Здравейте много искам да си купя ATV но никои не може да ми каже с каква категория се кара това чудо,някои може ли да ме светне!?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
С каква категория се кара ATV?
Свий
X
-
До: С каква категория се кара ATV?
Официално АТВ-то (ако е регистрирано) се води в категория L7e - по закон може да се управлява от категория B1 нагоре."Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда
-
Прав си, но сега инструкторите искат да има категория АТВПървоначално публикуван от prascho Преглед на мнениеОфициално АТВ-то (ако е регистрирано) се води в категория L7e - по закон може да се управлява от категория B1 нагоре.
Според мен това си е поредната глупост
Кой ще ме изпита и по какъв критерий ще ме оценяват
Плюс това съм сигурен че повечето от атевистите нямат регистрация, понеже не им трябва
Та нали атвто е за OFF road
Non scholae sed vitae discimus.
Коментар
-
Така си е. Нещо не мога да си представя инструктор със сертификат за каране на АТВПървоначално публикуван от preskata Преглед на мнениеПрав си, но сега инструкторите искат да има категория АТВ
Според мен това си е поредната глупост
Кой ще ме изпита и по какъв критерий ще ме оценяват
...
"Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда
Коментар
-
Прав си , не знаят
Дори го гледат като "голям камък", доста им е интересно... Колкото пъти са ме спирали са ме питали с каква категория се кара и аз им отговарям с "В" и това е - пускат ме без проблеми
M.Minassian
Коментар
-
В "зората" на регистрациите в талоните на АТВ-тата пишеше "мотоциклет" и съответно всички полицаи си искаха "А" категория и според буквата на закона си бяха прави. Друг е въпросът, че го използваха като предтекст за "черпня"Първоначално публикуван от mardik Преглед на мнениеПрав си , не знаят
Дори го гледат като "голям камък", доста им е интересно... Колкото пъти са ме спирали са ме питали с каква категория се кара и аз им отговарям с "В" и това е - пускат ме без проблеми

Затова е много важно при регистрация на АТВ изрично да се провери, какво пише в талона и при нужда да се коригира. Вариациите са няколко: четириколесен мотоциклет, четириколка, четириколесно ППС и т.н.
Другият начин е винаги да се носи големият талон, в който пише европейската категория - L7e."Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда
Коментар
-
Според мен правилната категория е А... защото четириколката си е мотоциклет. Но нали никой не я ползва по пьтя. Всички караме само извън пътя(в гората и полето). Та смело напред без спецялни категории.
Опит е името, с което много хора наричат грешките си.
Коментар
-
На моя талон пише : Четириколесно ПС. Следователно не е мотоциклет и не би трябвало да искат А категория. Няма проблеми да си караш с В, а ако се направят нещо куките им кажи да си прочетат правилника L7e
M.Minassian
Коментар
-
Точно.Първоначално публикуван от mardik Преглед на мнениеНа моя талон пише : Четириколесно ПС. Следователно не е мотоциклет и не би трябвало да искат А категория. Няма проблеми да си караш с В, а ако се направят нещо куките им кажи да си прочетат правилника L7e
"Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда
Коментар
-
Здравей. Аз много зор видях в данъчното,при подаването на декларацията за притежание там на МПС,т.е. Башана. Когато тази от данъчното започна да го въвежда в компютъра се оказа,че такова животно изобщо нямат и ми каза: "Еми това е за програмистката,за въвеждане в компютъра. Ела след 1 седмица". От там ми излезнаха и други проблеми,като това,че прегледа ми беше изтекъл,а без платен пътен данък няма как да мина преглед. След като отидох след 1 седмица,пак не го бяха вкарали и ме накара да дам най-близкото до него викам от къде да знам кое е най-близко с регистрация, и казах и на тази да пише Ямаха нещо си около 200цц. Въведе го и данъка сега ми е 7.50лв.Първоначално публикуван от tanko_81 Преглед на мнениеЗа шофиране ако е регистрирано четириколесно ПС трябва В1 или В.А как ги заевеждат в даначното някой били казал ще съм му благодарен.
[img]http://195.149.248.189:8080/2009-11-24/78f2b94cbbd899406e619596dcb7df1f[/img]
Коментар
-
По принцип проблема , е че всеки гледа на АТВ - то както му изнася . В случая изобщо не важно как ги класифицират в чужбина или в магазина .АТВ - то е четириколесен мотоциклет и е редно да има рег . табела , ГО и категория като за такъв . Относно придобиването на съответната категория всички с "А" знаят как става . До сага не съм виждал инструктор на мотоциклет
.Категория L7e е за нуждите на типовото одобрение и няма нищо общо с категорийте определящи правоспособността на водачите на МПС .Справк
а Чл. 149 и Чл.150а от ЗДвП.

MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Според мен де...
Коментар