш,над 10 неща преди да се счупи,а и вие предполагам с използвани атв-та я сравнете 1 раптор 250 и 1 башан,ако го карате по чено и то както трябва колко ще издържи...а относно японското атв ако го караш по асфалт просто шанса да му се развали нещо се понижава до минимален,освен тези неща който си се сменят редовно...като маслото,въздушния филтър и т.н
                          [B]Honda 450R
                          Kawasaki 450R -продава се!
                          Range Rover Sport 2.7 stormer ;)[/B]

Коментар

само дето японското не може да го караш по асфалт защото не се регистрира. А за цените ще кажа че миналия месец си смехих всички кормилни накрайници след 1-година каране се бяха разбили новите /същите / бяха по 4 лв бр. а тези на А-рамената 8 лв. задната ми ос е 90 лв/не съм я сменял въпреки че скачам с атв то и съм 110 кг/, един приятел сменя неговата на ямаха 660 цената беше 800 лв.

Коментар

Нека не влизаме в спор , обаче е пределно ясно че на една ямаха ще и се разбие оста много по-късно от на един китаец . Китаеца е само за леки разходки , а японското е за по хард каране .
                              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                              08седем9010З60
                              MAKE RALLY NOT WAR
                              Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
                                Нека не влизаме в спор , обаче е пределно ясно че на една ямаха ще и се разбие оста много по-късно от на един китаец . Китаеца е само за леки разходки , а японското е за по хард каране .
                                Е колко по късно едното го взимаш ново а другото на 5+ години

друг е въпроса че съм виждал една хонда която беше сигурно на 10 години дето не спираха да я тормозят усукана изпочуепни пластмаси нон стоп на пълната газ се кара няколко преобръщания и още върви

също така съм виждал китаец на 1 год да прилича на гъз се едно е на 10 години - но тук всичко опира до собственика
                                на китаеца по често ще му сменяш части, маслото ше му тече съответно по евтино, но пък няма мощносттта на японските двигатели. на японското по рядко ще му сменяш части но наложи ли се, ше ти олекне джоба

ново японско АТВ - съм твърдо за! ако си го караш като твое сигурно никога нищо няма да ти с еналага да му смениш съответно струва еди кви си пари

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X