Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое ATV да избера?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кое ATV да избера?

Здравейте на всички. Нов съм тук и пиша за първи път. Реших да си купя ATV и се спрях на няколко модела спортни ATV-та и се колебая кое да избера. Искам да се допитам до Вас, за да разбера кое има своите предимства и недостатъци и кое е най-удачния избор.

Колебая се дали да си взема 450 кубика или по-голямо. Какви са предимствата на по-малкото ATV? Мисля, че по-малкото ATV ще ми позволява да правя повечко трикове и ще мога да карам по-бързо с него, понеже е по-малко, по-леко и съответно по-удобно...

Ето и списъка на 450 кубиковите, които съм си харесал:
    Kawasaki 2009 KFX 450R
    Can-Am 2009 DS 450 EFI X mx или xc незнам разликата.
    Yamaha 2009 YFZ450R

Ето списъка на тези с по-голяма кубатура:
    Honda 2009 TRX700XX
    Can-Am 2009 Renegade 800R EFI X
    Yamaha 2009 YFM700R

Мисля, че всички освен 800R са със задно предаване и със скорости.
    Последно редактирано от evgeni.drumev; 25-03-09, 09:25.

До: Кое ATV да избера?

Ползвай търсачката на форума за добиеш представа, статии бол, мерак за четене да имаш.
    Решението трябва да е твое и съобразено с употребата, стила ти на каране и габаритите ти.

450тките принципно са кросови машини, ниски нервни и по неудобни за гората. Ако си висок няма как да се побереш. Която и 450тка да вземеш няма да има съществена разлика за тебе стига да и свикнеш.

700стотките са по удачни за ендуро, пропуснал си KFX 700 който е най разпространения в България и доказан модел за целта. Автомата е много по удобен, особено за начинаещи в гората.

Лично бил предпочел японска машина за която има най много части в България.
    Ако имаш възможност подкарвай каквото ти попадне за да имаш и някаква база за сравнение.

Коментар

Значи разбрах, че тези, които са със задно предавеане не стават като цяло за off road по балкана и в кални терени, понеже лесно затъват и няма вадене. Мисля, че ако няма да карам на писта и на терен, при който няма опасност от затъване няма файда от atv със задно предаване.

KFX 700 не съм го забравил просто не ме кефи.

От всички изброени 4x4 са:
      Honda 2009 TRX700XX

Кое от двете ще ме посъветвате да избера?

Коментар

според мен това е най-доброто
        Yamaha 2009 YFZ450R
        Honda CRE 250
        Nissan Patrol GR

Botevgrad Racing Team

Коментар

[quote=evgeni.drumev;689146]Значи разбрах, че тези, които са със задно предавеане не стават като цяло за off road по балкана и в кални терени, понеже лесно затъват и няма вадене. Мисля, че ако няма да карам на писта и на терен, при който няма опасност от затъване няма файда от atv със задно предаване. [quote]

Не е точно така колега! Може атв-тата със задно задвижване да са по-малко проходими от 4Х4 моделите, но не е казано, че не стават за гората! Всичко е до опит и от това с какви гуми си, колко е високо атв-то и т.н..

Коментар

Първоначално публикуван от evgeni.drumev Преглед на мнение
            ....................................

От всички изброени 4x4 са:
            Honda 2009 TRX700XX

Кое от двете ще ме посъветвате да избера?

Хондата е само задно!

Иначе и двете са много яки машини!
            Eвгени Филчев
            Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Първоначално публикуван от evgeni.drumev Преглед на мнение
              Здравейте на всички. Нов съм тук и пиша за първи път. Реших да си купя ATV и се спрях на няколко модела спортни ATV-та и се колебая кое да избера. Искам да се допитам до Вас, за да разбера кое има своите предимства и недостатъци и кое е най-удачния избор.

Колебая се дали да си взема 450 кубика или по-голямо. Какви са предимствата на по-малкото ATV? Мисля, че по-малкото ATV ще ми позволява да правя повечко трикове и ще мога да карам по-бързо с него, понеже е по-малко, по-леко и съответно по-удобно...

Ето и списъка на 450 кубиковите, които съм си харесал:
              Kawasaki 2009 KFX 450R
              Yamaha 2009 YFZ450R

Ето списъка на тези с по-голяма кубатура:
              Honda 2009 TRX700XX
              Yamaha 2009 YFM700R

Мисля, че всички освен 800R са със задно предаване и със скорости.

Здрасти колега.
              Аз вси4ки модели са добри но незнам защо пропускаш Поларис.Те също имат модел 450 който е много добър и е със задно и е готова за състезания.За 4х4 тази година представиха модел 850 кубиков който стана атв на годината.

Коментар

4години съм карал офф-роуд и повече са местата където 4х4 минава по-трудно от 2х4.Просто отначяло докато свикнеш на спортното ще ти е по-трудно,но ще си правиш по-голям кеф,4х4 бих казал,че са повече за туризъм.

Определено Ямахата,сега сме поръчали едно такова и ще видим как ще е.

Коментар

Ако го взимаш за разходки и преходи,4x4 е за предпочитане,а пък и то се включва когато има нужда.По голямо е има място за багаж.Can-am е супер и возия,мощност,проходимост няма да съжаляваш ако го вземеш,сервиз има за него

Коментар

Според мен 450-тките са далеч по атрактивни от 4х4 - по-бързи,резки и някак си е по-голям кефа, а при другите както казва Николен са по скоро за туризъм. И ако питаш мен - вземай 450-тка , а друг е въпроса каква! 450 на ямаха няма задна, а на кавасаки има, което според мен е доста добре, но ако ще е само за крос и аз съм на мнение YFZ!
                    Горе главата, дори и да е празна!!

Коментар

Днес звънях в Honda и ми казаха, че модела TRX700XX бил 4x4.

Знам, че по-голям кеф е да се кара Atv със задно, проблема беше, че ми казаха, че ако се ходи на поход много често се налагало да те дърпат с лебедката. Взехте да ме убеждавате, че трябва да си зема със задно предаване.

Да кажем, че ще взема atv със задно, тук пак трябва да попитам 450 или 700? Знам, че 450 е по агресивна и по бърза, както и по-лесно ще се правят трикове с нея. Какви са предимствата тогава да си вземеш 700нка?

Моделите, които остават са:

Kawasaki 2009 KFX 450R
                      Yamaha 2009 YFZ450R

Yamaha 2009 YFM700R
                      Honda 2009 TRX700XX оказа се, че е със задно предаване.

През повечето време ще карам на равен терен, но ще ходя и на преходи. През река мога ли да мина ако съм със задно?

Коментар

Можеш да минеш през река само със задно. Моя съвет е щом твърдо си го решил да е спортно да скачаш на 700хх-са (хондата) малко е грозен отпред, но пък е с независимо окачване отзад.
                        Калин Величков

Коментар

Зависи за какво ще го ползваш.Ако ще ставаш състезател 450тката е твоят избор, но ако ще караш из балкана и ще се разхождаш 4x4
                          Non scholae sed vitae discimus.

Коментар

Главно ще карам бързо по черни пътища и ще се уча да правя трикове /задни гуми, странични гуми и т.н./ от време на време ще прескачам до балкана. Няма да ставам състезател и вече твърдо се отказах от 4x4, сега искам да избера едно от atv-тата, които са в списъка.

Коментар

Във този форум според мен много хора подценяват Yamaha Raptor 700. Аз имам такова АТВ и въобще немога да се оплача. Вярно в началото затъвах често в гората, но след извесо време като му свикнах със съединитела нямам никви проблеми, и много важно е, че има много сила в ниските и средните обороти. Много повече кеф ми прави да ръчкам скоростите отколкото да ми е автоматик. Това е от мен, дано съм ти помогнал с избора
                              [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X