Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете ми за избор на АТV

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помогнете ми за избор на АТV

Добър вечер на всички !

Както може да видите съм нов във форума, но не и нов в мотоспорта . Притежавах YAMAHA YZF450, но се разделих с нея след като едва не умрях. Реших да мина на АТV, поне докато ми преминат травмите. Та да преминем към темата.. Днес пообикалях софииските автокъщи и гледах атв-тата. Харесах един раптор 700cc, но беше 10 000 лв. А за първо АТV не мисля да се изхвърлям чак толкова. Знам че има добри хора тук, които биха ми помогнали да избера. Да кажем че бих дал 3000 4000 лв. Искам да е най малко 250 cc. На 20 години съм, тежа около 87 кг, висок съм 187см. Повтарям че нямам опит с четириколките . Моля даите ми съвети къде и какво да търся. Искам до края на месеца да го имам! И как стоят нещата с китайските? Гледах ги, цените ниски, но сервиз имат ли? Може да ходя към Дупница ако имам време в събота, ако някои разбирач има път натам да дойде с мен да изберем заедно . Имах възможността да покарам един Раптор преди седмица и от тогава не мога да си избия атв-тата от главата. И така, надявам се да ми помогнете... От доста време чета форума, но все нямах време да се регистрирам. Виждам че всички сте като едно голямо семейство дано и аз стана част от това семейство . Ако съм изпуснал някоя характеристика за АТV-то, моля питаите ме

С уважение: Алекс

До: Помогнете ми за избор на АТV

Здравейте, добре дошли !
    Първо искам да Ви попитам какво искате да е атв-то : автоматик или със скорости?
    За китайските има доста теми в който можете да прочетете това-онова, а даже и нещо повече.
    Горе главата, дори и да е празна!!

Коментар

Здравей.
      Щом си карал YZF450 се надявам,че имаш поне малко опит с мотори и и си мисля,че китайско АТВ 250cc ще ти е малко.Щом можеш да отделиш около 4000 лева може да си намериш и някое японско АТВ втора употреба макар и малко по-скъпо.Рагледай форума и виж,можеш да си харесаш някакво АТВ, има доста.

Коментар

Ами, щом си минал през този метеор, може би е по добре за известно време да се качиш на нещо планинско - 4х4 имам в предвид. По отношение на сервизната поддръжка според моите наблюдения на първо място е Кавазаки, заради Еди моторс, а по отношение на удоволствие и удобство Поларсис, следван неотлъчно от КанАм, но за такова парите няма да ти стигнат. Разумния компромис, както винаги е Гризлито на Ямаха.
        Успех в избора!
        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Според мен ще ти е добра някоя хонда (най-удобни като за 1-во атв) като за първо атв , защото все пак има голяма разлика от крос до атв.Аз мога да ти предложа една хонда трх 250 48 коня за 3500лв
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          08седем9010З60
          MAKE RALLY NOT WAR
          Confidence in Motion

Коментар

Един приятел си продава Yamaha-ta,модела е YFZ 450 и ще ти пасне перфектно щом вече си карал YAMAHA YZF450.
            Цената и беше около 5-6 000лв.

Коментар

Първоначално публикуван от Николен ATV Преглед на мнение
              Един приятел си продава Yamaha-ta,модела е YFZ 450 и ще ти пасне перфектно щом вече си карал YAMAHA YZF450.
              Цената и беше около 5-6 000лв.
              Градски, човека се оправя от травмите, а ти го каниш да придобие нови.
              А иначе таз машинка, дето му я предлагаш си е супер яка!
              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

така и не разбрах, с скорости ли да бъде или автоматик?

поздрави
                ONLY 4x4

Коментар

Ето ме Малко вечерях (точно за 30 мин ме нямаше и сте писали) . Сега няма да си играем с автоматици, нещо със скорости или полуавтоматик върши работа. Да ви кажа преди около 2 3 седмици карах едно малко китайско, ей така на шега 150 cc, полуавтоматик, умрях от кеф как върви по локвите и как бръмчи, ама минах през едно езерце и изгасна и му се развали стартера.. после го палихме като му давахме ток с една отверка ( да даде малко на късо).

KFX7oo Четох за китаиските, но на вас какво ви е мнението за тях. Не искам да се пребия някъде, доста важно е здравето ми след това падане дето преживях. По натам ще ви се похваля с операциите си .

jalil, опита с мотори го имам. Преди Ямахата съм имал Хонда 250 xr, още по- преди Kawasaki kx85, а в детството си имах Малагути 50 . Абе и аз мисля че 250 ще ми е малко, но знам ли..? Като за първо АТV се позамислих какво точно търся. Ще го карам по гората, като за начало по черни пътища Ми за сега 4000 лв най много мога. Не знам къде да търся приятели. По автокъщите има по 1 2 броики и те не са със света. Не знам как да прикача Раптора, които гледах днес, толкова се влюбих в него, но пък е доста тежък, мисля че беше най-малко 150 200 кг, а съм свикнал с мотора, които беше доста лек.

chris_vicom, 4x4... изглежда ми огромен полариса..
                  peichev68, да ти напиша на лична скайпа си, да ми пратиш снимки? трх-а коя година е? И със скорости ли е?
                  Николен ATV, бате и ти ми пиши на лична скайпа си ще е смешно ако от ямаха отида пак на ямаха и пак се пребия ама ямахите са ми страст..

Извинявам се за страшно дългия пост и.. знам че теми като моите има много, просто наистина искам най-доброто, а и да намеря с кой да карам
                  Последно редактирано от alex007; 04-06-09, 23:22.

Коментар

Ето ме Малко вечерях (точно за 30 мин ме нямаше и сте писали) . Сега няма да си играем с автоматици, нещо със скорости или полуавтоматик върши работа. Да ви кажа преди около 2 3 седмици карах едно малко китайско, ей така на шега 150 cc, полуавтоматик, умрях от кеф как върви по локвите и как бръмчи, ама минах през едно езерце и изгасна и му се развали стартера.. после го палихме като му давахме ток с една отверка ( да даде малко на късо).

KFX7oo Четох за китаиските, но на вас какво ви е мнението за тях. Не искам да се пребия някъде, доста важно е здравето ми след това падане дето преживях. По натам ще ви се похваля с операциите си .

jalil, опита с мотори го имам. Преди Ямахата съм имал Хонда 250 xr, още по- преди Kawasaki kx85, а в детството си имах Малагути 50 . Абе и аз мисля че 250 ще ми е малко, но знам ли..? Като за първо АТV се позамислих какво точно търся. Ще го карам по гората, като за начало по черни пътища Ми за сега 4000 лв най много мога. Не знам къде да търся приятели. По автокъщите има по 1 2 броики и те не са със света. Не знам как да прикача Раптора, които гледах днес, толкова се влюбих в него, но пък е доста тежък, мисля че беше най-малко 150 200 кг, а съм свикнал с мотора, които беше доста лек.

chris_vicom, 4x4... изглежда ми огромен полариса..
                    peichev68, да ти напиша на лична скайпа си, да ми пратиш снимки? трх-а коя година е? И със скорости ли е?
                    Николен ATV, бате и ти ми пиши на лична скайпа си ще е смешно ако от ямаха отида пак на ямаха и пак се пребия ама ямахите са ми страст..

Извинявам се за страшно дългия пост и.. знам че теми като моите има много, просто наистина искам най-доброто, а и да намеря с кой да карам
                    Последно редактирано от alex007; 04-06-09, 23:23.

Коментар

Skype ми е atv-trx450

Коментар

ако вземеш 250 сс смятам че след 3-4 разходки ще почне да ти малее и ще се замислиш за по-голямо
                        според мене поне от 400 сс нагоре а щом си карал мотор значи проблеми няма да имаш със скоростите въпроса е ти да решиш какво искаш автоматик или със скорости

колкото до паданията ако няма малко разум в карането то и с 50 сс могат да станат белите
                        SUZUKI QuadSport - First on 4 Wheels !!!

Коментар

Инфо:
                          349см3 въздухар двигател Ямаха Раптор350/Уориър350 (всички основни части + всички лагери в двигателя са Японски (без скоростите), 90% от тях могат да се поръчват директно от Ямаха като резервни, отливките са китайски на Зонгшен, които в момента правят двигателите на някои модели Ямаха за азиатския пазар).
                          6 скорости+задна, много добро окачване на тайванската фирма Fastace с най-важните настройки, абе като се замисля окачването е направо убиец, нужно е само да знаеш какво искаш от него и как да го настроиш.
                          Преден и заден алуминиеви барове, широки нерфбарове, диоден стоп.
                          Общо взето в това АТВ по-скоро е важно какво няма, а не какво има. От Шинерай са се постарали да направят нещо като рейс-реди модел и са го лишили от всяко нещо което тежи. Няма калници/предни/, няма фарове, няма никаква защита отдолу. Обаче има генерация 46мм полирана неръждавейка от край до край, носачи с нещо като унибали вместо стандартните втулки, много добри спирачки (задната даже е прекалено голяма и не става за офроуд), повдигнато широко кормило и други чисто спортни елементи.
                          АТВ-то върви много повече от досегашните китайци, също така и харчи много повече. На автокроса в Герман карахме между маншовете с един колега с Раптор350 и общо взето се движехме на равно, той ме дърпаше леко на правите, аз го изпреварвах в завоите и така.
                          Като цяло машината дава много кеф, но не е много подготвена за офроуд. Забележките по електрическата система си остават, но поне в този модел жиците и други ел.боклуци са сведени до минимум. Скоростния механизъм е доста прецизен и изисква прецизна работа от водача, не търпи грубости и своеволия с превключвателя.
                          ‘’Втулки, лагери, шарнири, накрайници са чук, за повече от 6 месеца нямам проблем с тях.'' Цитирам jojo който е доста навътре в нещата и се занимава професионално с поддръжка и ремонт на такива машини. От мен ще добавя че изпълнението е наистина на ниво, за машина с такъв произход, мисля че се прекалява с лошите коментари относно китайската техника, има много боклуци но има и неща които си заслужават парите, смятам че този модел е един типичен пример, цената не е ниска за китайско атв 4500-5000 лв./дори е може би най- високата/,сравнение с японските по 12 000 до 20 000 лв. и имайки предвид разликата в вървенето, която не е толкова голяма, е доста добра. Не очаквайте да дадете 2000 лв. и да не се чупи, и да върви, освен това няма нещо което да не се чупи включително и японските. Карам го на пълна газ и се държи доста добре в завоите не изостава от японските си братовчеди, разлика се усеща единствено на правите където повечето сс си казват думата. Окачването наистина е много добро и има възможност за различни настройки според предпочитания от вас стил на каране. Заглушителят на ауспуха се маха с отвиването на три болтчета и покачва мощността. Недостатък е слабата скоростна кутия, с която трябва да сте внимателни, донякъде и това че скоростите са малко къси и често трябва се превключват. Други недостатъци са липсата на защита за пиньона, диска и двигателя; височината на атв то, тя е по-подходяща за крос от колкото за каране в гората; липсата на фарове /налагало ми се е да се прибирам няколко пъти по тъмно и хич не беше удобно/; разходът/ около 10-11 л. на 100 км /оффроад/, предполагам защото съм 110 кг и го карам с много газ/ и масата на атв то/над или около 200 кг не съм го мерил точно/. Не може да се регистрира/ако искате нещо с което да се дижите в града си вземете скутер, атв то е за друга цел /. В заключение ще кажа че това е най-добрия ви вариант ако не можете да си позволите японско атв.
                          Това инфо и в други теми го има, не знам дали си попадал на него, човека от който купих моето, са му останали още 1-2 бройки и го продава за 4100, идеално се вместваш.

Коментар

Първоначално публикуван от ! Алекс Преглед на мнение
                            ...колкото до паданията ако няма малко разум в карането то и с 50 сс могат да станат белите
                            Зависимоста между мощността на ATV и травматизма е много интересна:
                            -При неразумно поведение на водача рисковете са по-големи при управление на мощните машини!
                            -При правилно поведение (обобщаващ термин) по-мощното ATV е по-безопасно!
                            0+,Bombardier DS650,Discovery II.

Коментар

Колега препоръчвам ти това рапторче, първо защото го продавам, второ защото не е имитация на Ямаха а си е истинска Ямаха и трето защото има задна скорост, което е много важно ако ще караш в гора.
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=52465
                              genchev_sv ми е ника в скайп. С удоволствие ще си поговорим.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X